Sirkus

Tein ipanalle taannoin äärimmäisen pinkistä Tosh Sockista pipon.

Pipo odotti päättelyään vuoden. En ollut siihen oikein tyytyväinen. Lopulta avasin piposta yhden kriittisen silmukan ja - neulovan toveri suosituksesta - pistin puikoille Huivileikissä julkaistun Sirkus-huivin. Kontrastiraidoiksi otin kirkkaankeltaista jämä-Väiskiä.


Pipo ei ihan huiviin piisannut, mutta onneksi olin jemmannut loputkin vyyhdistä.

Sirkus on tosi hauska. Ärtsyissä väreissä siitä tuli jotenkin ihan huippu. Lapsenikin hyväksyi sen, jos kohta sillä varauksella, että hän pitää siitä enemmän huivilaatikossa kuin kaulallaan (tyyppi ei ole huivi-ihmisiä, mutta eiköhän tilanne tässä vuosikymmenten aikana muutu, kunhan vain jaksan olla sitkeä.)

Se vähän harmittaa, että neuloin huivin suoraan edelliseltä tekeleeltä. Fiksu olisi jotenkin saattanut langan vyyhdille jälleen, liottanut, kerinyt ja neulonut. Minä olen laiska enkä ollut muutenkaan aivan varma, miten lanka saatetaan vyyhdille. (Turha tulla sanomaan, että kerinpuissani on peruutusvaihde.) Niinpä suurin osa huivista näytti ennen liotusta humaltuneen apinan neulomalta. Liotus tapansa mukaan paransi tilannetta, ja nyt huivin alkupää näyttää vain kolmasluokkalaisen ensimmäiseltä käsityöltä, mutta ei sitä sieltä laatikosta kukaan huomaa.

Malli: Sirkus
Lanka: Tosh Sock (Carnation),  Väinmöinen (Tulppaani) - molemmat Snurresta
Puikot: 3,5 mm

Ohjeesta en välittänyt. Välimäki esittää ohjeen alussa, ettei huivi ole niin silmukan tai parin päälle, mutta jotenkin jouduin purkamaan tekelettä useita kertoja, sillä ohjeen mukaan tehdessäni saattoi tulla mallikerran verran virhettä. Kun vihdoin sain huivin valmiiksi, en oikein tiennyt, kenessä vika oli - oliko ohje oikeasti niin epämääräinen vai olinko vain itse tavallistakin hapertuneemmalla päällä liikkeellä?

Näistä pikku haasteista huolimatta olen lopputulokseen aikas tyytyväinen. Tulipahan salaa fanittamani pinkeistä pinkein lanka eri hauskaan tarkoitukseen.

- Liina

14 kommenttia:

 1. On hauska, hyvät värit tässä. Ja jos meinaa jäädä laatikkoon, niin ainahan voit vähän lainata sitä sieltä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ehdottomasti voin, se on oikein hyvä puoli tässä "lapselle kutimoinnissa".

   Poista
 2. Onpas kivan pirteä huivi. Tosi onnistuneet värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superkiitos! On ihanaa aina, kun löytää hyvän yhdistelmän omien lankojensa joukosta!

   Poista
 3. Kiva kun mikä! Ja väri sopii ohjeen nimeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö sovikin! Minusta tuli ihan sirkusprinsessan huivi :D Kiitos!

   Poista
 4. Siis nuo värit! Onkohan minusta(kin) salakavalasti tulossa pinkkifani... Näytää niin kivalle mun silmääni. :) Ja luulen, että sitkeydellä ja ahkeralla tuputtamisella eihuivityypistä tulee kyllä ehdottomastihuivityyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko, että sitkeydellä ja ahkeralla tuputtamisella myös eipinkkityypistä tulee ehdottomastipinkkityyppi? ;) Jos, niin jatkan hyväksi havaitsemallani linjalla.

   Vakavasti siis, maailmassa on ihan kauheita vaaleanpunaisia, ja niitä on paljon. Onneksi on myös kauniita.

   Poista
  2. Mä juuri tajusin, ettei minulle ole kuin yksi vaaleanpinkki lanka mun lankakaapissani (sekin on sinun seurassasi hankittu)! Mulla on siis ihan älytön pinkkivajaus! Asialle täytyy kyllä tehdä jotain (mutta niihin kauheisiin vaaleanpunaisiin en koske ;) ). Syytän tästä kaikesta meidän talouden täydellistä miesvaltaa, ei siinä pääse pinkit hyppelemään esille. :D

   Poista
  3. Ha, hyvä minä!

   Tosin kauheista vaaleanpunaisista pitää ehdottomasti pitää näppinsä erossa. Ja hei, kun teidän taloudessa on täydellinen miesvalta, pitäähän edes sun puolustaa pinkin paikkaa!

   Poista
 5. Huivi on huikean hieno! Harmitus, jos ohjeessa oli noin paljon virheitä. Kannattanee laittaa viestiä suunnittelijalle, jotta virheet korjattaisiin...
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi varmaan laittaa, mutta jälkikäteen en kyllä ole aivan varma, missä virhe sijaitsi - ohjeessa vai puikkojen ja sohvan selkänojan välissä. Kaverini ei nimittäin muistanut vastaavia ongelmia.

   Kiitos! :)

   Poista
 6. Mahtavan piristävä huivi! Mie oon neulonut ihan menestyksekkäästi suoraan purkutuomion saaneesta neuleesta uuden, hyvin on tasoittunut vähän epätasainen pinta liotuksessa. Ehkäpä se on langastakin kiinni. Miuta ei jotenkin houkuttanut se ylimääräinen työvaihe :D

  Sain juuri valmiiksi Välimäen huivin, jossa sanottiin myös pitkin ohjetta, että silmukkamäärällä ei ole niin väliä. Lopussa osoittautui, että sillä oli mitä suuremmissa määrin väliä kuinka monta silmukkaa viimeisellä kerroksella oli. Vähän meni maku koko neulomisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mä luulen, että tässä oli aika paljon merkitystä langalla siihen, ettei se liotuksessa oikein tasoittunut ... toi Toshin Sock on jännä, vähän kova lanka. Tykkään siitä kyllä, mutta ensi kerralla liotan vyyhdin jos sen kanssa käy näin. (Vihaan itsekin ylimääräisiä työvaiheita, mutta mummo on sanonut, ettei saa pilata pienellä.)

   Ja onpas ... ikävä tietää, että muissakin Välimäen huiveissa silmukkamäärään suhtaudutaan turhan löperösti. Etenkin jos asialla oikeasti on väliä. Mutta siitä sun huivista tuli kyllä tosi kaunis - ainakin mun silmään.

   Poista