Siitepölyä

Tapahtui niinä päivinä, että nainen huomasi valon riittävän valokuvaustoimenpiteisiin, ja kuvasi pikapikaa uuden huivinsa, jonka mallin on suunnitellut Veera Välimäki.

Tässä se on:Huivileikki-kirjan Siitepölyä-huivi on ollut minusta ihan valtavan kaunis alusta asti. Onneksi en huivia aloitellessani tiennyt, että se on myös valtavan työläs - suuri osa huivista on kierrettyä joustinneuletta. Viimeistä riviä tikuttaessaan tietää kiertäneensä. Eikä nyt edes mennä siihen, ettei täysin kierretty joustinneule ole mitään luettaessa neulottavaa.

(No, turhaa pärpätän. Se kierretty joustin on myös huivin ehdottomasti kaunein pinta.)

Lankana on Madelinetoshin Merino Light sävyssä Cosmic Wonderdust. Laskin jotain ihan omiani kun lankaa tilasin, ja kolmen vyyhdin satsista jäi yksi yli. Silmissäni siirtää raitahuivi tämän tekosyistä ihanimman äärellä.


Kun aloittelin neulontaa, mietin, mitenkähän tämä yksisarvisen pieru -tyyppinen lanka oikein käytössä toimii. Harmittaako myöhemmin, että tämmöiseen törsäsin? Onko konsepti parempi kuin käytäntö?

Vaan huoli pois. Tästä tuli hurjan käyttökelpoinen; ehkä siksi, etten varsinaisesti näe yksisarvisen pieruja kun huivi on kaulallani. Toisaalta peilin ääressä huomaan huokuvani tyytyväisyyttä. Ehkä on vain niin, että jokaisesta päivästä tulee parempi jos siinä on edes hippunen yksisarvista.

Huivin muoto, joka ei oikein ole neliö eikä oikein kolmio eikä oikein vinoneliökään, on ihana. Tykkään näistä vähän vinksahtaneista huivimuodoista ihan yli kaiken.

Malli: Siitepölyä
Lanka: Madelinetosh Merino Light, väri Cosmic Wonderdust
Puikko: 4 mm
Ainoa harmistukseni aihe on, että aggressiivisemmalla pingotuksella tästä olisi voinut ehkä tulla vielä vähän isompi. Mutta mitäs olen niin lempeä.

- Liina

20 kommenttia:

 1. Huokaus, miten ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen siihen ihan supertyytyväinen! Ja superkäytössä se onkin.

   Poista
 2. No vau! Nyt harmittaa, ettei mulla oo yksisarvisen pierua kuin briossipipon jäljiltä vajaa vyyhti! Ps. Höyrytä, aggressiivisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai! Nyt äkkiä yksisarvisen ilmavaivakaupoille! Näitä värejähän alkaa ihanasti tulla monenlaisilta värjääjiltä, joten tarjontaa on. (Ja vähänkö se sun briossipipo oli hieno, siis ihan kertakaikkiaan, mulla on aivan akuutti pipokateus sen johdosta.)

   PS. Ehkä höyrytänkin, mutta kaulalla tuo on nyt aika passeli, joten odotan sitä, että alkaa harmittaa :)

   Poista
 3. Voi apua! Huomaan erittäin pelonsekaisin tuntein, ettei tää sateenkaariripuli näytä mun silmään enää yhtään niin pahalta kuin vielä vaikka kuukausi sitten. :D Komean huivin väänsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se maku kehittyy - tohtisiko tässä sanoa jopa, että "aikuistuu" :D Ei muuta kuin ostoksille vain.

   Ja kiitos.

   Poista
 4. Syystäkin uhkut tyytyväisyyttä! Näytti meinaan ihan hitokseen hyvältä kaulallasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silminnäkijälausunto! Ne on parhaita!

   Poista
 5. Nyt on kyllä pakko minunkin laittaa tämä junamatkapuikoille, kun tämä on ollut to do listalla ja siihen on minulla Madeline Tosh Sockit varattuna. Olet meinaan tehnyt niin makean huivin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, matkaneuleeksi tämä on hyvä. Junassakin voi olla vaikea lukea neuloessa kun ei kuitenkaan kirjaa saa mihinkään tasapainoilemaan.

   Voimaa kierrettyyn joustimeen! Kyllä siitä selviää!

   Poista
 6. Onpa kyllä kaunis huivi, ja ihan varmaan istuu hyvin kaulalle. Ensin ajattelin että pakkohan saada oma, mutta ei kyllä varmaan kykene ton sun kuvauksen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, pahus :D Ei ollut tarkoitus karkoittaa potentiaalisia tekijöitä. Ajattele, miten hyvältä tuntuu, kun se on valmis! Ihan tosi hyvältä!

   Ja kiitos :)

   Poista
 7. Hihi, se on söpö! Mulla on tuontyylistä lankaa kolme kerää odottamassa, josko uskaltaisin tehdä neulepaidan (!?). Ja Madelinetoshin Holi festivalia, eli melkein samaa väriä, on yksi vyyhti juuri menossa huivin raidoitukseen. Eiköhän se toimi, kun sullakin toimii noin hianosti!
  Ja pingottaahan voi aina uudestaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Holi festival on toinen, jota olen kuolannut - lähimmäiseni lankakaapissa. Sennillä on sitä nimittäin Neon Beastissa. Voin vakuuttaa, että toimii erinomaisesti.

   Odotan innolla näkeväni myös sen paidan :)

   Ja kiitos - pingotan uudestaan viimeistään sitten kun pesen huivin, olen turhan laiska muuhun.

   Poista
 8. Voi juku kun on veikeä :)
  Ja ihanaa nähdä miltä tuo lauantaina messuilta mukaan tarttunut pierulanka näyttää suurempana pintana! Ei tainnut (sekään) olla vikaostos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! "Veikeä" on itse asiassa just hyvä sana!

   Ostitko sä sitä Holi festivalia? Se on ihana väri, täysin kateutta herättävä. Voi jestas. Onnellinen sinä!

   Poista
 9. Aika namu! Ja juurikin siitepöyhuiviin sopivaa lankaa. Kierretty joustinneule on kyllä miljoonasti kauniimpaa kuin tavallinen, mutta varsinkin ohuella langalla tiukkaan neulottuna kyllä melko työlästä. Hienosti suoriuduttu! Ja veikeä on kyllä tuo yksisarvisenoksennusväriskaala. Ilmeisesti ovat nyt jotenkin muotia nämä roiskien heleillä väreillä värjätyt sukkalangat. Jollen olisi aivan lankaähkyssä, harkitsisin yhden vyyhdin hankkimista jostain. Onneksi kuitenkin olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olen ihan samaa mieltä tuosta pinta-asiasta: kauniimpaa se on, mutta työläämpää myös.

   Mulla ei ole lankaähky, mutta asetin kuitenkin itselleni tiukan rajan: enemmän on neulottava kuin ostettava. Tai ainakin homman pitää olla tasapainossa. Että nyt en osta mitään ennen kuin olen neulonut vielä.... 765 g... Huokaus.

   Poista