Kuunsäteistä ja sen sellaisesta

Nyt, kun päättelyä odottaa eräs huiviprojekti, josta ei tullut aivan sellainen kuin toivoin ...

(Mutta siitä lisää myöhemmin.)
... olen suunnannut ahneen katseeni jo seuraavaan. Olen nimittäin heittänyt ihailevia katseita Martina Behmin Viajanteen jo tovin. Hieno! Iso! Kietoutumiskelpoinen!

Tulin ajatelleeksi, että voisin kerrankin vaikkapa olla sooloilematta ja tehdä huivin ohjeenmukaisesta langasta. Ohjeenmukainen lanka on nimeltään Wollmeise lacegarn, mikä kuulostaa tosi tylsältä ja saksalaiselta ja sellaiselta, että sitä saa kaikista lankakaupoista ja ehkä Lidlistä. Eikö? Eikö!!

Niin, ei. Nyt ehkä paremmin perillä olevat siellä jo nauravatkin synkeästi, mutta pieni googletus selvitti, että Wollmeisen langat ovat aivan legendaarisen haluttuja ja harvinaisia. Tulkitsen, että ne on kehrätty keijujen hiuksista, yksisarvisen hengityksestä ja kevään ensimmäisistä kastepisaroista. Värjäys kuunsäteillä (luomu). Eikä niitä saa mistään, sillä merkin omakin lankakauppa myy eioota (paitsi perjantaisin ehkä kahdeksan sekunnin ajan kello jotain.)

Yritän täällä hengittää tosi syvään ja ajatella, että maa on pitsilankaa vääränä, eikä minun ole mikään pakko saada juuri tätä laatua. Ei, vaikka sillä varmaan voisi vakiinnuttaa paikkansa neulojien neulojana. "Katsokaa, siinä menee nainen, joka on onnistunut saamaan käpäliinsä Wollmeisen lacegarnia. Ja sitten hän pilasi sen neulomalla siitä jotain."

Eipä vissiin.

11 kommenttia:

 1. Mulle ei oo sitten ollenkaan valjennut tuo Wollmeise hypetys. Siis ainakin se on selkeästi hopeaakin parempi sijoituskohde, jos haluaa lykätä rahansa johonkin joka ei menetä arvoaan (paitsi sitten jos turkiskuoriaiset tai koit iskee, heh heh), mutta MIKÄ siinä langassa on niin ihmeellistä?! Muista raportoida jos sitä hankit. Sitä odottelessa mä uskottelen itselleni että se on vain lankaa. Vähän silti kaihertaa että pitäisikö sitä joskus ostaa, kun sitä hypetetään niin paljon.

  VastaaPoista
 2. Sijoituskohde! Mikä mahtava perustelu! Paitsi, jos siitä erehtyy jotain neulomaan, jolloin arvo on toki mennyt sen siliän tien :D

  Tiedätkö, jos mä erehdyn maksamaan 40 euroa yhdestä vyyhdistä villalankaa, aion kyllä todellakin väittää vakavalla naamalla kaikille, että se tuntuu juuri siltä kuin se olisi kehrätty keijujen hiuksista :D (Totuuden voin laittaa sitten vaikka mailissa yksityisesti.)

  VastaaPoista
 3. Voi hyvää päivää, 40 euroa lankakerästä kuulostaa melkoisen suolaiselta, olkoon sitten keijuja ja yksisarvisia. Harkitsen täällä vakavasti, että alkaisin kerätä bedlingtonlankaa ja neuloisin siitä kaiken. Tosin saattaisin tarvita toisen bedun. Ja rukin. Mutta toisaalta, milloinkas minä jonkun projektin valmiiksi saisin nopeammin kuin +6 kuukaudessa.

  VastaaPoista
 4. mä rakastan wollmeisen värejä, uskomattoman syviä ja hehkuvia eikä vuoda tippaakaan, mutta pohjalangat on hirveitä. fingering-vahvuiset on hengettömiä, narumaisia 8-säikeisiä ruippanoita joista on riivitty pois kaikki mikä tekee merinosta ihanaa. myönnän että lace-versiota en ole ite neulonut, mutta hipeltänyt kyllä. sehän ei ole varsinaisesti edes "oikea" pitsilanka, vaan lähinnä kevyt fingering. hyviä sijoituskohteita kyllä tosiaan kaikki, koska jengillä katoaa todellisuudentaju noin nanosekunnissa, jos ne huomaa että joku "keräilyharvinaisuus" on kaupan. ja vaikea saatavuus saa kai kenet tahansa hypettämään ja suustaan vaahtoamaan. sinänsä fingeringien alkuperäinen hintasuhde on kohdallaan, että parillakympillä saa 150 gramman käsinvärjätyn vyyhdin. mutta omakohtaisten kokeilujen jälkeen en enää housujani noiden takia kostuta. keisarilta puuttuu kalsarit, vai miten se menikään.

  VastaaPoista
 5. niin, ja lisään vielä soppaa hämmentääkseni, että ei se 40 euroa toisaalta niin kauhean paljon ole, kun vyyhdissä on 300 grammaa.

  VastaaPoista
 6. Linnea, pitää kuitenkin tarkentaa, että sillä neljälläkympillä saa useita satoja metrejä lankaa - yhdellä vyyhdillä siis kiskaisee ison huivin. Tai mahdollisesti keriessä ihan järjettömän raivarin :D

  Kuulostaa hyvältä projektilta!

  Liisa, KIITOS! Mahtavaa kuulla puolueeton näkemys. Uskon siis, että värit ovat hienot, mutta ostopäätökseen tarvittaisiin kyllä visiitti lankakauppaan hypistelemään tuotoksia.

  ...itse asiassa, oisko sulla vinkata joku hyvä korvaava lanka, kun nyt näistä tiedät? VAIKKA TEIDÄN VALIKOIMISTA! Niissäkin näyttää olevan joskus vähän vaikea saatavuus, nimimerkillä "Selaan usein sivujanne". Maksan kyllä :D

  Ja joo, olet oikeassa, hinta ei ole suhteessa ollenkaan kauhea, mutta vaiva on ihan posketon - se kai siinä langassa se todellinen kustannus onkin, että pitää sormi refresh-napilla päivystää koko päivä jotain kaupan päivitystä. (Ja entäs jos sieltä ei tule niitä värejä, mitä haluaisi?)

  VastaaPoista
 7. no sehän niissä päivityksissä onkin, että koskaan ei tiedä, mitä on tarjolla. lacea varsinkaan ei läheskään joka viikko, ja joitakin tiettyjä värejä sai odottaa viikkokuukausitolkulla. ennen vanhaan se nettikauppa oli myös sikäli kusinen, että sen kerran kun sieltä jotain sopivaa löysi, niin ellet sitä kolmessa sekunnissa vienyt maksuun asti niin kuka tahansa saattoi sen vielä ostoskoristasi pölliä. nykyään järjestelmä on huhujen mukaan toisenlainen.

  meillä tietysti värit on hehkuvia myös, mutta koska osa henkilökunnasta ei ihan ymmärrä mitä laatu ja ammattiylpeys tarkoittaa, niin monet vahvat ja vähemmänkin vahvat semisolidit vuotaa pestessä kuin seula (kas näin markkinoidaan omaa tuotetta). mutta toki paksuuden osalta meidän kashmirsukkis on vallan lähellä noita wollmeisen fingeringejä, joskin vyyhti on pienempi. meillä on kyllä 100% merinovillakin, mutta se on 2-säikeinen. lacea justiinsa korvaavaa ei ole, kun meidän pitsit on sit jo ihan seittipitsejä. nettikauppaa ei muuten kannata kauhen orjallisesti tutkia, sinne nimittäin ei panna mitään muuta kuin tukkutilauksista ylijääneet yksittäiset vyyhdit. että jos mitään tiettyä haluat, niin se värjätään just sulle ja yleensä vallan nopeasti, ihan viikossa tai parissa.

  mulla on kyllä pari ylimääräistä wm-fingering- vyyhtiä suomessa jemmassa, jos haluat kokeilla niin velikulta voi varmaan toimia välittäjänä.

  VastaaPoista
 8. Saada Wollmaisea ja kuolla. Siinäpä tuota onkin jo tavoitetta. Kiitos aamun parhaista nauruista :D

  VastaaPoista
 9. Liisa! Aargh, hankin huiviini ihan mitä tahansa muuta lankaa, eiväthän hermoni mitenkään tuollaista kestä.

  Ja joo, hienosti markkinoitu ;) Onneksi suomeksi. Ehkä tyydyn siihen, etten ikinä pese teidän langoista tekemiäni asioita. Voisin kuitenkin ottaa sähköpostiyhteyttä bisnesmerkeissä - tähän asti olen vähän ujostellut tuota yksittäistilausta, mutta toisaalta, mitä suotta - sehän on palvelukulttuuria parhaimmillaan. Teidän keltaiset näyttää sitä paitsi huikeilta.

  Nasti, ihanaa jos nauratin! :D Yleensähän nämä lankamaniat eivät mitään naurunaiheita olekaan, vaan ehdottoman vakavia tilanteita. Nyt kyllä luulen, että mieluummin olen hankkimatta Wollmeisea - sen hankintaprosessi kun näyttää ihan faktisestikin lyhentävän eliniän odotetta useilla vuosilla!

  VastaaPoista
 10. Minahan en siis nain aloittelijana ymmarra juurikaan naitten lankojen hienouksista, mutta musta on ollut hauska huomata miten ihan joka alalla nayttaa olevan ne omat lamborghininsa, sellaiset tuotteet joiden hinta on alyton mutta silti jengi haluaa ostaa niita ja perustelee itselleen miksi juuri nyt pitaisi saada sellainen. Siis tama ihan positiivisena huomiona :) Ja markkinoinnin ja brandinluonnin nakokulmasta se on kanssa musta kiinnostavaa.

  VastaaPoista
 11. No tuostahan siinä just on kyse :D Mun neuleharrastukselle on ehdottoman tärkeää saada JUST PARAS MAHDOLLINEN lanka :D Mutta joo, kilpavarustelua voi harjoittaa myös mm. puikoilla. Eebenpuiset on aika kivat!

  VastaaPoista