Kolmet sukat ja yhdet päiväkotikauden päättäjäiset

Keksin tässä, että päiväkotiryhmämme tyypeille - siis aikuistyypeille, en ole varma, miksi heitä pitäisi nimittää, paitsi tädeiksi, mikä ei minusta ole optio näin aikuisten kesken - pitäisi neuloa kiitoksena sukat.

Oikeastaan olin ajatellut alunperin jättää moisen puuhan siihen, että ipana siirtyy eskariin, mutta kävi ilmi, että syksyllä ryhmää vetävät ehkä uudet tyypit, ja vanhat ovat olleet minusta siksi mainioita, että tartuin puikkoihin.

Haastekerrointa lisäsi se, että minulla oli 11 päivää aikaa neuloa sukat. Kahdentenatoista päivänä kaiken pitäisi olla valmista, pääteltynä ja paketoitu.

Ekaksi malliksi valkkasin Virrat, joka muuten oli viime vuoden Tour de Sockin eka etappi. Sen verran oli vääntämistä, että väänsin Tourin sijoitusodotuksia muutaman kymmenen pykälää alaspäin.

Malli: Virrat
Lanka: Onion Nettle Sock, 70 g
Puikot: 2,75 mm
Lopputulos oli kuitenkin oikein kaunis, vaikka vaaleampi lanka olisi voinut tälle mallille toimia paremmin.

Kun Virrat olivat valmiit, kaksi asiaa oli selvinnyt: 1) Aika loppuu, jos en valitse yksinkertaisempia malleja. Ei muuten, mutta yhden silmukan palmikot vievät yllättävän paljon aikaa. 2) En missään olosuhteissa voi neuloa samaa mallia kolme kertaa putkeen. Hyvä, kun saan yhtenevän parin tehtyä.

Seuraavaksi siis Cookie A:n Monkeyt. Niitä oli kehuttu helpoiksi, ja oikeassa olivat kanssaneulojat Internetissä - toinen sukka meni mallikertaa vilkaisematta.

Malli: Monkey
Lanka: Onion Nettle Sock, 80 g
Puikot: 2,75 mm
Yritin vähän virittää kokoa isommaksi ja tein S-koon, mutta ohjetta inan verran paksummalla langalla. Tähtäsin noin kokoon 39, ja aika lähelle se ehkä meni. (On muuten ihan perkeleellisen vaikea arvioida ihmisen jalan kokoa silmämääräisesti ohimennen. Tiedoksi vain. Ensi kerralla kysyn.)

Viimeiseksi neuloin Kalajoet, joka ovat minusta ihan huippukaunis malli. Helppo tehdäkin, vaikka tässä ei kyllä mallikerta ollut ulkoa opittavissa.

Malli: Kalajoki
Lanka: Onion Nettle Sock, 60 g
Puikot: 2,75 mm
Lankana kaikissa oli tanskalaisen Onionin (italiassa tuotettu) Nettle Sock, jota olen halunnut kokeilla syntymästäni asti, vaikken silloin vielä tiennyt neulonnasta mitään. Nokkossukkista löytyi Lankamaailmasta, jossa sattui olemaan vielä ale - ja koska elän oman elämäni ruuhkavuosia, paikan päälle piipahtamisen sijaan tilasin langat netistä. Tiedetään, pöhköä, mutta toimitus oli supernopea, mikä jälkikäteen tarkasteltuna osoittautui erityisen merkittäväksi projektin onnistumista ajatellen.

Nettle Sock oli sekä ihanampaa että ohuempaa kuin ennakoin. Langan tuntu ei ole karhea vaan lähes silkkinen; toisaalta grammojen perusteella sport-vahvuiseksi (toiveikkaasti) kuvittelemani lanka oli kyllä paksuudeltaan lähinnä fingeringiä.

Nyt on siis lämmitelty Tourille ihan viimeisen päälle huolella - tai ainakin kerrattu palmikko ilman apupuikkoa. Ja valitettavasti hankittu myös pieni kyllästyminen sukkiin. Hmph.

-Liina

14 kommenttia:

 1. Siis kolmet sukat 11 päivässä? Ooh ja vau! Upeatkin vielä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhtaudun joskus asioihin vähän maanisesti :D Kiitos, olen suhteellisen tyytyväinen niihin!

   Poista
 2. Mieletön urakka, en ehkä itse pystyisi moiseen :) mutta hei, upeat sukat niille tyypeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tässä ole paljon muuta neulottukaan, hyvä kun on internetiin ehditty.

   Poista
 3. Ihan mahtavat lahjat "täti-tyypeille"! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kiitos, toivottavasti saajatkin tykkäävät, tai laittavat suosiolla eteenpäin. Ensi vuonna en kyllä ala samaan.

   Poista
 4. Kunnioitettavaa! Kauniit sukat, toivottavasti saajille mieleen.

  Itsehän en vieläkään saanut valmiiksi niitä sukkia, jotka joskus joululomalla innoissani aloitin. Pääsin ensimmäiseen kantapäähän, ja siihen tysähti. Minua ei siis suurin surminkaan saisi mihinkään Tour de Sukkaan, mutta hauska henki tuntuu siinä tohinassa olevan. Lykkyä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan :D

   Mä en ole itekään mikään ihan kauhea sukankutoja - tai teen niitä kyllä, talvella paljonkin, mutta noudatan niissä aika usein mummoni ohjetta siliästä ja suorasta ihan jo siksikin, että kengässä se siliä ja suora on mukavampi.

   Että kattellaan nyt, miten kilpasukkaajan käy. Huomenna alkaa, jaiks.

   Poista
 5. No olipas urakka! Onneksi pääsit kunnolla toteuttamaan lapsuutesi haavetta nokkoslangalla neulomisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin ne lapsuuden haaveet vain toteutuvat - ja se on ihanaa :D

   Poista
 6. Huh, melkoinen tahti. Noilla malleilla ja väreillä mä voisin olla teidän päikyn täti. En taieda ehtiä kouluttautua uudelleen, pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en lupaa tekeväni tätä enää ikinä uudelleen, joten ehkä uudelleenkoulutus ei kannata :D

   Kiitos!

   Poista