Paperia

Tästä paidasta voisi kertoa vaikka mitä, alkaen siitä, miten äidin kanssa metsästimme lankakauppaa Kiotossa ja päättyen siihen, miten sain antaa paidan speksit Ravelryssa jollekin ja olla loppupäivviikon ihan polleana, mutta ... pitäydytäänpä muodossa, ja langassa.


Siis: ostin reissuiltani Habun ihanaa, litteää, paperinaruisaa, rouheaa Silk Wrapped paper -lankaa. Lanka ei ihan oikeasti ole paperia vaan pellavaa, mutta silkkilanka sen ympärillä on ihan oikeasti silkkiä.

Samalla reissuilla vaklasin kaupassa paitaa, jossa oli kiva malli. Piirsin sen kännykkääni. Sitten kävin ostamassakin sen paidan koska kerrankos sitä Japanissa ollaan, mutta saattaa olla, että piirros olisi piisannut. Olen nimittäin käyttänyt omaa neulettani kaupan versiota enemmän.

Kotiin päästyäni pistin langan puikoille. Testailin erilaisia tekstuureja ja otin vähän mittoja, ja sitten aloin neuloa.

Olin ajatellut tehdä nurjaa pintaa, mutta oikeaa neuloen - suunnitelma kariutui tietenkin jo helmaresorissa jossa tein kierretyt silmukat sillä lailla näppärästi, että sain neuloa paidallisen nurjia silmukoita.


Arvatkaa harmittko? Eipä juuri. Ja kun siirryin neulomaan etu- ja takakappaletta erikseen huomasin, että jostain hiton syystä lanka taipui paremmin nurjaksi kuin oikeaksi silmukaksi. Väitän, että se oli se litteys.

Lopputulos oli juuri sellainen kuin toivoin. Rouhea, rapea, kuin kirjoitusta paperilla. Kevyt ja kätevä muiden vaatteiden päällä.

Tylsää oli vain se, että lanka ei jousta juurikaan, joten turhan kireäksi jäänyt luontireuna napsahti ensimmäisessä sovituksessa rikki. Korjasin, miten pystyin, enkä itse löydä ongelmakohtia enää.

Malli: improttu
Lanka: Habu Silk wrapped Paper, 63 g
Puikot: 4 mm

Niin, huomasitte varmaan muuten, etten ole saanut otatettua tästä sellaisia "kyllä tätä oikeasti voi käyttääkin" -kuvia. Siinä syy, miksi useampikin postaus jonottaa - mutta jospa sitä tässä ryhdistäytyisi. Testineuleita varten on ainakin syytä, joten miksei sitten saman tien kuvaisi ne loputkin.

- Liina

19 kommenttia:

 1. ihan tajuttoman makea lanka, ja sitä myöten neule, tietty!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus on hauskaa mennä ihan vain lanka edellä!

   Poista
 2. Vaude :) Tosi mielenkiintoista lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihan tosi hauskaa, voisin käyttää toistekin.

   Poista
 3. Kaunis paita! Lanka kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan, jos jostain löytyy. Purl Soholla oli tälle suunniteltu kaunis huivikin, jos ei halua improta puseroa :)

   Poista
 4. Mulla on kerran käynyt käsinkehrätystä neulotun huivin kanssa niin, että huivin yläreuna napsahti poikki huivia pingottaessa. Pysyin ihmeen zeninä ja kursin sen reippaasti vaan neulalla kasaan. Yllättävän hyvin on pysynyt koossa. Toivottavasti tälle käy samoin. Mutta vaadimme kuvia käyttäjän yllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kanssa yllättävän rauhallinen! Siis kirosin kuin merimies, mutta en huutanut enkä juossut ympyrää, saati hyperventiloinut.

   Ja kyllä tämä on myös hyvin kestänyt, käyttöä ja pesuakin!

   Yhtiömme pyrkii toteuttamaan toiveenne :D

   Poista
 5. Nyt on kyllä mielenkiintoista lankaa! Olis täälläkin tarpeita tuollaiselle paidalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sitten ei kun lankakauppoja surffaamaan :) Kyllä tommoset kevyet kerrokset on käyttökelpoisia arjessa.

   Poista
 6. Kyllä mullakin Japani on ollut toivekohteena jo pitkään, mutten jotenkin ollut osannut ajatella sitä neuleinspiraatio- ja lankahamstrauskohteena. Ja kuinka väärässä olinkaan! Seuraavaksi Japaniin siis, on sen verran kiva tämä lanka-malli-kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että! Pakko suositella! Paitsi, että lankakaupat pitää etukäteen metsästää internetistä ja naulata paikalleen kartalla koska SATTUMALTA niihin ei osu.

   Poista
 7. Onpa se rapsakka! Tykkään siitä paljon! Ja Japanin-matkasta myös. Kuulostaa semmoselta jutulta, joka ois kiva tehdä itsekin. Suositteleeko Kutimointia Oy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutimointia Oy suosittelee ja änkeää matkalaukkuun mukaan, sillä Japani on paras ja kaunein matkakohde, jonka voi ihminen keksiä.

   Kiitos!

   Poista
 8. Hieno! Mulla on vähän sama ongelma: joka viikonloppu on tarkoitus kuvata valmiit työt, mutta niin se aika vain hurahtaa - eikä niitä ole vieläkään kuvattu. Ehkä tänä viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois tavallaan varmaan helpompaa, jos voisi itse sekä ottaa ne kuvat että poseerata niissä - kun aina pitää vaivata jotakuta toista, aika jotenkin helposti livahtaa käsistä.

   Toivottavasti tämä viikonloppu oli teilläkin parempi!

   Poista