Allison

Sain hiljattain kutsun Puikkomaisterin Lapaskirjan julkkareihin.

Menin tietysti kiljuen, koska lapasia. Sitä paitsi kutsussa mainittiin sipsit. Lapaset ovat syy kutimointiuralleni ja sipsit ovat syy lähes kaikelle muulle, myös 5-vuotiaan assistenttini mielestä.*

Mutta enemmän lapasista ja vähemmän sipseistä.


Viime vuosina lapasten kutimointi on vähän jäänyt, sillä sukkiin nähden niissä on yksi merkittävä heikkous - arvaatte. Peukalo. Ylimääräistä säätöä ja lisää pääteltävää. Ärsyttävä sormi, jota ilman ei kuitenkaan kutimoinnista tulisi mitään.

Yhtäkkiä lapaset tuntuvat taas ihan ajankohtaiselta neulottavalta. Ehkä tämän lapaskirjan takia, ehkä aika on taas vain sille kypsä.

Kirjassa on koko liuta toteuttamista vaativia malleja, mutta ihan ekana piti puikoille saada Allison-lapasehkot.


Kokemus oli sillä tavalla vähän valitettava, että Allisonien myötä taisin saada sen briossikuumetartunnan, jota muiden blogeista olen päätäni pudistellen seurannut. Tein kämmekkäitä silmät kiiluen yötä myöten, enkä oikein muuta kyennyt ajattelemaankaan kuin kuviopatenttia. Miten nerokasta! Miten koukuttavaa! Miten mahtavia värimahdollisuuksia! Mitä muuta tällä tavalla voisikaan tehdä!

(Toivotaan, että Senni välttyy kuumeelta, tai on selkeä riski siitä, että blogista tulee briossilapasten tuotantolaitos.)

Tämmöiset ovat myös mainio tapa kuluttaa vähän jämälankaa. Itse käytin Väiskin värejä Tulppaani ja Hopea, ja lopputulos oli muikea, vaikka seuraavassa inkarnaatiossa näen kyllä jotain jännää roiskevärjättyä.

(Kiinnostuneille tiedoksi, että aloitin Allisonit ensin tummanharmaa-oransseina. Vähän aikaa neulottuani tajusin värien näyttävän uhkaavasti HPK:lta. Onneksi olin myös lukenut kaaviota väärin ja sain aloittaa alusta. En halua pukeutua jääkiekkoseuraksi.)

Jos nyt näitä ken aloittaa, niin tiedoksi, että kirjasta puuttuu yksi rivi ja kaaviossakin on joku virhe, jotka eivät ehkä kokeneempaa kuviopatentoijaa hätkähdytä, mutta joiden osalta hyödyin Puikkomaisterin saitilta löytyvästä erratasta.

Malli: Allison
Lanka: Väinämöinen (Hopea, Tulppaani, en tiedä grammamääriä, keittiövaaka on rikki)
Puikot: 2,5 mm

Mutsiisjoo. Ihana malli, mahtava projekti, en koskaan enää neulo mitään muuta kuin briossilapasia. Kiitos kaunis, ihana Puikkomaisteri!

-Liina


* Sain hyvin kauniin luvan ottaa assari mukaan, vannottuani estämästä häntä syömästä kaikkia sipsejä. Epäonnistuin karkeasti, mutta kukaan ei siitä moittinut.

23 kommenttia:

 1. Ihan huiput lapasehkot!
  Ja miten mainio uusi sana - lapasehkot on paljon parempi kuin kämmekkäät! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään niistä itsekin - ja onpa hauskaa että uudissana sai vastakaikua :D Kämmekäs on mullekin vähän vaikea otus!

   Poista
 2. Mäkin selailin sitä ohjetta ja mietin, että ei kyllä onnistu ensikertalaisilta briossi ilman korjauksia. Mutta hienot tuli. Ja voi miten hurmaavaa, että sait napata sipsirohmuassarin mukaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein tulkitsin tän silleen, että et ois koklannut briossia, mutta eihän se voi olla.

   Tiedätkö, sain sipsirohmusta niin kauniisti muotoillun tervetuloa-viestin, että vieläkin on hyvä mieli <3

   Poista
 3. Kaipa se on minunkin kokeiltava sitä briossia... Nämä on niin hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan - hauskaa on!

   Poista
 4. Minäkin tykkään lapasehkoista! Kämmekkkäät tai kynsikkäät kuulostavat jotenkin rumilta siihen nähden, miten kivoista asusteista on kyse. :)

  Ja auts, miten hienot Allisonit ja briossikuviot! En olekaan viime syksyn jälkeen neulonut kaksiväristä patenttia, joten yhdet lapasehkot voi olla paikallaan (tosin mulla ei ole vielä Lapaskirjaa... ) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eikö! Jotain outoa niissä sanoissa on. Tulevat vähän väkisin paikalle ja herättävät kiusaantunen hiljaisuuden.

   Ja hei, superkiitos! Arvaas huviksesi, olenko alkanut nyt muistella sitä Vintage primiä silleen kaihoisasti. Kerro heti, onko se kauhean lämmin? Kun näähän on ainakin tosi pömpseät ja arvioni mukaan myös lämpöiset, mikä lapasissa on mainiota, mutta onko pipossa, se on toinen kysymys se.

   Poista
  2. Vintage Primissä oli tuota briossia vain etuosassa ja suurin osa siitä neulottiin vain kaksivärisenä ainaoikein-neuleena. Vain ensimmäiset sentit neulottiin briossia ympäri ikään kuin joustinneuleosuudeksi.(vaikea selittää tälleen ilman kuvia :) Eli kyseinen malli ei varmasti ole sieltä lämpimimmästä päästä (hih, päästä :D ) Minun Vintge Primini muuten keikkuu uuden omistajan päässä siellä pääkaupunkiseudulla. Että voi tulla vielä kuka ties sinua vastaan.

   Poista
  3. SÄ OOT LUOPUNUT SIITÄ! :O Pökerryn.

   Itse asiassa selitit aika hyvin, luulen, että tajusin! Ja kuulostaa siltä, että saatan hyvinkin vääntää Vintage Primin itsellenikin, ei ala liiaksi aivoja kuumottaa se päässä :D

   Poista
  4. Mäkin neuloin Vintage primin. Siinä oli sen verran reilu puikkosuositus ohjeessa, että ei tullut tuulenpitävää pipoa. Että jos lämpimänä tahtoo pysyä, kannattaa valita pienemmät puikot.

   Poista
  5. Se näytti ystävän päässä niiin hienolta ja sata kertaa paremmalta kuin omassa päässä, notta pakkohan siitä oli luopua. :)

   Poista
  6. Ja minäkin näköjään neuloin puoli milliä pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa. Olis voinu kokeilla vaikka 2,5 millisiäkin ihan hyvin.

   Poista
  7. Neulisti, hyvä tieto! Tosin itse en niin tuulenpitävyydestä välitä, aivoni ylikuumenevat tosi helposti :D

   Mariakos, okei, ymmärrän! Jaloa ja epäitsekästä toimintaa!

   Poista
 5. Mä pudistelen täällä edelleen päätäni briossikuume-epidemialle. Hyvännäköiset on lapasehkosi mutta taidan vältellä tartuntaa vielä toistaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa olla varovainen sen suhteen, mille pirulle rupeaa sormiaan luovuttamaan :D

   Kiitos!

   Poista
 6. Nää on kyllä hienot... Pitäisköhän, vaikka yhden epäonnistuneen briossipipon jälkeen vannoin, että ei ikinä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavallaan tekis mieli houkutella kokeilemaan, mutta toisaalta toivon, ettet joudu toisintamaan turhautumistasi! Kyllä nää silti hauskat oli.

   Poista
 7. Oijoi miten mahtava väriyhdistelmä. Ja tosi hyvän näköistä briossia. Odottelen vielä omaa tartuntaani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään väreistä itsekin.

   Tartunta voi tulla ihan yllättäen sieltä, varo vaan :D

   Poista
 8. Briossilapasehkot.. Nonni, se on sitten menoa nyt sullakin! Joko on uudet patenttiviritykset puikoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menoa on. Tämähän ei ollut itse asiassa ihan ensimmäinen - yksi huivi tuolla odottaa myös vuoroaan jäätyään Tour de Sockin jalkoihin. Olipahan ensimmäinen, jota todella tein silmät kiiluen :D

   Poista
 9. Briossilapasehkot.. Nonni, se on sitten menoa nyt sullakin! Joko on uudet patenttiviritykset puikoilla?

  VastaaPoista