Spring kerchief


Valmis! Näin vilauksen Sachiko Uemuran Spring Kerchief:stä instagram-feedissäni ja kipitin siltä seisomalta (tai viimeistään seuraavalta) Menitaan ostamaan aiemmin hiplailemani Malabrigo lacet. Väreiksi valikoitui ilman sen pidempää pohdiskelua musta ja jäinen, sinertävä harmaa. Ei nyt ihan keväisimmät värit, voisi joku väittää, mutta tämä onkin all year round kerchief. Tykkään huivista hurjasti ja siitä tuli täysin käyttökelpoinen vuodenajasta riippumatta. En ole ollenkaan hartiahuivi-ihminen eli köyttänen sen kaulaani milloin mitenkin.

Malli: Sachiko Uemura, Spring Kerchief
Lanka: Malabrigo lace, värit black (1 vyyhti) ja polar morn (1 vyyhti)
Malli oli tosi nopea ja kiva neulottava. Huivin alkuun kutimoitiin pieni "siemen", jonka teosta en olisi tajunnut mitään ilman Liinan apua. Jälkikäteen se tuntui täysin järkevältä tavalta aloittaa kolmiohuivi. Muuten ohje oli selkeä ja tosi simppeli. Ja juuri sellainen on lopputuloskin. Pingottaminen kunnolla uittaen teki tällekin tekeleelle kummia. Alla on kuva pingottamattomasta ja päättelemättömästä huivista ja niinkuin näkyy se käpristyi kovasti lepakkomiesviitan muotoon. Aamulla keräilin retkipatjalta aivan erimuotoisen huivin.


"Ota sellainen kuva, jossa en näytä ihan pallinaamalta", sanoi kuvattava. Kuvaaja rajasi kasvot kokonaan kuvan ulkopuolelle. 

-Senni

10 kommenttia:

 1. Vallan kiva.
  Itse asiassa niin kiva perushuivi, että ohje humpsahti heti kirjastoon niiden kaikkien kymmenien muiden kanssa samaan kasaan. Paitsi ettei mulla ole mitään pitsivahvuista - eikä tule. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas tosi kiva kuulla, että löysit omaankin kirjastoon sopivan mallin! Ja hahaa, pitsivahvuisuus ei tässä kauheasti tunnu neuloessa, koska työssä on koko ajan 2 lankaa.

   Poista
 2. MÄ EN KESTÄ SUN KUVAAJAA! Et sä ikinä näytä pallinaamalta.

  Ja hieno on huivikin. Ympärivuotinen on tietenkin paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaja on onneksi kaikesta huolimatta oikein kehityskelpoinen :D.

   Poista
 3. Kaunis huivi ja ihan klassisen ajaton väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä värejä voisin käyttää aivan kaikessa.

   Poista
 4. Hieno on ja värit juuri hyvät! t. harmaan ystävä

  VastaaPoista
 5. Ihan on keväiset sävyt, varsinkin alkukeväiset. Koivunrunkoa ja märkää asvalttia. Valoisan, pilvisen päivän taivas. Kiva tuli. Onko koko eri kuin ohjeessa? Nimittäin näyttää kuin olisi vähän pienempi kuin kuvittelisin tämän mallin olevan, pikkuhuivinahan tämä on tosi mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOTTA! Nyt kun katson ulos ikkunasta, niin näitä värejähän siellä näkyy. Tämä kokojuttu, minäkin kuvittelin lopputuloksen olevan kuvien perusteella suurempi, mutta huivi onkin pienempi kuin kuvittelin. Olen kyllä kokoon ihan tyytyväinen, kun yleensä mun huivit on niin suuria, että lämpimämmillä säillä ne jää kaappiin.

   Innostuin sun kommentin myötä mittailemaan ja mitat oli n. 140cm leveä ja keskiruodon pituus on noin 49cm. Aika hyvin vastaa siis ohjeen kokoa. Ohjeessa on puikkoina 3.25 ja 2.0, mä käytin kolmepuolosia ja kaksipuolosia. Lankaa meni ohjeen verran.

   Poista