Neuletakki, josta opin ainakin neljä asiaa

Taannoin kyselin, kuinka raglanhihainen neuletakki oikein tehdään. No, nyt olen tehnyt sellaisen. Mulla oli jemmassa Rowanin Lima-lankaa ja päätin tehdä takin vähän kaikkia ohjeita soveltaen ja samalla perusteita opetellen. Ja minähän opin!


Alkusilmukat loin samassa suhteessa kuin Baby Sophisticatessa, mutta silmukkamäärän laskin summamutikassa uusiksi. Myös kaula-aukon muodon lisäykset tein tuon edellämainitun ohjeen mukaan, mutta raglansauman (Oppi numero 1; Tämähän olikin ihan helppoa!) mitan otin suoraan lapselta ja kainaloiden alle lisäsin mutu-tuntumalla sopivan määrän silmukoita. Nappilista (Oppi numero 2) ja kaulus tuotti eniten ongelmia ja tein ne kolme kertaa kunnes lopputulos oli tyydyttävä. Ensimmäisessä versiossa tein ensin pystykauluksen ja sitten nappilistan; näytti kamalalta. Alla on kuva toisesta yrityksestä. Poimin silmukat suoraan neuleen reunasta ja liian harvakseltaan. Lista kinnasi eikä väripuolikaan toiminut.


Viimeisessä nappilistaversiossa poimin silmukat neuleen välistä (Oppi numero 3; näinkö tämä kuuluu tehdä?!) harmaalla langalla neuloen. Haa! Vähänkö siisti lopputulos!


Lopuksi uitin neuleen haaleassa vedessä ja litistelin ylimääräiset vedet pyyhkeen sisään. En ole ennen oikein pingottanut (Oppi numero 4) mitään. Vähän olen ehkä näyttänyt työlle kosteata harsoa, mutten ole malttanut odotella läpimäräksi kastellun neuleen kuivumista. Tämä kasteltu villatakki tuntui kuivuttuaan siltä, kuin langat ei koskaan olisi kerällä olleetkaan, vaan kuin ne kuuluisivat just tähän työhön. Suosittelen siis kunnollista muotoonsa pingotusta kaikille, myös tulevaisuuden itselleni, sitten kun yritän luistaa tästä työvaiheesta. Tänään olin huippureipas ja kiinnitin napit sekä päättelin langat.

Yllätysaurinko saa sinisen näyttämään joissain kuvissa tosi riehakkaalta, riehakkaammalta kuin todellisuudessa. Mutta koska aurinko on ihana, en ryhdy muokkailemaan sen tekosia!
Lanka: Noin 2 kerää Rowan Limaa, värit Amazon ja Andes  
Puikot 4,5

-Senni

11 kommenttia:

 1. Tosi kaunis takki, ihanat värit. Tulee ihan melkein semmoinen olo, että osaisinkohan minäkin, mutta sitten tulen järkiini.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Osaisit aivan varmasti! Tämä oli aika yksinkertaista, mutta kuitenkin kiinnostavaa puikkojen heiluttelua.

  VastaaPoista
 3. Mä oon nyt ihan tärinässä tämän kastelupingotuksen kanssa. En voi uskoa, etten ole koskaan kokeillut sitä aikaisemmin, vähän vaan näyttänyt vesihanaa neuleille. Tämähän on aivan briljanttia!

  Mutta nyt sun pitää Senni järkätä Siinalle neuletakkityöpaja. Mulla on missio koukuttaa sekin kutimointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kastelupingotus on nerokasta vaikka aikaavievää. Siina alkaa selvästi osoittaa jo murtumista puikkojen edessä :D.

   Poista
  2. Hiljaa hyvä tulee. Jatkakaa näitä ihania villatakkipostauksia niin kohta en voi vastustaa kiusausta. Villatakit, siinä on heikko kohtani.

   Poista
  3. Haaste erittäinkin vastaanotettu :)

   Poista
 4. Jeee - se on ihan oikea villatakki! Eikö olekin hirmuisen hienoa, kun voi ja saa oppia uusia juttuja? Mä olen noista sun opeista kokeillut raglania ja pingotusta, muut vielä odottaa vuoroaan. Ja siis takki ylipäänsä on vielä kokeilematta... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Tämä oli hyvä välityö kun Kappa alkoi puuduttaa, välillä on niin palkitsevaa vähän miettiä ja opiskella.

   Poista
 5. Onnitteluni! Hauska huomata, kuinka olet oppinut ihan samat opit kuin itse aikoinani! (Tosin eri projekteissa, sillä ensimmäisenä opin kunnon pingotuksen taidon, sitten eräässä projektissa raglansaumat ja silmukoiden poimimisen nappilistaan ja vasta ihan vähän aikaa sitten hyvän napinläven tekemisen.) Oppiminen on niin villiä ja ihanaa! Ja lopputulos niin hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja itse kyllä pingotan isommat työt niin tosissani, että ihan 20-30 (tai 45, jos unohdan) minuuttia annan luomukseni liota lavuaarissa. Kyllä vaan venyy pitsi mittoihinsa sen jälkeen!

   Poista
  2. Onpa kiva kuulla, että nämä on samat opit. Se antaa sellaisen fiiliksen, että ne on asioita, jotka pitikin oppia! Kiitos kehuista :).

   Poista