Turbaani päälle ja yhdelle sarvelle

Terveisiä hiljaiselosta! Olen täällä taas. 


Esittelen teille yhden kaapissa pötkötelleen projektin, nimittäin turbaanin, jonka neuloin kai viime talvena. Olin pitkään ihastellut Kerällä-kirjan ohjetta helppoon kietaisuturbaaniin ja kun Snurressa sitten oli houkuttelevalla alennuksella myynnissä Debbie Blissin alpakka-merinolanka Palomaa (jolle ohje on suunniteltu) päätin toteuttaa yhden illan juttuna tämän kätevän pipon korvikkeen.

Neulepötkylä, josta turbaani kiepautetaan syntyi nopeasti paksusta langasta ja suurilla puikoilla. Ja sitten kieputtelemaan. Merkkasin kohdan, johon pää pitäisi ommella kiinni ja ryhdyin puuhaan. Tällainen poltettuun oranssiin taittava voimakas punainen on yksi mun ikisuosikkiväreistä silloin kun räikeitä värejä käytän, ja sieluni silmin näin itseni eleganttina turbaani päässä talven lempeissä lumisateissa. Kun pötkylän toinen pää on ommeltu etusaumaksi loppupää ommellaan molemmista reunoistaan kiinni johonkin päälaen seudulle niin, että turbaanista tulee umpinainen.

Jotenkin en vaan saanut mitenkään tuota päälaen tai takaosan saumaa istuvaksi. Ompelin sen uudelleen monta kertaa, tiukemmin ja löysemmin. Kokeilin ottaa saumaa ommellen sisään sen verran, ettei päälaelle jäisi valtavaa tötteröä - siitä oli vähän apua. Muotoilin turbaanin kosteana ilmapallon päälle. Harkitsin jopa vanhoja kunnon saumuritemppuja, mutta lopputulos ei olisi rehellisyyden nimissä näyttänyt hyvältä.

Jotkut siis näyttää turbaanissaan coolilta ja jotkut tältä kuin minä alla olevassa kuvassa (yläkuvan istuvuus saadaan aikaan kuvakulmalla ja liiskaamalla ylimääräinen tötterö tasaisin väliajoin). Mitään en myönnä tehneeni väärin, sen verran monta kertaa ompelin pötkylän kokoon. Mutta onpahan kasvunvaraa sarvelle.Senni

11 kommenttia:

 1. Ai luoja mä kuolen :D Onneks ollaan molemmat sen verran dramaattisia, että sarvelle on hyvä jättääkin vähän tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tohon tosin mahtuis myös sellainen 40-lukulainen otsalle pyöräytettävä hiustötterö.

   Poista
 2. :`D Mutta tuo sarvihan on tosi kätevä siitä, että sen päälle voi kasata keon hedelmiä ja kukkasia. Sellasia huovutettuja ja virkattuja. Oletko koskaan ajatellut ryhtyväsi burleskitähdeksi? Tässä turbaanissa on ainesta tähteyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt kikatellut pari päivää ajatukselle musta tekemässä burleskitaidetta :D. Mä luulen, että se ura jää vaan mielikuvan asteelle! Tohon vois kyllä virkata hedelmäinstallaation :D.

   Poista
 3. Eikä, mikä kuva! :D XD Mä veikkaan, että ohjeessa saisi olla lyhennettyjä kerroksia, jotta tötterön voisi välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhennetyt kerrokset vois olla hyvä. Selkeästi sen pään joka kiepahtaa takaa pään päälle pitäis kaventua reilusti loppua kohti, jottei tulis tötteröefektiä.

   Poista
 4. Tämä on mainio niille päiville, kun *** on kasvanut otsaan ;D Mutta nätti on kun muistaa asetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Aseteltuna tämä toimii kyllä ihan nätisti, harmi vaan, että sarvi tuppaa pompahtamaan esiin tasaisin väliajoin.

   Poista
 5. Mahtava sarvi :D olen joskus tehnyt tuon saman ja oli ihan samat ongelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla, etten ole ainoa, jolla on sarviturbaani :D. Tää kyllä muuttuu ehkä lapsen rinkulahuiviksi jos pituus vaan riittää.

   Poista
 6. Oh älynystyrävilsa!

  VastaaPoista