Uan

Sanoin epäröimättä kyllä, kun Neulisti kysyi, haluanko testineuloa Uanin.


Epäröimättä, vaikka siinä oli monta juttua, jotka äkkiseltään ajatellen ei oo ihan mua - isot pitsipaneelit ja hyvä istuvuus päällimmäisenä.

(Tästä voi saada sellaisen kuvan, että pidän huonosti istuvista vaatteista, mutta sovitaanko, että termi on eri tavalla istuva, kiitos.)

Niin siinä silti kävi, että valmis Uan on kuitenkin ihan just mua, siinä tuntuu olo omalta ja hyvältä, enkä viitsisi oikein enää muuta käyttääkään. Se on ihana: pehmoinen, kevyt ja lämmin.


Sikstoisekseen sain erivapauden olla tekemättä vyötärömuotoiluja, että saatiinhan sitä erilaista istuvuutta tähänkin takkiin.

Uan on helppo neulottava - mutta kun siihen neulotaan istutetut hihat, alussa saa vähän käännellä. Mikään ei silti ole vaikeaa, ei edes sillä tavalla, jossa tekeminen on ihan helppoa kun ensin ymmärtää mitä tehdään. Ohje on selkeä ja simppeli ja ehdottomasti kääntelyn väärti. Kun saa hartialinjat tehtyä, homma sujuu kuin tanssi.

Selän pitsikuvio on helppo, mutta ei niin helppo, etteikö katsetta olisi kirjasta joutunut kohottamaan. Muutaman keskittymisen herpaantuman jälkeen merkkasin mallikerrat silmukkamerkeillä, jonka jälkeen huithapelikin neuloja pysyi kartalla ongelmitta.

Langaksi valkkasin Tukuwoolia, jolle ohje on suunniteltukin. Tein peräti kolme mallitilkkua - enkä vieläkään voi ymmärtää, että saavutin ohjetiheyden puikkokoolla, jolla en uskonut pääseväni lähellekään. Maagista.

Tukuwoolin toinen tuleminen on mainio: sen lisäksi, että nyt värikartasta löytyy se täydellinen vaalea harmaa, josta tämäkin Uan on tehty, lanka tuntuu jotenkin pehmoisemmaltakin. Edellisen kerran Tukua neuloessani piti pitää flunssan aikana taukoja kotoperäisestä villasta, mutta tätä uutta Tukua saattoi neuloa ongelmitta kipeänäkin. Muutos on nähdäkseni vain myönteinen, sillä Tukuwool on edelleen luonteikas lanka.

Malli: Uan
Lanka: Tukuwool (väri 2 Humu, 222 g)
Puikot: 3,5 mm
Ohje löytyy Ravelrysta kuulemma tämän viikon loppupuolella, jos oikein ymmärsin, että ei kun puikot tanaan vain. 

- Liina

22 kommenttia:

 1. Kaunis! Minä katselin jo aiemmin kuvia tästä mallista ja kiinnostaisi tuo ohje kovasti. Täytyypä kurkkia Raverlya viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ei ole enää pitkä odotus :D

   Poista
 2. On se vaan hieno! Ja niin: langat ostin jo toissapäivänä juuri tätä ohjetta varten. Eli ei enää pelkkä ajatus. Viittä vaille WIP jo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh miten proaktiivista! Ostitko Tukua? Minkä värinen Uan on tulossa? En malta odottaa!

   Ja kiitos :)

   Poista
 3. Voihan kehufestarit! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulon mieluiten asioita, joista pidän :D

   Poista
 4. Argh, milloin mahdan saada omat, jo kaapissani olevat, Tukut puikoille? Käyn niitä säännöllisesti haistelemassa ja aina pitää päästä pieniä lampaanääniä :) Tässä vois olla kyllä potentiaalinen ohje muuten mutta tuo pitsi ei ehkä ole mun juttu. Toisaalta eihän sitä itse joudu katselemaan HAH mutta parempi ehkä vetää varman päälle ja neuloa sileää vaan. Onnea kumminkin sun uudelle neuleelle, väri on täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kyllä vähän sitäkin, että tästä saisi mainion perusvillatakin jättämällä pitsin pois. Semmosia perusjuttuja kumminkin tarvii, ja nuo istutetut hihat on ihanat! Samoin kuin esim. tuo helmineule reunuksissa.

   Kiitos! Minustakin tässä on nyt se väri, jonka myötä Tukun värikartta on valmis :D

   Poista
 5. Tää malli on kyllä niin hieno! Odotan ohjeen julkaisemista kuin kuuta nousevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Mutta nythän kannattaa kuluttaa aikaa tekemällä mallitilkkuja, että voi sitten hyökätä suoraan kimppuun kun ohje julkaistaan :D

   Poista
 6. Voi, miten ihana! Minäkään en ole ns. istuvien vaatteiden ystävä. Hyvä tietää, että tästäkin tulee "ei-istuva" ilman noita vyötärömuotoiluja :) Ja upea tuo harmaan sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa, että meitä on muitakin - suora on aina ihan hyvä vaatteen malli :D

   Tykkään tuosta harmaasta itsekin ihan hurjasti.

   Poista
 7. Tämä on niin upea, että jonoon menee! Ja tuo väri on ehkä kauneinta tukuwoolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neulisti on suunnitellut hienon vaatteen.

   Minustakin tuo harmaa on niin hyvä, että näinköhän sitä muita värejä tartteekaan ihminen :D

   Poista
 8. Sopii sulle, kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen sangen tyytyväinen!

   (Kävin muuten vaklaamassa sun kuvia, ja pakko sanoa, että istuvuusongelmat eivät kyllä katsojalle näy.)

   Poista
 9. Hyvältä näyttää ja oiva tuo harmaa! Mulla on sellainen tuntuma, että on ihan eri tuntuma riippuen neulooko harmaata vai värillistä Tukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Meinaatko oikeasti, että tuntumassa on eroa? Olen ajatellut, että värjäysprosessi voisi vaikuttaa tuntumaan - edellinen tukutakkini oli luonnonvärinen ja käsittääkseni siis käsittelemätön, mutta pohdin, josko tässä on jotain prosessia kuitenkin taustalla, joka vaikuttaa langan tuntuun. Kiinnostavaa.

   Poista
 10. No onhan se nyt hieno! En viitsi edes kommentoida mitään tuosta täydellisestä harmaasta.

  Pitsit ei oo munkaan juttu, mutta... pitäisköhän kokeilla, josko niistä vaikka tuliskin? ;)

  VastaaPoista