Perussukkia

Päättelin eilen syntikasaani. Televisiosta tuli silmätippamainos. Mies oitis huolestumaan: "Eiväthän sinun silmäsi ole kuivat, kun teet tuota päätetyöskentelyä?"

Syksyllä kutimoin kahdet sukat, luettuani Nyt-liitteestä, että sukkien tulisi olla kengässä sekä ohuita että käytössä ilman puuvillasukkaa siellä alla.

Nyt on ohuita sukkia, mutta askel puuvillasukan unohtamiseen tuntuu suurelta. Niitähän tässä on 34 vuotta käytetty. Eikä näitä sukkia millään raaskisi käyttöön ottaakaan, tuntuvat jalassa ihan silkiltä. En mene sanomaan, etteikö langoissa olisi voinut silkkiä ollakin.


Ensimmäisistä tuli lämpimän kultaiset (lanka mistälie), toisista unensiniset (lanka Liisalta.) En tiedä, kummista pidän enemmän. Ehkä molemmista. Ehkä kehystän ne.

5 kommenttia:

 1. Sovittamistahan nyt voi tehdä milloin vain, mutta nyt on synnit pääteltykin :)
  Ja sekin vielä sitten, että joku jossain sanoi, että yhdet sukat käytössä vain kaksi päivää ja sitten pyykkiin. Se on kyllä vaikea, koska ei suosikkeja voi pistää pyykkiin ennen kuin on ihan pakko. Puuvillasukat alta olen unohtanut ihan helposti, koska niissä oli aina epämukavia ja kummallisia reikiä. Ei tule villasukkiin ensimmäinen reikä isovarpaan kohdalle, ei. Mutta mie kyllä ajattelen, että kyllä ansaitsee jalat silkkiä, koska ne tekee niin ihmeellisiä asioita: kuljettaa ja kannattaa koko kehoa muun muassa.

  VastaaPoista
 2. Ooh! Mä niin haluaisin tehdä tuollaisia, mutta en ole vielä uskaltanut lähteä moisiin hammastikkuprojekteihin. Ei tulisi ikuna valmista! Ja eikös seiskan puikoilla saisi melkein yhtä kivoja saapassukkia?

  VastaaPoista
 3. Helena, näin on!

  Minä olen ajatellut, että jos vain en ketään päästä jalkojeni läheisyyteen? Eivätkä minusta villasukat niin nopeasti muutu inhottaviksi ... vaikka tilanne voi toki olla toinen, jos niitä hautoo kengissä koko päivän.

  Minusta tuo silkkiasia on hienosti ajateltu! Aloin heti ajatella samalla tavalla, siitä tuli hyvä mieli. Huomenna uskallan ulos villasukissa.

  Täti-ihminen, eivät ne hammastikuilta parin ensimmäisen rivin jälkeen tunnu. Äkkiä tulee valmista, usko pois!

  (Kyllä saisi, jos meinaat vetäistä saappaan päälle sukan.)

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkäsin tuosta silkkiajatuksesta. Ja itse asiassa kovasti siitäkin, että heivaisi nämä puuvillasukat. Joskin on möys tilanteita, joissa puuvillasukat ovat puolustaneet paikkaansa (krhm.. saattoi joskus tulla pieni tanssijalkahiki, kun polkkasin villasukat tossuissa.)

  Mutta miten paljon hauskemmat ovat ihan yksiväriset perussukat, kun ne tekee nätistä langasta. Ihan kauhean kivoja sukkia nuo. 5/5.

  VastaaPoista
 5. Haa, tanssimiseen ei kyllä ehkä villasukka sovi! Mutta kaikkeen muuhun kyllä, olen nyt joitakin viikkoja elänyt pääosin villasukissa ja se on ihanaa. Tykkään erityisesti siitä tunteesta, jossa neulepinta painautuu jalkapohjaa vasten :)

  Musta on tullut viime aikoina joko tosi laiska tai tosi voimakkaasti yksinkertaisuutta kaipaava: vaikka vielä pari vuotta sitten vannoin tekeväni kaikki Cookie A.:n sukkamallit, tosiasiassa taisin tehdä parit ja sitten palasin perussukkaan. Tykkään jotenkin simppelistä niin paljon, vaikka muiden tekemänä sitten kuolaankin hienoja pitsi- ja palmikkosukkia. On siihen tosin vielä sekin syy, että perussukista saa just eikä melkein jalkaan sopivat. Moni hienompi sukkamalli tuppaa olemaan ainakin itselleni hieman liian iso, ja se kyllä vähentää käyttöä tuntuvasti.

  Kiitos kehuista! Lämmittävät mieltä! :D

  VastaaPoista