Ei ollenkaan kutimointia

Koska puikkojen kanssa on ollut viime aikoina vähän hankaluuksia, kaivoin ompelukoneen ja saumurin kaapista ja ryhdyin leikkelemään kankaita. Ostin Itiksessä keväällä olleesta lastenvaate-pop-upista Murun neuloksia tarkoituksenani ommella lapsille jotain kivaa. Nuo kankaat on ihanan tuntuisia, kivoja ommella ja vielä ihan huippuja laadultaan.


Nyt tartuin karhukuosiin ajatuksenani tehdä paita, mutta kun sovittaessa tytär valitteli sitä, kuinka lyhyt helma mekossa on, ei auttanut kuin leikata paitaan leveä helmaresori ja mekko oli melkein valmis.Musta on ihana neuloa puolipäämäärättömästi ja katsoa mitä tulee. Tämä sama pätee myös ompeluun. Otin mittoja lapselta ja piirsin kaavat suoraan kankaaseen, sitten surrur saumurilla ja kohta oli valmista. En varsinaisesti suunnitellut tekeväni hieman pystyä kaulusta, mutta sellainen se nyt on ja on hyvä. Yritin kysellä lapsen mielipidettä mekosta ja hän kertoi sen olevan ihana koska mä olen tehnyt sen. Parasta palautetta, mitä saada voi.


Ihanaa saada välillä jotain nopeasti valmiiksi. Nyt aion siirtyä takaisin puikkojen pariin ja koska meidän perheemme siirtyy kohta lomamoodiin aion neuloa järjettömän paljon, toivottavasti en joudu purkamaan aivan kaikkea.

6 kommenttia:

 1. Mielettömän pähee mekko! On moni pikkutyttö nyt kyl kade. Ihanan mukavalta käyttää näyttää myös. Ja aikas hienoa on myös se et voi ottaa vähän etäisyyttä kutimointiin ja ilman sen suurempaa hikeä pyöräyttää hetkessä valmiiksi jotain muuta upeaa. Oon vähän kade, tunnustan. Ompelukone ja minä kun emme enimmäkseen kulje käsi kädessä samaan suuntaan... Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ompelukoneen kesyttäminen saattaa kyllä vaatia vähän viitseliäisyyttä. Mä luulin pari vuotta olevani vaan hirvittävän huono käyttämään ompelukonetta, mutta kunnon huolto ja koneen puhdistus muuttikin homman ihan täysin. Ja saumuri on kyllä aika ihana keksintö.

   Poista
 2. Mä oon kans vähän kade. En varmaan tuollaiseen pystyisi, ja kun se on niin super!

  En kyllä pääse yli siitä, että ihana ipanasi valitetteli helman lyhyyttä :'D Hyvä, että suunnitelma oli vielä siinä vaiheessa muutettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän näkee jokaisessa paidassa potentiaalisen mekon :D.

   Poista
 3. Ihana! Meidän peikkoprinsessalla on tota samaa kangasta vihreä mekko - kokoa 74 cm... Yleensä paan kamat kiertoon sitä mukaa kun jää pieneksi, mut siitä en oo raaskinut luopua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistakin vaatteista on kumman hankala luopua. Ja kiitos!

   Poista