Erään hupparin vaiheista

Kun vuosi sitten kerroin ipanalle tekeväni hänelle sinistä hupparia*, reaktio oli välitön. Ja voimakas.

Tyttäreni purskahti itkuun: "EI! Minulla on jo se punainen huppari! Sininen huppari on liian tyhmä!"

Näiden sanojen saattelemana ei liene ihme, eihän, että huppari kyllä valmistui, mutta vietti sitten vuoden verran kirjahyllyssämme odottaen, että intoutuisin sen päättelemään?


Lopulta, kun viikko sitten sain valmiiksi kaksi paitaa ja yhden huivin, päättelemättömien töiden syntisäkki tuli liian painavaksi. Kaivoin pohjalta first in, first out -periaatetta noudattaen sinisen hupparin.** Olin sitä paitsi luvannut sen Sennin muksuille, ja kai sille jotain pitäisi tehdä, ennen kuin niistä nuorempikin kasvaisi hupparista ohi?

Pingotin, päättelin, ompelin napit. Ja tässä se nyt on:


Ja nyt meillä on sellainen ipana, joka yhtäkkiä, vuoden muuta vannottuaan, haluaa hupparin ihan itselleen.

Malli oli Suvi Simolan Little Spring Hoodie, eikä ohjeessa tai lopputuloksessa ole moitteen sanaa. Neulominen sujui kuin tanssi ollen sekä hauskaa että helppoa.

Langasta haluaisin sanoa samaa - se on Langin Classicoa (luullakseni, hukkasin juuri kaikki vyötteet), mutta en voi. Sinänsä kiva sekoite puuvillaa ja villaa ja näemmä myös tekokuitua, mutta myös lanka, joka värjäsi liotusveden kauniin siniseksi vielä viidennelläkin liotuskerralla.

Että en nyt tiedä, uskaltaako tuota käyttöön kellekään. (Jos kellä on tästä mielipide, kuulen sen mielelläni.)

-Liina


* Tiedän, se ei ole sininen, vaan petroli.
** Yhä petroli.

12 kommenttia:

 1. Ota näistä nyt selvää, kun mielipide muuttuu vähän väliä:) Mullakin on täällä yksi tytön villatakki ollut viime talvesta keskeneräisenä, kun väri ei ollut ihan just se oikea. Tiedä sitten, olisko tälläkin tarinalla onnellinen loppu.

  Niin ja se mun Rosewater päästi myös väriä. Neulomisvaiheessa sormet oli punaisena ja samoin liotusvesi. Muistankohan nyt oikein että auttaa jos uittaa vielä etikkavedessä (arvaa jaksanko).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ETIKKAVESI! Mä kokeilen. Jos vaikka auttaisi. Tuokin päästi väriä jo neuloessa, mutta ajattelin, että kyllä se siitä kunhan liotan. Ja liotan. Ja liotan.

   Ja joo, tokihan tämänkin hupparin väri oli alunperin skidin itsensä valitsema :D

   Poista
 2. Kaunis huppari, en yhtään ihmettele että mieli muuttui. Väriongelmaan en kyllä osaa muuta sanoa kuni että kokeile sitä etikkavettyä, ja kerro sitten mullekin. Muuten ei ehkä parane jäädä vesisateeseen tuo päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä siihen vaikutti vähän sekin, että isänsäkin intoutui poikkeuksellisesti vaatetta kehumaan.

   Mä kokeilen etikkavettä. Vähän kyllä jännittää, että näinköhän koko vaate tuoksahtaa etikalta sen jälkeen, mutta se ei pelaa joka pelkää. Ja totta hitossa kerron, jos toimii!

   Poista
 3. Miksi sä rupeet myymään petrolin väristä hupparia sinisenä? En mäkään haluaisi sinistä hupparia, sininen huppari ON ihan tyhmä. Mut petrolin värinen on ihana, näköjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My bad. Mutta kun tähän myyntihommaan rupesin, värikartalla oli sininen, punainen, keltainen, vihreä ja oranssi. Ajattelin ottaa saman linjan kuin puolisoni kanssa ja säästää kuulijan tarkemmilta värimäärityksiltä :D

   Kiitos!

   Poista
 4. Tosi kivalta näyttää, erityisesti noiden keltaisten nappien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keltaiset napit tuntuu jälkikäteen ajatellen ihan onnenpotkulta, ne raikastaa tuota hupparia mahtavasti :)

   Poista
 5. Todella kaunis huppari - ja ihanan värinen. Itelleni ottaisin, jos olisin kymmenisen numeron pienempi ja puol metriä lyhempi :-D

  Etikkavedessä lioteltu vaate ei haise etikalle kuivuttuaan. Mä teen niin, että liottelen ensin kylmässä etikkavedessä ja sitten pesen vielä ihan normisti. Huuhteluaineena käytän kaikelle pyykille etikkaa. Lemmikkiperheen ihanuuksia... Se nimittäin vie hyvin myös hajut mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puol metriä sitä tosiaan minunkin tarvitsisi tuohon lyhentyä, ja sitten muuten vähän kutistua. Ainakin olisi arvostava kohde :D

   Kiitos ihan hurjasti etikkavinkistä. Etenkin tuo haju hieman mietitytti - ei kai sitä nyt kukaan halua kulkea etikalta haisten, vaikka eniten maailmassa pitäiskin etikkasipseistä, noin esim. Mutta toisaalta, tuota etikkakonstiahan neuvotaan käyttämään myös jo parhaat päivänsä tuoksuneisiin urheilukuteisiin. Otan käyttöön siis.

   Poista
 6. Tää on hieno! Nauroin ilmaisulle "liian tyhmä" :D Jonkun verran tyhmä saa olla, mutta ei nyt kuitenkaan hyvin mahottoman! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eikö :D Joku tolkku pitää olla talkkunansyönnin ohella myös tyhmyydessä, se on tosi :D Ja kiitos!

   Poista