Kaksi Kappaa


Liina: Veera Välimäen Kappa vetosi minuun heti, kun ohjeen näin - olenhan ihminen, joka nauttii päästessään neulomaan kaksi miljardia oikeaa silmukkaa putkeen.

Senni: Eräänä viikonloppuna suuntasimme Liinan kanssa Snurreen ja päädyimme molemmat hipelöimään lankoja, joista Välimäen Kappa on neulottu. Hetkeä myöhemmin hipelöimme maksukorttejamme ja kökötimme vuorotellen kerimässä lankojamme.

Liina: Senni ei muuten ole vieläkään päässyt yli siitä kerimislaitteesta. Luulen, että se näkee siitä unia.

Senni: No en mä siitä unia näe. Mutta katselen sellaisia uusina ja käytettyinä netissä päivittäin.


Liina: Ja sitten aloitimme. Kuka hitaammin, kuka nopeammin. En nyt sano, että olisin ollut nopein, mutta. Ja istumalihaksiahan tämä lähinnä kysyi.

Senni: Joku saattaa keulia nopeudellaan. Mutta kerrottakoon, että se sama henkilö odotteli päättelyn kanssa hyvän tovin siinä missä joku toinen päätteli työnsä heti. Lopulta huivien käyttöönottopäivämäärä taisi olla kummallakin sama. Hahaa!

Liina: Pah.


Senni: Kappaa voi käyttää lukemattomilla eri tavoilla. Me kutimoijat emme kuulu vannoutuneimpaan keeppi-jengiin vaan kiedomme yleensä huivin kaulan ympärille. Siihen se onkin vallan hyvä, sopivan muhkea, tarpeeksi pitkä ja kauniisti laskeutuva.


Liina: Mutta toisaalta, jos haluaa, sen avulla voi myös ryöstää junan. Huivista riittää kyllä naamioksikin.


Senni: Välillä voi esittää keväisen performanssin. 
Malli: Veera Välimäen Kappa
Lanka: Malabrigo Silkpaca, 4 vyyhteä per huivi.
Liinan huivissa värit Light of love, Fucsia, Natural sekä Damask ja Sennillä Glazed carrot, Natural, Light of love ja Damask. 

Liina: Kuvaushommat oli niin hauskat, että tekisin vaikka uuden Kapan.

Senni: Minä en tekisi. Vaikka Kappa oli ihana ja simppeli neulottava, lanka miellyttävää ja lopputulos hyvin käytettävä, oli tämä kuitenkin sen luokan ikuisuuspötkylä, että toivun hetken.

Liina: Ikuisuuspötkylä! Paras termi! Mä oon kyllä selkeästi yhä ikuisuuspötkylänaisia. Mutta tykkäsin kovasti tästä synkroinoidusta neulonnasta. Sitä nyt vois ainakin lisää.


35 kommenttia:

 1. kyllä on tähän asti olleet aliarvostettuja huivit, joita voi käyttää myös makuupussina! huippuhienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat! Makuupussihuivit kunniaan! Kiitos kehuista, minäkin tykkään näistä molemmista.

   Poista
  2. Kiitos! Minustakin on hyvä, jos huivia voi tarvittaessa käyttää myös selviytymisvälineenä. Vapise Douglas Adams pyyhkeinesi!

   Poista
 2. Syvä kunnioittava kumarrus moisten ikuisuuspötkylöiden neulonnalle!
  Tilatkaa ihmeessä eteläisestä naapurista kerijälaite. Postin poika/tyttö tuo ovelle ja on niin hc-kamaa, että siinä on vyyhdit ja kerijät ihmeissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteläisestä naapurista, miten en ole vielä ajatellut ollenkaan noin pitkälle! Onko joku tietty putiikki, jota suosittelet. Kiitokset kumartelusta :D.

   Poista
  2. Dear Eki, tykkään keriä, olenko viallinen?

   Poista
 3. Nyt on kyllä vuoden hienoimmat muotikuvaukset tässä! Melkein tekisi itsekin mieli neuloa ikuisuuspötkylä, jos sen avulla pääsee tällaiseen riemuun käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Liinan kanssa ihan melkein ammattimalleja.

   Poista
  2. Joo! Joo! Siitä se riemu vasta repeää kun tekee ikuisuuspötkylän! Me tullaan valokuvaamaan :D

   Poista
 4. Ammattimalliuden (apua, kirjoitin tuonne väliin ensin p:n) huomaa heti oitis! Kiitos teille <3
  Tulin kurjan päivän jälkeen niiiiin hyvälle tuulelle teidän keväisestä performanssistanne, että saatoin tyrskäyttää kahvin ohuena sumuna tuohon näytölle. Haen pyyhkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Mekin tulimme tosi hyvälle tuulelle performanssista, joten on huippua kuulla, että siitä välittyi sinnekin. Se vain on kurjaa, että päiväsi oli huono - toivottavasti tämä päivä on jo parempi. Ja eeeh, toivottavasti kahvia ei näppikselle asti lentänyt, se on vaikeammin pelastettava kuin näyttö :D

   Poista
  2. On ilo olla avuksi päivänparannusmielessä :).

   Poista
 5. Niin tyylikkäät! Hehkeät! Niin niin, sietääkin varoa, keeppityyli kaappaa varomattoman kutimoijan kesken kaiken ryöstämään kanssamatkustajat, tai viihdyttämäään kevätperformanssilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, on oikeastaan suorastaan ihme, ettemme ole Sennin kanssa vielä lähileikkipuistoissa riemastuneet performanssitaiteesta Kappoinemme. Mutta ehkä sekin hetki vielä koittaa. Tosin aika pian; sen verran lämmin tämä on, ettei siitä ehkä kesähuiviksi ole.

   Ja suurkiitos kauniista sanoista!

   Poista
  2. Se päivä saattaa olla lähempänä kuin kukaan arvaa!

   Poista
 6. Hyvä on. Myönnän, olen puolueellinen ehkä jopa jäävi, mutta pelastitte päiväni eikä koipikaan ole enää kipeä eilisen savusauna-uintireissun kaatumisen jäljiltä! Todella kauniit, niin huivit kuin mallit. Liina, äiti tahtoo myös! Terv. Nerosjärven koheltaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee äiti! Ihanaa kun kommentoit <3

   Sun Kapasta tulee mitä mainioin, olen aikeissa seurata jalanjäljilläsi ja tehdä toisen samanmoisen. Varo vaan. Tai ehkä vain pihistän sen sun version kunhan se valmistuu.

   P.S. Hyvä kuulla, että jalka on parempi. Jatkossa ole ystävällisesti koheltamatta. Terv. Herttoniemen säikähtänyt

   Poista
  2. Tulin tosi iloikseksi tästä kommentista Liinan äiti (lukuunottamatta kaatumisosiota) ! Kiitos :).

   Poista
 7. Siis nyt on kyllä hienot, ja mallintyö ensiluokkaista myöskin! Ihanan raikkaat kevätvärit teidän Kapoissanne! Kunnioitettava on kyllä tuo sileän neuleen määrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aika fiiliksissä tuosta huivista - ja mitä sileään neuleeseen tulee, tämähän on mitä mainioin lukuneule. Ja giniä ja kutimointia -neule, ja vaikkamissä-neule :D

   Meistä tulis Sennin kanssa varmaan aika hyvä mallipari. Ainakin itse olen yksinäni pökkelö kuin kelohonka, mutta nyt oli lystiä.

   Poista
  2. Kiitos! Meistä tekee unelmien malliparin yleisen hauskuuden lisäksi kyllä myös tämä kevyt pituusero…

   Poista
 8. Hahahaaha! Tää oli mainio postaus! Tykkään. Pötkylöistä ja teitin hupsutteluista.

  VastaaPoista
 9. Ihan huiput kuvat! :D Ja pötkylät ovat vallan hurmaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mun puolesta myös! Hurmaava pötkylä on aika lämmin, huomasin tuossa kuvaustilanteessa, mutta kaikkinensa myös todella käyttökelpoinen.

   Poista
 10. Kiitos! Ja kiitos avusta meidän kevätretkellä :).

  VastaaPoista
 11. Tässä oli niin kultaista ihan kaikki! Ai että! Ikuisuuspötkylä-sana <3, ja myös ikuisuuspötkylä-lopputulos <3 Ja dialogi <3 Mä olen teidän yhteisneuleiden ja -kirjoitusten fani.

  Onneksi osuin paikalle just tällaisena kiireettömänä vapaapäivän aamuna. Sain lukea hitaasti ja sitten vielä uudestaan! En ole toviin käynyt lukemassa ketään, mutta ois varmaan kannattanut. Teillä on ihan mahtava meno meneillään täällä! Ihan järettömät bileet on koko blog!

  Ja vitsit, pari vuotta olen hauduttanut hankalaa mikälie-putkaletta itsekin (muistaakseni siitä piti tulla paita, mutta ihan ku ois tullu kun oli jotenkin niin tukala.) Tietystihän mä isken siihen perään kaikki muutkin mun alpakat ja teen siitä pötkyn just niinku näin! Helkata, kun jätin sen ryökäleen kotomaavarastoon kiukkupäissäni, että "tätä turjaketta en kyllä ainakaan lähde mihinkään kuljettamaan ja olkoot rekale."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana <3 Mäkin olen meidän yhteisneuleiden fani, kun Sennin kanssa on niin hauskaa neuloskella.

   Musta on ihanaa, että osuit tänne! Ja että oli aikaa! Koska mulla on ollut sua ja sun blogia vähän ikävä - mutta hei, ehtiihän sitä, sekä lukea että kirjoittaa. Koska eihän nämä tekstit mihinkään mene.

   Ja mahtava uudelleenkäyttöidea tuosta paidasta! Ensi kerralla mukaan sitten kun käyt kotomaavarastolla, ja sitten ehdottomasti sun pitää muistaa tulla vähän meidän kanssa gineille!

   Poista
  2. Mä täällä niiailen, kiitos minunkin puolestani.

   Poista
 12. Haha, ihan huikeat kuvat! :D Suosikkini on ehdottomasti kevätperformanssi. :D Mulla on joku valikoiva muisti, koska oon aika varma, että Kappaa tehdessä olin ihan kyllästynyt siihen ikuisuuspötkylään, mutta sen valmistuttua aloin jo suunnitella seuraavia.. monikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevätperformanssin aikana huomasimme, että Kappa käy myös lämmikkeestä :D

   Mä tulin siihen tulokseen, että ikuisuuspötkylä on kuin puolimaraton: välittömästi maaliin päästyään on, että ei enää ikinä, ja seuraavana päivänä jo miettii, että milloinkas seuraavat. Nimenomaan monikossa.

   Poista
 13. Erwin Wurmin näyttelyssä Sara Hildenissä tuli mieleen, et jossain oon nähnyt vastaavia neuleposeerauksia ja täällähän ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meinaat, että taitelija-apurahaa hakemaan vain?

   Poista
 14. Voih, ihana postaus :D Nyt vasta tänne löysin. Jostain syystä minä en oikein ole ollut Kapasta innostunut aiemmin..mutta näiden kuvien jälkeen tekisi mieli ottaa tuo malli puikoille! Kai yksi ikuisuuspötkylä muiden neuleiden joukossa menisi.
  Täällä teidän blogissa tulee kyllä väkisin hyvälle tuulelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan hurjasti! Jos tulee hyvälle tuulelle, teemme jotain oikein - toisin sanoen olemme huijanneet parhaat tyypit lukemaan tätä <3

   Ikuisuuspötkylällä on puolensa, mutta ei sellaista kannata tehdä, mikä ei innosta. Tai ainakin voi miettiä, miksei innosta, ja sitten varioida - mä aion kyllä tehdä toisenkin tällaisen, mutta taidan jättää leventelyt sikseen, kun en kuitenkaan keeppiä kaipaa.

   Poista