Kuinka lakkasin huolehtimasta ja opin rakastamaan puuvillaa

En juuri välitä puuvillasta.

Se on ikävää ja kovaa.

Näiden periaatteiden mukaan elin varsin tyytyväisenä, kunnes äiti kävi Kerässä ja soitti ostaneensa Isagerin Japansk bomuldia. Kuvauksen perusteella googlasin vimmalla ja mietin, onko perusteltua ostaa itsekin hieman Japansk bomuldia, ja mitä siitä ylipäänsä tekisin, ja eikö minulla toisaalta ole aika paljon lankaa jo?

Malli: oma
Lanka: Isagerin Japansk bomuld
Puikot: 3,5 mm

Sitten äiti, jonkinlaisen mielenhäiriön vallassa, antoi Japansk bomuldinsa minulle - sillä ehdolla, että tekisin niistä jotain. Heti. Tuntee tyttärensä tavat. (Huoli pois, mittasin toki hänen kuumeensa ennen kuin sanoin "kyllä".)

Mikä ihana lanka! Nauhamainen ja rouhea, ei yhtään sellainen ikävä, kova ja joustamaton, jollaisena puuvillamme tunnemme.

Kyllä voi olla iloinen paidasta.
Tai ainakin siitä, että kuvaaja kieltää näyttämästä hamsterilta.

Vailla suurempia suunnitelmia - mutta ottaen huomioon pääsponsorini ehdotuksen ainaoikein-pinnasta - tein mallitilkun ja improsin paidan. Ajattelin jotain, jossa on venepääntie, kevyesti viisto olkalinja ja 3/4-mittaiset kapeat hihat. Ja sellainen siitä tuli! (Hihoista tuli sitten lopulta kuitenkin vähän liian lyhyet, äiti oli taas oikeassa, mutta toisaalta ne ovat käytössä aika hyvän mittaiset.)

Paidasta tuli kerrassaan hyvä! Yksinkertainen ja käyttökelpoinen, mukava päällä, sellainen jossa on rento olla. Valmis pinta on suorastaan rapea, hieman paperinen - se ei ollenkaan lötkähtänyt esim. liotuksessa.

Olen kameran edessä luonteva kuin lumiukko biitsillä.

No nyt siinä on joku roska sitten.
Suosittelen ihan tosi lämpimästi Japansk bomuldia kaikille, jotka haluavat vähän flirttailla puuvillan kanssa. Piristää elämää kummasti.

Kuvista superkiitos Sennille!

-Liina

P. S. Tiedän, muutin otsikkoa hieman. Se tuntui paremmalta vähän napakampana. Mutta ei se haittaa, kun muutenkin valehtelen: en ole ollenkaan lakannut huolehtimasta.

20 kommenttia:

 1. Hieno paita! Ja japansk bomuld kuulostaa aika ihanalta! Pitääkin mennä nyt kuukkeloimaan noita paitaohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japansk bomuld oli ihan huikea lanka. Suosittelen lämmöllä jos törmäät. Eikä tähänkään paitaan mennyt kuin kolme kerää, vähän yli tai ali, en tarkkaan laskenut (kun tein loppua kahdelta kerältä.)

   Kiitos :)

   Poista
 2. Hyvännäköisen paidan neuloit! En uskaltaisi kyllä itse lähteä neulomaan ilman ohjetta, mutta tuo lanka saattaa joku päivä päätyä puikoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika helppoa se sitten lopulta oli - venepääntie lienee kaikista yksinkertaisin tehdä. Etu- ja taka samalla tavalla. Mutta eihän se mikään hulvattoman viimeistelty ole.

   Lankaa suosittelen. Ihana.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Käytössä arvostan just sellaisia eniten, en ole äärimmäisen skarppi pukeutuja :D

   Poista
 4. Upea paita ja kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hurjasti! Piristää kuulla tällaista!

   Poista
 5. Onpas kyllä kiva. Mutta hei, eikös tuo paita ollut sulla päällä messuilla? Ei näyttänyt yhtään puuvillalta, ajattelin sen olevan pellavaa/pellavasekoitetta. (Jännittävää kuulla kaltaisena ei-puuvillaneulojan tykästyneen matskusta. Ehkä mäkin uskallan, joku päivä. :) Japansk bomuld laitettu korvan taakse muistiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIMENOMAAN! Ei ole ollenkaan puuvillaista tämä! Tuntu on oikeasti enemmän joku rapea pellava kuin puuvilla. Ja siis kyllä, tää oli messuilla päällä - oli ihan omiaan sinne, kevyt paita toimi hyvin vallitsevissa olosuhteissa :D

   Isagerilta jälleen mainio lanka, sanoisin. Suosittelen kokeilemaan.

   Poista
 6. Kyllä on paita onnistunut silloin kun näyttää hamsterinkin päällä hyvältä. Kiinnostuin tosta langasta. Järkkääpä pikaisesti meille se työaiheinen tapaaminen johon tulet ko. vaate ylläsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hei se tapaaminen onkin jäänyt, hoidan sen heti ensi viikolle. Tuon vaikka jämälankaa mukana niin pääset oikein kunnolla hipeltämään sitä. Ja, ööö, tehdään töitäkin toki.

   Poista
 7. Nopeaa toimintaa! Ja todella kaunis paita. Yksinkertaisuudessaan kerrassaan hurmaava ja vaikuttaa äärimmäisen käyttökelpoiselta. Pitäisi itsekin tehdä seuraavaksi joku simppelimpi joka paikan paita.

  En ole vielä kertaakaan Isagerin lankoja kokeillut, mutta joku kaunis päivä vielä rohkaistun niihin törsäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaan nopeasti, vastaan kommentteihin kovin hitaasti. Kiitos! Olen superiloinen paidasta, siitä tuli nimenomaan sellainen arkea helpottava käyttövaate.

   Suosittelen lämmöllä törsäämään vähän Isageriin. Etenkin nyt kun viimeksi ostin paitalangat Isagerin twiidiä ja maksoinkohan peräti kuuskymppiä, että välitön velkavankeuskaan ei uhkaa. Niiden lankojen vuoksi.

   Poista
 8. No onpa se tosiaan! Rohkaisevaa, ehkä mäkin uskaltaudun yrittämään hipeltämään tuota lankaa jonnekin. Olen melkein tuhonnut paitamatskulangat varastosta ja tällä vauhdilla jo parin vuoden päästä pääsen kaupoille! Okei kytken passiivisagressiivisen kitkeryysmoodini pois päältä hetinytjust ja keskityn mielikuvitushypläämään tuota lankaa.

  Et muuten sattunut kirjoittamaan ohjetta ylös? Malli on hyvin hieno ja kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mun motto on, että sitä tikulla silmään joka vanhoja paitalankoja muistaa, tai puikolla ehkä.

   Mallia en kirjoittanut, mutta voin näpyttää sulle joitakin avuliaita muistiinpanoja, joiden avulla onnistut toisintamaan paidan. Jos en muista, muistuta!

   Poista
 9. Kiva tuli! Hyvä lanka & suoralinjainen muoto = parhaita käyttöneuleita. Itollahan on muuten vastaavantyylinen puuvillalanka Gima 8.5, jossa on enemmän värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väitän, että analyysisi on täysin oikea.

   Gima on tosiaan ihanaa, ja ostin kesällä Tukholmasta Ruotsin ihmeen Marita Rolinin vastaavaa lankaa. Muussa värissä, eli mustana. HEH. (Ja keväällä ollaan näillä näkymin menossa Japaniin, pitää mennä tyhjän laukun kanssa että mahtuu tarpeeksi lankaa kotiin tullessa.)

   Poista
 10. Hei, miksen ole käynyt kommentoimassa tätä aiemmin?! Piti kyllä. No joka tapauksessa, ihastelin paitaa jo Instagramin kuvissa. Just ihanan yksinkertainen! Ihan sellainen, että olis mun paita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans joskus yritän kommentoida sun blogiin telepatialla. Toistaiseksi laihoin tuloksin, luulen? Ja kiitos :D Mutta kyllä se on mun paita, älä yritä, en laita Tampereelle tai lähden vielä paidatta :D

   Poista