Agnes (oma)

Tilanne on se, että suhteessa hitain työvaihe kutimointipajalla ei enää ole p&p (pingotus & päättely) vaan kuvaaminen. Aina on jotain.


"Toi on kyllä tosi kiva paita", sanoi puoliso kun hätyytin häntä kameran taakse - esittäen kainuulaisen asteikon mukaisen korkeimman asteen ylistyksen kutimointityölle.

On se kyllä minustakin tosi kiva paita.

Lankana Holst Garnin Coast, josta kyllä pidän hurjasti. Ohut lanka on pehmeää ja kevyttä ja riittoisaa ja sen värikartta on ihana - valkkasin itselleni värit Dove, Charcoal ja Geranium, joista Dovea oli ja on yhä omassa varastossa. Huomautuksena silti itselleni tähän, että Coastilla neulottaessa silmukat menevät usein sääpuoleen (eli toinen säie tippuu puikolta) ja siitä seuraa tuntien sadattelusessio. Etenkin tummanharmaita silmukoita kannattaa fiksailla mahdollisimman pimeänä iltana.

Koska lanka on aika paljon ohuempaa kuin ohjeessa, jouduin vähän virittämään. Olkasauma ei ehkä viritysten vuoksi ole ihan niin nätti kuin toivoisin, mutta kas, paidan neitsytmatkalla en moista tainnut ajatella kertaakaan. Virityksen vuoksi tuosta tuli myös alkuperäistä naftimpi (vaikka tein mallitilkun ja kaikkea) - mikä ei oikeastaan haitannut yhtään. Istuu hienosti joka tapauksessa.

Itsetyytyväinen kutimoija
Kauluksen kanssa jouduin nypertämään useampaan otteeseen ennen kuin sain tyydyttävän: alunperin suunnittelemani joustinneule törötti ja näytti ääliömäiseltä, joten tein tuollaisen päällerullautuvan reunuksen, joka on silmiini aina nätti.

Vaatteen malli on ihan loistava, vartalo-osa on vähän laatikkomallinen ja hihat kapeat.

Tykkään ihan kauheasti. Seuraavaksi pakotan äidin kanssani kahville niin, että meillä on molemmilla Agnes yllä. Siitä tulee kivaa. Vaikka tulee siitä kivaa muissakin vaatteissa.

14 kommenttia:

 1. Ei nyt onnisttu, mutta kahville tullaan! Se on varma ja Agnes päällä, vaikka helle olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Meillähän on se kahvinkeitinkin nykyään!

   Poista
 2. Se on ihana! Ja kainuulainen on kehittynyt valokuvaajana, et näytä ollenkaan Bratzilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikä se mitään ole kehittynyt, mä oon vaan paremmin oppinut ottamaan huomioon sen, eeeeh, ominaispiirteet kuvaajana - tarkoitan, että menin itse seisomaan lapseni sängylle ja tuolille :D

   Poista
 3. Mahtava kutimointituotos! Voin kuvitella miten ihana tuo pusero on päällä, olen itekkin vasta tuohon lankaan rakastunut (tai siis kainuulaisittain: Ka mikäpä hänessä, ihan on käypänen lanka). Kaenuulaissiipalle terveisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä mainio päällä, kun on niin käypäsestä langasta tehty :) Ensi kerralla vähän kasvatan puikkokokoa ja katson, mitä höyhenenkevyttä saan aikaan.

   Mä välitän terveiset :D

   Poista
 4. Ihanainen Agnes! Niin kiva malli, että taidan siirtyä tästä seuraaksi tutkailemaan ravelrystä tarkemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana! Tässä on kyllä jotain mainiota tässä mallissa, voisin joskus tehdä jotain muutakin samoilla kaavoilla.

   Huomasitko muuten, että kohta on taas tulossa uutta Brooklyn Tweediltä, miten tätä jännitystä oikein edes kestää, en tajua.

   Poista
 5. On kyllä tajuttoman kaunis tuo Agnes!! ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mukava päälläkin, vaikka - gngngngn - hihansuu vaatisi jo vähän korjailua. Enmeinaakestää.

   Poista