Knit-a-la-la-la-la-long


Rakkautta ensisilmäyksellä. Sitä se oli kun näin Rosewaterin ensimmäistä kertaa. En tosin ihan tiedä mikä siinä viehätti. Pitsi ei ole yleensä mun omaa mukavuusaluettani, ainakaan kovin kukkainen sellainen. Mutta tämä! Ai että! Ehkä viehätys johtuu pitsin verkkomaisuudesta, sellaisesta kuviosta, joita syntyy kun katselee kaleidoskooppiin.

Ostin kesän alussa Snurresta mahtavan sinisen vyyhdin Madelinetosh sockia. Minulla ei ollut langalle mitään suunnitelmia, mutta ostin sen kun useiden vyyhdin rutistelujen jälkeen näin siitä langasta unta. Väri on vaikea valokuvattava, mutta se on syvä ja sävykäs. Kuin myrsky tai tumma loppukesän yö.Liinakin lämpeni Rosewaterin mallille ja oli sattumoisin ostanut samaa lankaa leiskuvan oranssina. Hänkin ilman sen suurempia suunnitelmia. (Kuvatessani Liinan huivia tänä synkkänä ja myrskyisenä päivänä, huomasin, ettei sen chilistä poltetta ole kaikkein helpoin tallentaa kameralle.) Näin päätimme kutimoida synkronoidusti huivit, koska tottakai me tarvitaan tiimihuivit. Tai, öhm, kolmannet tiimihuivit. Tai no, laiska se tiimihuivejaan laskee, sanoo Liinan mummokin aina.

Malli: Rosewater / Janina Kallio
Lanka: Madelinetosh tosh sock, väri Fathom, menekki paria metriä vaille vyyhti
Malli: sama kuin yllä
Lanka: Madelinetosh tosh sock, väri tomato, menekki nöttöstä vaille vyyhti
Huivi on yllättävän huippu kaulalla, istuu mainiosti ja näyttää kivalta. Hartiahuivityyppejä täältä kutimointipajalta ei oikein löydy, mutta onneksi sellaisia ei Rosewaterin käyttöön tarvitakaan. Ja jos haluaa voi pingottamisella vaikuttaa paljon siihen onko huivi enemmän mallia hartia vai kaula.

Vielä yksi kuva, en malta lopettaa.
Senni
22 kommenttia:

 1. Näissä väreissä on voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan totta! Ja voimaa tässä syksyyn kaipaakin! Kiitos!

   Poista
 2. Niin kivan näköisiä huiveja, että pitäisi varmaan neuloa oma Rosewater.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmöllä suosittelen. Olin alkuun vähän skeptinen, sen myönnän, mutta tää on ihan hurjan kiva ja kivannäköinen kaulalla.

   Poista
 3. Nyt on kyllä herkulliset värit molemmissa! Minä vasta tänä kesänä löysin Janina Kallion huivimallit. Tosi kauniita kaikki, mutta yhtään en ole vielä neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä esim. on hyvä aloittaa :D Multakin oli nää jotenkin menneet pitkän aikaa ohi, mutta Snurressa oli useita mallihuiveja, jotka alkoivat kiinnostaa. Kun Senni kädestä talutti katsomaan.

   Poista
 4. Huh huh! Mun Rosewater on vasta päässyt vyyhdistä keräksi. Teillä ei nokka kauaa tuhissut tässä hommassa - ja mitkä värit! I-ha-nat huivit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks langan matka vyyhdistä keräksi tyypillisesti olekin aika pitkä? :D Sitten kun vauhtiin pääsee, tämä on nopea työ, emme ole maantiekiitäjiä. Hmmm. Maanpuikkokiitäjiä? Puikkotienkiitäjiä? No emme kuitenkaan ole :D

   Poista
 5. Tuo sininen väri, huh, vau. Tai punainenkin on kyllä upea, mutta sinisen ottaisin itse. Tosi kiva mallikin, pitääpä tsekata, kohta on oma puikoilla oleva huivi valmis joten uutta projektia tarvitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin. Odotas vain kun näet punaisen livenä. Jos mielipide ei muutu, lahjon sen muuttumaan!

   Poista
 6. Loistavat kuvat! Kyllä on hyvin synkronoitu tiimihuivien värit kun tulee noin kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurilla ne laivatkin seilaa - näitä värejä ei sen kummemmin synkronoitu, vaikka melkein kaikki muu tehdäänkin käsi kädessä.

   Minäkin tykkään kuvista! Blogin kuvien taso nousi huimasti heti, kun Senni astui remmiin :D

   Poista
 7. Rosewateria on kyllä hehkutettu tosi paljon, ja kun teidän huiveja katselee, niin enpä suuresti ihmettele! Sävyt on molemmissa hienon vahvat! Olen aina vähän epäilevä Tuomas pitsisyyden kanssa, siksi en ehkä vielä ole ottanut Rosewateria puikoille. Mutta ehkä sittenkin... kenties mun hermot kestäisi Rosewaterinkin pitsiosuuden. (?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole oikein pitsi-ihmisiä, mutta tämä kyllä toimii ihan mahtavasti pitsistä huolimatta. Tai ehkä juuri siksi. Suosittelen!

   Ja kiitos :)

   Poista
 8. Voi, punainen väri on kyllä kauhean vaikea kuvattava. Kauniit on tiimihuivit, mutta mua hiukan kyllä epäilyttää, että Liinan mummolla olis tämmöistä sanontaa ollut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mun mummo on omituisten sanontojen kultakaivos. Varmaan sillä olis joku tähänkin tilanteeseen!

   Joo, punainen on hankala. Eikä tää syksy yhtään tilannetta helpota, tästä se muuttuu hankalammaksi vain. Nyyh. Syksyn ainoa huono puoli!

   Poista
 9. Hienot tiimihuivit. On kyllä ihan mahtavat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää tuo aika kivaa piristysruisketta muutoin kovin monokromaattiseen tyyliini. (Tyyliimme? Senni?)

   Poista
 10. Kauniit huivit ja päräyttävät värit kyllä! Ihanan täyteläiset. Itse näytän noin kirkkaissa väreissä aivan kalkkilaivan kapteenilta niin koetan tätä nykyä pitäytyä murretummissa, mutta kyllähän noista energiaa syksyyn saisi.

  Vaan asiasta Instagram-banneriinne: ihastuttava tuo aina oikein -pusero, joka sinulla käsityömessukuvassa on päällä! Esitteletkö sen jossain vaiheessa paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lakannut välittämästä siitä, miltä mahdollisesti näytän jossain värissä, jos siitä kuitenkin pidän :)

   Ja kiitos kaunis! Aion ihan tuota pikaa kirjoittaa paidasta enemmän! Se on ihan huippu käyttövaate, toivottavasti myös vielä huomenna (nyt se on ekaa kertaa pesukoneessa, iik, ääk.)

   Poista
 11. Mahtavia värejä! Ja mahtava lanka; juuri satuin itsekin käyttämään oman oikeaa projektia odotelleen Tosh Sockini Rosewateriin! Huikee yhdistelmä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se sopii siihen kyllä ihan hurjan hienosti! Sockissa on upeita värejä, miten osaakin olla niin hieno lanka :) Ihana viljan kultainen huivi sultakin valmistui!

   Poista