Vahingossa valmis, eli toinen Neon Beast


Tiemme kohtasivat ensimmäisen kerran kirjamessuilla, minun ja Liinan Neon Beastin. Tapaamisen vääjäämätön vaikkei kovin pikainen seuraus oli se, että mun oli pakko tehdä itselleni oma.


Tein järjettömän määrän värisuunnitelmia, joita tuuttasin Liinalle eri viestintäkanavilla. Jatkoon pääsi harmaat, persikkaiset ja pinkit neonvärit, tummat siniset ja hennot vaaleat sävyt. Omat rajoitteensa värien valintaan toi kuitenkin langan saatavuus, sillä muutama muukin on tainnut huomata miten hävyttömän pehmeä ja upeasti värjätty lanka tuo Madelinetoshin Tosh Merino Light on. Useimmista kaupoista oli neutraalit harmaat, tummat siniset ja toisaalta ärtsyimmät korostusvärit myyty loppuun. Päädyin tilaamaan Titityystä vyyhdin värissä Fluoro Rose, tummansinisen Ink-vyyhdin sain Liinalta ja päävärinä toimiva kirjava Holi Festivali matkasi merten takaa. Yhdistelmä on just sopivasti neon olematta liian ärtsy mun makuuni.

Kun sain vihdoin langat käsiini, olin jo ajatellut Neon Beastia niin pitkään, että olin vähän kyllästynyt. En pitänyt kiirettä työn aloituksessa vaan tein yhtä ja toista ja marinoin lankoja niiden omassa ihanuudessa. Nyt kevään korvalla nostin työn puikoille ja ajattelin tehdä sen valmiiksi sitten kun.


Viikko sitten kirjoitin, että Neon Beast ei ole tuntunut ajankohtaiselta neulottavalta. Sen verran sujuvaa kilkuttelua huivin teko siis oli, ettei mulla ole kovinkaan selkeitä muistijälkiä sen teosta. Yhtäkkiä se vaan olikin valmis, lanka loppui ja työ piti päätellä. Onneksi valmistui, koska kyllähän tuota vielä hyvin käyttää kevätsäilläkin. Ja vaikka huivilla on kokoa se asettuu kaulalle juuri sopivan kokoiseksi eikä se laukkuun tungettunakaan vie hirveästi tilaa. Ehkä tämä pääsee kesäkäyttöönkin.

-Senni

28 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Kivat värit oot valinnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tästä langasta on niin ihanat värit, etten tiedä voisko niistä kovin huonoa komboa saadakaan.

   Poista
 2. Oiii miten hieno! Tykkään tuosta kuviosta tai väreinvaihdunnasta tai mitenkä tuota nyt kuvataan. Raidat välissä! <3 Ihanat väritkin! Oiskohan mullakin ainekset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olis ainekset! Nuo raidat tehdään lyhennetyillä riveillä ja sitten toisessa reunassa kavennetaan ja toisessa lisäillään. Helppoa, eikä muita kuin oikeita silmukoita! Ja kiitos!

   Poista
 3. Haha, pitää ihan tulla mainitsemaan! Oli ihan järjettömän vaikeat sanavahvistukset, ja kun en saanut ensimmäisella n. 20 yrityksellä oikein, Google heitti yhtäkkiä jonkun ruudukollisen erilaisia ruokia, ja mun piti merkitiä niistä kaikki burritot :D Hahsd! Miksei kaikki "En ole robotti" -vahvistukset voi olla tällaisia! Paljon riemukkaampaa kuin niiden sotkukirjainten selvittely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Mä olen aivan samaa maata noiden sanavahvistusten kanssa. Mutta nyt mun alkoi tehdä mieli burritoa, se voisi olla ongelma jos kaikki sanavahvistukset oliskin burritovahvistuksia.

   Poista
 4. No neuloituipa se hauskasti, tuosta noin vaan.
  Kiva siitä tuli, tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi kunpa kaikki valmistuisi näin kivuttomasti. Kiitos!

   Poista
 5. Hiano on huivi! Plus näin sut tänään tämä kaulassa metrossa! Tai ainakin oli ihan samanlainen, mikä olisi kyllä vuosisadan sattuma, mutta voihan se olla, koska takaraivoasi en noin muuten tunnistaisi. Oli livenäkin hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, olin tänään metrossa tämä kaulassa! Ensin koiran kanssa ja sitten koko ulisevan ja multaisen perheeni kanssa (toivottavasti et joutunut todistamaan jälkimmäistä näytöstä). Kiitos, kiitos!

   Poista
 6. Ooh, mitkä värit! Oikein räväkkä mutta ei kuitenkaan räikeä, ja pirteä kuin mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä :). Räikeämpi jäisi mulla varmaan käyttämättä.

   Poista
 7. Kiva kun mikä ja hyvät värit! Mullakin on tuo työn alla mutta on olen sen häpeällisesti pakottanut odottaman kun pari muuta kiilasi eteen.... Syksyllä ehkä puikoilla, viimeistään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan lopputuloksen näkemistä! Meidän ompeluseurassa on syntynyt myös turkoosi-rusehtava-sävyinen Neon beast ja sekin oli ihana.

   Poista
 8. Upeat värit ja niin sopivasti neon!

  VastaaPoista
 9. Ei helvetti. Nyt mun pitää tehdä toinen. Johon sä valkkaat värit :D

  VastaaPoista
 10. Tosi hienot värit ja kiva huivi! Ja nyt mua rupes kiinnostaa toi konstruktio lyhennetyillä kerroksilla. Ehkä munkin pitäis tehdä tällanen. Ihan vaan et näkisin miten se valmistuu :D

  VastaaPoista
 11. Eikö olekin ihmeellisen näköinen! Mua myös hämmästytti tuo miten neuleen suunta kääntyy noin paljon, mutta niin se vaan menee. Mieskin ymmärsi ihailla neulemallin "taiteellista tasokkuutta" :D.

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva, ihanat värit! Noissa lyhennetyissä kerroksissa on jotain jännää.
  Sitten toinen juttu. Olen jokusen kerran yrittänyt liittyä lukijaksi klikkaamalla tuota "Liity tähän sivustoon" -nappulaa. Ei onnistu. Tulee joka kerta teksti ettei pyyntöä pysty käsittelemään. Onkohan ongelma vaan minulla, vai onko meitä muitakin joiden pyynnöt on mahdottomia käsitellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Bloggerin tarjoama Liity tähän sivustoon -kikkare joskus temppuilee. Olen huomannut satunnaisesti itse saman ongelman (yrittäessäni liittyä muiden blogeihin lukijaksi) - enkä ole vielä keksinyt, miten sen saisi korjattua. Vähän rasittava on se, välillä toimii, välillä ei, enkä edes itse näe, milloin ei toimi. Sivuston ylläpidon ominaisuudessa pyydän anteeksi toimimatonta tekniikkaa.

   Poista
  2. Yrittelen siis edelleen. Olisi niin mukava päästä kivan blogin "kestotilaajaksi". :)

   Poista
  3. Kiitos kehuista Marjaana :).

   Poista
 13. Aika herrkullinen peto! Nyt on kyllä niin koleat säät, että istun tälläkin hetkellä sisällä villahuivi kaulassa. :) Hmmm... Pitäisikin tehdä taas uusi huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Tää on päässyt jo monta kertaa käyttöön, ei ollut siis ollenkaan väärä ajankohta saada huivia valmiiksi.

   Poista
 14. Aivan mielettömät värikombot! Tästä värikylvystä seuras nyt kyllä marinoitumassa olevan väriterapiavyyhdin korkkaus! Vielä kun sais mallin lukittua sukkia varten.

  VastaaPoista
 15. Väriterapiavyyhti kuulostaa hyvältä! Mikä vyyhti se on?

  VastaaPoista