Tukutakki

Tässä on neulottu. Neulomisen lisäksi on myös otettu valokuvatodisteita neulomuksista, ja nyt vain pitäisi nakutella blogipostauksia, jotta sitten mummona muistan, mitä tulin neuloneeksi.

Aloitan tavallaan vaikeimmasta, joka on syksyllä Tukuwooleista tikuttamani villatakki. Tykästyin Tukuissa kaikkeen langasta lankojen nimiin.

Kuvat otti äiti. Kiitos äiti!
Impromptu-ohjeella tehty ja yhä nappeja vailla oleva takki on vaikea lähinnä siksi, jos ja kun sitä mietitte, että syksyllä elämänhallinta tuntui vähän vaikealta, eikä kuvissa poseeraaminen juuri huvita sellaisen syksyn jälkeen.

Mutta takkihan tässä on pääasia, ja hyvä takki se onkin, lämmin ja mukava. Onnen omiaan etenkin aina, kun matkustan bussilla töihin (joukkoliikennevälineessä on välillä kylmä kuin Arktiksella.)

Malli: Impromptu
Lanka: Tukuwool Fingering Auri (11), taskuissa Futo (20)
Puikot: 3 mm, 3,5 mm

Tukuwool oli mainio lanka, melko luonteikas ja kiva neuloa - neuletuntuma on karkeahko, mutta loppuliotuksen aikana takki pehmeni suloiseksi. Jos on kaltaiseni tuuriastmaatikko, saattaa kuitenkin olla kiinnostunut tietämään, että flunssaisena Tukuwoolien neulominen tukkoisti oloa entisestään. Mutta silloinhan voi aina tehdä sukkaa.

Impromptussa minusta ehkä hauskinta on kontrastivärinen tasku - se näkyy nyt huonosti, mutta siellä se on. Muutenkin malli on kiva, vähän pappahenkinen, vaikka sen tekotapa meinasi rasittaa hengiltä heti alkuunsa. Neule nimittäin aloitetaan hihoista. Se tiesi silmukoiden poimintaa, ja jos jollekin olen allerginen niin sille.

Silmukoita poimiessa apuun tuli odottamaton taho, lanka: jotenkin Tukusta tehdyt silmukat olivat erityisen suosiollisia poimittavia ja jäljestä tuli sen kummemmin takkuamatta tosi siisti.

(Hihoista aloittaessa voisi kuvitella, että onnea on kun lopuksi ei hihojen teko vituta, ja se on totta. Silloin vituttavat ne viimeiset helman sentit. Aina on jotain.)

Jos jostain itselleni narisisin, niin varmaankin nappilistasta, joka poiminnalle suosiollisista silmukoista huolimatta jäi jotenkin kummallisen kinnaavaksi. Neulojan vika, ei langan.

Seuraava toiveeni Tukulle on semmoinen oikein kaunis vaaleanharmaa värivalikoimaan!

-Liina

24 kommenttia:

 1. Onpas tosi kivan näköinen takki. Tuo on kyllä totta, neuloessa Tuku tuntuu karkealts, mutta muuttuu liotuksen jälkeen melkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Joo, mulle oli yllätys miten paljon langan tuntu voi liotuksessa muuttua, vaikka ei se karkeus mua neuloessakaan vaivannut. Se tuntui jotenkin luonnolliselta :D

   Poista
 2. Kiitos kuvista! Kiva takki, just oikean pituinen, värinen ja taskutkin löytyy. Oman näköinen, sopiva. Totta muuten, vaalea luonnonharmaa Tukusta puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon siihen tosi tyytyväinen! Oon ihan samaa mieltä siitä, että tää on monella tavalla ihan nappi, ja se nappilista on vaan omaa syytä.

   Vaalea harmaa ois ihana! Se ois just jotenkin täydellinen lisä valikoimaan.

   Poista
 3. Kummasti ne neuleet imeet itseensä neulomishetken fiilikset. Kiva takki tai sukat saattavat jäädä kesken tai käyttämättä, jos ovat imutelleet huonoja viboja. Toivottavasti tämä kuitenkin pääsee ahkeraan käyttöön, on meinaan nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää on niin ahkerassa käytössä ollutkin, että mietin jo marraskuun lopulla, josko työkamut siihen kohta kyllästyvät :D Että onneksi ei tähän tarttunut huonoja fiiliksiä.

   Muuten olet ihan oikeassa. Äitini jopa jätti neulomisen taannoin hetkeksi kun vietti lähes kaikki syöpäpolilla viettämänsä hetket puikot kädessä. Onneksi meillä on taas yhteinen harrastus.

   Poista
 4. Mahottoman nätti takki! Tätä lankaa on saatava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kyllä mä Tukuja suosittelen ihan lämmöllä, mainio lanka kerrassaan :)

   Poista
 5. Jo on kaunis tukutakki! Piti laittaa ohje muistiin - kyllähän nyt minäkin tällaisen tartteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se on jotenkin ihan super villatakkimalli, mietin pitkään, että mistä langasta sen väännän! Sitten loksahti :) Toimii varmaan hienosti muustakin fingeringistä.

   Kiitos :)

   Poista
 6. Minua on jo kauan hotsittanut neuloa jotain isoa (siis kämmekkäitä suurempaa) ja kivaa Tukuwooleista ja tämä sinun takkisi on kyllä niin ihana, että haluaisin samanmoisen. Mutta en kai minä tismalleen samanlaista voi neuloa, vai voisinko sittenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti voit, en ymmärrä mikset voisi. Mutta ei toisaalta ole myöskään pakko. (Ja vaikka tähtäisit täsmälleen samaan, siitä tulisi kuitenkin jollain ihanalla tavalla sun näköinen <3)

   Poista
 7. Näyttääpä tosi hyvältä! Mulla Tukut vielä korkkaamatta, lapaslangat odottais kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, ihania ensitreffejä Tukun kanssa! Ja superkiitos :)

   Poista
 8. Mikäs väri toi nyt sit muka on jos ei kaunis vaaleanharmaa?! Nyt alkoi kaapissa odottavat Tukuwoolit poltella. On vaan noi 14 keskeneräistä projektia, joista muutaman vois ensin koittaa saada pois alta... Mutta onnistunut on tuo sun villatakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kuvat ja joulukuinen auringonpaiste vähän narraavat, väri on oikeasti sellainen keskiharmaa, jopa tumman puolella.

   Kiitos! Suosittelen kyllä tutustumaan Tukuwooleihin tarkemmin kun aikaa on, mutta joo, on nuo keskeneräisten projektien sumat tuttuja itsellekin.

   Poista
 9. Kaunis! Ja vaikka kuinka onkin ahdistanut olla kuvissa, niin suloisesti myös mallailtu!

  Minulla on tuo Impromptu ollut kirjanmerkittynä pitkään, kuten pari muutakin ohuesta langasta tehtävää neuletakkia, mutta ei ole vielä inspiraatio iskenyt. Sen sijaan himottaa neuloa toinen Kappa! Joten mitään järjellistä syytä ei nihkeilyyn ole. Tukuwool vaikuttaa kivalta langalta, mutta nykyiset värit eivät itseäni niin inspiroi. Hyvä sinänsä, koska lisää lankaa en tosiaan tarvi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (Ja kiitos, helpotti kuulla.)

   Ihanaa, että sustakin Impromptu on kiva malli, mä oon vähän ihmetellyt kun se on jäänyt musta vähän vähälle huomiolle. Turhaan, jos multa kysytään.

   Ei näitä neuleasioita musta tarvii ottaa pelkällä järjellä, Kappa puikoille vaan jos siltä tuntuu. Siis, tarkoitan, mulla on langat kahteenkin muuhun Kappaan.

   Mullekin Tukujen värikartasta vain osa on oikeasti puhutteleva, mutta onneksi se osa puhuttelee sitten tosi kovalla äänellä.

   Poista
 10. Ihan mahtava tukutakki!

  VastaaPoista
 11. Tämä on mahtava! Minulla on ollut tukuwoolit nyt koukulla vauvan peittoon, ja on kyllä helppoa työstettävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   On se suloinen lanka, ja voin vain kuvitella, että lämmittää vauvaa ihanasti!

   Poista