26 kilometriä

Kärsin tänä sateisena viikonloppuna krapulaa. Pahemmanlaatuista lankakrapulaa nimittäin, en mitään alkoholijohdannaista tilaa.

Päätin käydä lankavarastoja hieman läpi ja miettiä mitä projekteja aloittelisin seuraavaksi. Siinä samalla päivitin hieman lankavarastojani Ravelryyn. Vaikka olen ostanut lankoja sillä mielellä, että kaikelle on jokin kohde tuli mulle holtiton ja vastuuton olo. Ehdin naputella osan langoista stäshiin ennen kuin laskin metrit näppärästi yhteen ja sain huomata lankaa olevan semmoiset 26 000 metriä. 26 kilometriä. Voisin rullata nämä langat Kehä ykköselle, alusta loppuun. Sieltä pääsisin lankatietäni pitkin vielä pari kilometriä Länsiväylää valitsemaani suuntaan.No niin. Kadun tätä heti tammikuun 1. päivänä huomenna, mutta aion aloittaa lankalaihiksen. Riimi ennusti muutama postaus sitten kommenteissa, ettei "SABLE" uhkaa meitä vielä hetkeen. Kyseessä on siis "Stash Acquisition Beyond Life Expectancy". Kuitenkin kun nyt suhteutan neulomiseen käytettävissä olevaa aikaa tähän kahteenkymmeneenkuuteen kilometriini ja niihin ylimääräisiin metreihin, joita en ole naputellut Ravelryyn, näyttää siltä, että lapseni saavat mittavan perinnön! 

En siis osta lankaa 1.1.2016-30.6.2016 välisellä ajalla. Jos näet minut lankakaupassa, ei sinun tarvitse kuitenkaan puuttua tilanteeseen sillä itsekontrollini on pettämätön.

Senni

16 kommenttia:

 1. KAHVIT NÄPPIKSELLÄ!

  No mutta siis asiaan. Puol vuotta, aijaijai. Olisitpa konsultoinut minua, ystävääsi, ennen näin holtittomia lupauksia, ja olisi esitellyt sinulle lanka I/O -taulukkoni, joka auttaa minua varmistamaan, että neulon enemmän kuin ostan.

  Teoriassa auttaa. Voisi auttaa. Jos taulukon ohjeiden mukaisesti en ostaisi yhtään lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mikäs taulukko sulla oikeen on, Excel-ihmisenä mua alkoi kauheasti kiinnostamaan! Jos siitä voi tehdä excelin, se täytyy tehdä.

   Ja mä huomaan, että haluan mm. kaikki Sennin langat.

   Poista
  2. Mä taulukoin siihen kuukaudessa kaikki ostamani langat, neulomani langat (sopivin välein raportoituna, esim. yhden lankakerän kuluttua loppuun tai yhden sukan valmistuttua) ja näiden erotuksen. Ja ajatuksena on se, että lankaa pitäisi neuloutua enemmän kuin tulee sisään. Toistaiseksi ... on vähän kirittävää.

   Poista
  3. Ravelry myös antaa sinne kirjatuista langoista valmiin excelin, johon voi tehdä omia lisäilyjä! Maailman kätevintä!

   Etkä saa mun lankoja :D.

   Poista
  4. Siis mitä luin! Tuo Ravelryn tuottama automaattinen excel oli täysin uusi tieto. Mahtavaa! Ja: kauhistus! :D

   Mutta aika hauska huomata myös, että vaikka minulla on näemmä aika monta kilometriä enemmän lankaa, ei se itse asiassa haittaa minua. Kutkuttaa lähinnä. Mitä mahdollisuuksia lankakorit pitävätkään sisällään!

   Poista
 2. Pretty womania lainatakseni: "Big mistake. Huge!"

  Kokeilin yhden ainoan kerran elämässäni lankalakkoa. Sen oli tarkoitus kestää vain pari kuukautta, toukokuusta heinäkuuhun ehkä muistaakseni. Ostin sinä aikana enemmän lankaa kuin koko alkuvuonna yhteensä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on itse asiassa täsmälleen sama juttu kuin omalla kohdallani laihduttamisessa. Aina kun laihdutan, ajattelen vain ruokaa - ja aina, kun olen lankalakossa, ajattelen vain lankaa :D

   Poista
  2. Toivon ettei tässä kävis noin, voi ei! Mä olen painonhallintahommissa tullut siihen tulokseen, että mun täytyy laittaa herkuille nollatoleranssi. Muuten hommasta ei tule mitään. Toivon, että tässä toimii mulla sama periaate.

   Poista
 3. Aika raju lupaus! Mutta joo, on varmaan hyvä pitää tuumaustauko, jos lankavarasto aiheuttaa enemmän ahdistusta ja häpeää kuin iloa... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei varsinaisesti häpeää, mutta pientä ahdistusta. Ja ketutusta siitä, kun kaikki ihanat villapaidat on vielä lankoina.

   Poista
 4. Onneksi ehdit nyt vielä ihan kivasti lankakaupoille ennen tuota!

  Vakavasti puhuen, periaatteessa pitäisi varmaan toimia samoin. Mutta kuten Neulistin kohdalla, on tiukka kieltämyslinja omiaan myös aiheuttamaan minussa ostelupaniikkia. Että lankavarasto olisi koko ajan vähenemään päin, siinä kenties minulle sopiva tavoite. Vaikka sitten pitäisi neuloa viikonloput läpeensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vielä 25 päivää jäljellä! Aion tehdä suunnitelman, miten nautiskelen niistä langoista, joita mulla jo on. Ehkä pyydän puolisoa piilottamaan lankaa, niin voin yllättyä iloisesti kun löydän jotain unohtamaani.

   Poista
 5. Piti itsekin tarkistaa lankavarastoni kilometrit. Täällä löytyy sata kilometriä enemmän. Ja en kehtaa tunnustaa kuka olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phuuuh! Sillä pääsee jo paljon pidemmälle kuin Kehän alusta loppuun! Arvaan, että olet Katrine! Tai mun täti :D.

   Poista
 6. Mitä mitä mitä?! Täällä mua epäillään ties miksi lankahamsteriksi selkäni takana. En tunnusta mitään. Ravelry näyttää stashini pituudeksi 23km (siinä siis lankaostot maaliskuun jälkeen, en niitä vanhempia ole sinne lisäillyt). Minä olen kohtuukäyttäjä, en kärsi krapuloista.

  VastaaPoista
 7. Kyllä Senni nyt syyttää ihan väärää tätiä. On meitä lankahulluja muitakin. Ravelryssa olen amerikkailaisilla nähnyt varastoissa tuhansia lankoja (ja vain muutama kymmen projekteja). Mutta terveellisempi harrastus tämä on kuin tupakointi tai viinan juonti.
  Pitäis vain elää ainakin 200 vuotta, että ehtisi kaiken aikomansa tehdä.
  t. ?

  VastaaPoista