Merkkipäiväänsä viettää: Find Your Fade

...tarkalleen ottaen en ole ihan varma, että ovatko ne synttärit juuri nyt, mutta väliäkö sillä. Jos tulee tarve kirjoittaa, voi keksiä tikusta asiaa.

Vaikka niin, että olipa kerran, kauan sitten, kaukaisessa maassa neulesuunnittelija, joka osui kultasuoneen. Hän julkaisi ohjeen, jossa yhteen huiviin piti neuloa seitsemän erilaista lankaa, joihin taitavat värjääjäkeijut olivat upottaneet kuunsäteitä ja yksisarvisenpieruja.


Neulojat maailman jokaisessa kolkassa innostuivat. Niin myös kutimointipajan Liina, joka mallaili yhteen lempilankojaan ja pisti projektin puikoille unelmoiden huivista, jonka nähdessään kanssaihmiset pyörtyisivät ihastuksesta ikään kuin näkisivät paavin.

---

Se saduista.

Huiviin menin kyllä vaikka mitä ihanaa - Madtoshia, Lystigiä, Handua - mutta se kai sen paras puoli olikin.


Teknisesti Find Your Fade on rentouttavaa ainaoikein-neulosta, pitsiosioilla ryyditettynä. Jipii:


 1. Vihasin pitsiosioiden neulomista
 2. Suhteeni ainaoikein-pintaan on lievästi sanottuna nuiventunut viime vuosina.


No, mutta valmista tuli. Ja jos nyt värejä käytinkin kuusi seitsemän sijaan, ei kukaan ollut luvannut, että seitsemällä värillä näkee unissaan tulevan puolisonsa, ja vaikka olisikin, olin naimisissa jo tuolloin. Kokoa piisasi kuudellakin värillä.

---

Kukaan kanssaihminen ei ole pyörtynyt ihastuksesta. Mahdollisesti hämmennyksestä, niillä kolmella kerralla, jolloin olen huivia käyttänyt.


Sillä tässäpä huivin ehdottomasti huonoin puoli: sen muoto on käsittämätön. En ymmärrä, miten se pitäisi pukea niin, ettei se lepata kummallisesti jossain takaviistossa.

Kerran puin se osittain takin alle vain huomatakseni, että huivi näkyy kivasti sekä kaulalla että jossain polven kohdalla, 10 senttiä takin helman alla.

Kerran se jäi bussin oven väliin. Itse olin jo metrossa. *

Nyt kovimpien pakkasten aikaan löysin kuitenkin sentään käyttöä jättihuivilleni. Runttasin sen makuuhuoneen ikkunan alalaitaan blokkaamaan viimaa.

Malli: Find Your Fade
Lanka: TML (Neon Peach, Well Water, Cosmic Wonderdust), Ilun Sinkku, Lystigin sinkku
Puikot: 3,5 mm

Tarinan opetus: ajattele ennen kuin neulot.

-Liina


* Okei, tämä ei ole kirjaimellisesti totta, mutta jollain tavalla kuitenkin on.

19 kommenttia:

 1. Voi Liina, olet lempikirjailijani! <3

  P.s. Eikö se, että huiviin tulee seitsemän lankaa antanut vihjeitä sen valtavasta koosta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tämä on kauneinta mitä mulle on sanottu <3 Kiitos!

   Valtava koko oli vähän oletus, mutta tuo outo muoto, sen kanssa en oikein pärjää.

   Poista
 2. ...äläkä mieti liian pitkään, vaan ala purkaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisihan sekin ollut vaihtoehto, mutta oikeastaan ongelman syvyys valkeni mulle vasta kun yritin käyttää huivia.

   Jos kohta nyt mietin, että purkaisinko koko homman tässä vaiheessa :D

   Poista
 3. Viihdyttävin blogikirjoitus mitä olen lukenut pitkiin aikoihin. :D Harmi että ihkulankaprojekti meni kaikella tapaa myttyyn. Feidi on kyllä tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Viihdytän mielelläni kanssaihmisiä, ehkä se on geeneissä :D

   Ja kiitos myös feidin kehumisesta! Tämä kommenttisi oli ehkä se lopullinen tekijä, jossa rupesin miettimään, että jos purkaisin tuon ja neuloisin samalla feidillä jotain suorakaiteen mallista. Työmatkakin on tulossa, se voisi olla sinne sopiva proggis.

   Poista
 4. Hahhahaa, melkein jouduin kuivaamaan kahveja läppärin näytöltä :D Feidaus kärjestä on tosi kaunis, ilahduttaahan se toki ikkunalaudallakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näppis selvisi, mulla ei ole näiden lankojen jälkeen varaa ostaa sulle uutta :D

   Ikkunalaudalla se ilahdutti vähän silleen "siitäs saat" -meiningillä, mutta otan mitä saan!

   Poista
  2. Ei kun näyttö.

   T. nimim. osaan jo lukea

   Poista
 5. Viihdyttävä kirjoitus, mutta tosiasiassa ei ole kovin kivaa että ison vaivannäön jälkeen ihkulankahuivi pääsee viimaa blokkaamaan. Tuo sun suorakaidefeidi kuulostaa hyvältä ja pääsis hyvät ihkulangat käyttöön :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan pakko tehdä!

   Jos nyt ihan rehellinen olen, on pakko tunnustaa, että aika pitkään pidin niitä lankoja - ja työtä - upotettuina kustannuksina. Antikirosana käy tähän: nyt on näin.

   Oikeita kirosanoja sen sijaa kuultiin kun yritin sonnustautua tähän kerran kipeänä ollessani ja tuntui lähinnä siltä, kuin olisin laittanut kaulalle auton pressun :P

   Poista
 6. Lisättäköön vielä, että tuo kirjoituksen otsikko tuo mieleeni radion sävellahjan tai mikä lie onkaan sen kammottavan ohjelman nimi, jota armas mieheni tykkää huudattaa lauantai-aamuisin kun laiska vaimonsa nukkuu (tai ainakin yrittää) puolille päivin. Tätä suuresti paheksuttakoon. Pahempaa enää olisi sunnuntain kirkonmenojen huudattaminen ja täten julmasti ihmistaimen herättäminen kahvinkeittoon. Hmph.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL!

   Mun mies tykkää viikonloppuisin tökkiä mua kello 9 ja vaatia kahvia. Olen yrittänyt kertoa sille, missä kahvipurkki on, mutta kieroa on miehen mielen toiminta:

   Jos hän laittaa herätyksen yhdeksäksi, ettei koko päivä mene nukkuessa, ei kenenkään muunkaan pidä yli yhdeksän nukkua, sillä häntä harmittaa sellainen. Hänhän haluaisi itsekin nukkua. Joten kahvinkeittoon siitä, vaimo.

   Poista
 7. 'Kerran se jäi bussin oven väliin. Itse olin jo metrossa.' Nauran kyyneleet silmissä! Tämän huivin kohdalla tuo on enemmän kuin totta. Nim. kokemusta on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Niin, EIKÖ! Puretaanko yhdessä ja neulotaan uusiofadet?

   Poista
 8. (Hihitystä). Luin jutun moneen kertaan, jotta jäisi tarinan opetus mieleen. Truth is out...here.

  VastaaPoista
 9. Ihana tarina, vaikkakin hieman surullinen... :D

  VastaaPoista
 10. Osuvaa tekstiä, mutta mulla ei naurata yhtään. Miksikö? Koska been there, done that. Ja mitäkö mun Helsingistä Utsjoelle ulottuvalle feidihuivilleni kuuluu? No hemmetti, purin sen tottakait. Maailman pitkäsyttävin neuloa, sen hemmetin pitsi riipi hermoja ja lopputuloksena täysin käsittämätön huivi. Mutta okei, tunnustan: kyllä mulla hymyilytti se metron oven väliin jääminen.:)

  VastaaPoista
 11. Ihana kirjoitus! Voi että nauratti vaikka uskon ettei sinua naurattanut! Olenpa onnekas etten ruvennut tuota neulomaan, vaikka monta kertaa kuvia näistä huiveista katselin Ravelrystä. Jarruna kai toimi eräs vuosia sitten neulomani huivi, se oli sellainen mystery KAL,valmista tuli mutta mies pyysi että elä ikinä enää neulo tuollaista hän ei ole koskaan ennen kuullut minun kiroilevan niin paljon😆

  VastaaPoista