Pipoja, pipoja, pipoja, mistä lisää päitä?

Viime aikoina on syntynyt pipoja! Ensin tein Kerällä-kirjan ohjeesta inspiroituneena raitapipon lapselle. Hän tarvitsi pipon, joka yltää reilusti korville asti, ja sellaisen hän sai. Tupsuntekovälineistöllä syntyi helposti tupsukin. Tuossa edellä mainitussa kirjassa on tosi paljon mukavan oloisia perusohjeita. Mua itseäni kuumottelisi tehdä kirjan turbaanipipo, mutta en ole vielä ymmärtänyt miten sen kiepautus toimii. Täytyy protoilla paperilla tai kankaalla. Silmukkamäärän laskin lapsen pään mukaan ja sitä myöten kavennuksetkaan ei ole minkään ohjeen mukaiset vaan kaventelin niin kuin hyvältä näytti.
Lanka: Keltainen/Schachenmayrin Extra Merinoa ja harmaa Mondialin Merino sportia.
Jacques Cousteau-henkisen päälaelle aseteltavan luomuksen sai minun pikkuveljeni. Joululahja valmistui sopivasti tammikuussa, koska mietimme yhdessä pitkään millaista pipoa hän käyttäisi ja minkä värinen sen tulisi olla. Minä ehdottelin värejä ja hän vastaili jotain sellaista, kuin “joku tumma väri olis varmaan paras”, kunnes tarkensi että mustaahan hän oikeastaan tarkoittaa. Tein melkein mustan. Saaja oli tyytyväinen. Ohjeena käytin googlailemalla vastaan tullutta mallia, tosin tein kuumaveriselle veljelle vähän lyhyemmän reunan kuin ohjeessa, jottein pipossa ole niin suurta aluetta kaksinkertaisena kun reunan kääntää. Tätä oli kiva neuloa ja ohje oli hyvä.

Lanka: Schachenmayrin Merino Extrafine.


Sitten viimeisimpänä valmistui Happy Thoughts-pipo minulle itselleni. Kuten jo aiemmin kirjoitin, ohje oli tosi hyvin kirjoitettu ja pipo syntyi parissa päivässä, koska sen tekeminen oli mukavaa ja kiinnostavaa. Yhden rivin neuloin päin honkia, mutta se saattoi liittyä jotenkin giniä ja kutimointia-iltaan. Ensi kerralla teen pelkkää suoraa. Pipo on ihana sekä minun, että vaaleanpunaiseen tykästyneen tyttären mielestä.

Lanka: Harmaa/ taas kerran Schachenmayrin Merino Extrafine ja marjapuuroinen Liinalta saatu Sublime cashmere merino silk dk.


4 kommenttia:

 1. Miehille on jotenkin niin riipivää neuloa, kun ne haluaa aina yksiväristä ja mustaa. Joskus joku väri-iloittelija suostuu tummaan harmaaseen.

  Mä kyllä tykkään noista tosi paljon kaikista. Voit tehdä mullekin pipon ihan koska tahansa!

  PS. Ja ihan turha syytellä giniä omista virheistä!!11!1

  VastaaPoista
 2. Onpas hyvä pipokavalkadi. Jotenkin aavistelen,että tyttäresi saattaa hyvinkin lainata Happy thoughts- pipoasi minä ainakin lainaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään kyllä kaikista. Tytär pääsikin jo lainaushommiin.

   Poista