Not so faded So Faded Pint Sized

Malli: So Faded Pint Sized
Lanka: Leizu Fingering, väri Bielefeld
Puikot: 3 sekä 3,5

Heti kun bongasin viime keväänä lasten version Andrea Mowryn So Faded-paidasta tiesin, että se on paita mun pienelle pojalleni. Lankakin löytyi valmiina, osaksi tosin keskeneräisenä työnä, mutta sehän ratkesi nopeasti purkamalla pitkään koskemattomana seissyt työ. Lanka on Julie Asselinin Leizua, jonka Liina antoi mulle syntymäpäivälahjaksi eräänä menneenä merkkipäivänä.



Pääsin alkuun reippaasti, tein paidan hihoja vaille valmiiksi ja sitten hukkasin sen. Juu, hukkasin. Vaihdoimme kotona huonejärjestystä perheenlisäyksen johdosta ja siinä rytäkässä siivosin yhden kutimointikassin johonkin. Kun syksyllä löysin kadonneen kassin, tai talvella - en muista, pääsin tikuttamaan hihat valmiiksi ja purkamaan helman koska saaja meni ja kasvoi tässä välissä. Noudatin ohjetta kiltisti lukuunottamatta helman, hihojen ja kauluksen joustinneuletta, jonka tein yksi kertaa yksi-joustimena ohjeen 2o2n-joustimen sijaan. Näin lopputulos on musta sopivampi tälle langalle ja natsaa myös paidan olkapäihin paremmin.


Paita oli kiva neulottava, vaikken kyllä tiedä olisinko jaksanut liukuvärin vaatimaa värien häivytystä ja raidoittamista jos siihen hommaan olisin lähtenyt. Nyt en raidoittanut kuin helmassa muutaman rivin verran, koska kahden vyyhdin välillä oli silminnähtävä sävyero. Olkapäiden yksityiskohdat toi hommaan sopivaa vaihtelua ja helman taas pystyi neulomaan kokouksissa, työmatkoilla ja leikkipuistoissa. Aikuisten kokoinen paita houkuttelisi myös, vaikka olen aika vakuuttunut, ettei malli oikein sovi mulle. Ja ehkä tekisin väriin liukuman harmaasta..harmaaseen?

Senni

5 kommenttia:

  1. Hei, fifty shades of grey on ihan toimiva paitaliukuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Entä jos on vaan one shade of grey?

      Poista
  2. Ihana paita! Tuo on kyllä niin kätevää, kun neuloo ylhäältä alas, niin voi lisäillä pituutta lapsen mukana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Niin on kätevää. Ja voi kans sovittaa matkalla.

      Poista
  3. Söpö on paita! Ylhäältä alas neulominen on kyllä lasten neuleissa varsin kätevää, kun voi ipanan kasvaessa neuloa jatkoa niin kauan kuin leveys riittää.

    VastaaPoista