Paita pyryharakkapäiviin

Löysin taannoin Eiran langoista kimaltavaa lankaa. Kimaltavaa!

(Tarkemmin: Langin Alpaca Superglight Laméta.)

Ostin tietysti. Sitten mietin, mitä siitä tekisin. Senni ehdotti Kerällä-kirjan simppeliä, raglan-hihaista paitaa. Peruspaita jokaiselle -nimellä kulkeva malli on minustakin aina ollut ihan superkaunis, joten tartuin toimeen.Hyvää:

 • Ohje oli aika hyvä. Siitä tosin ei ole useampia kokoja, mutta luulen oppineeni sen avulla jotain paidan neulomisesta - asioita, joita en tähän asti ollut hahmottanut. Luulen, että osaisin tämän neulottuani tehdä saman paidan eri kokoisena. Erityisesti tykkäsin Jonnan lempeästä huomauksesta, jonka mukaan "tämä homma ei ole yhden silmukan päälle".
 • Neulominen sujui nopeasti ja mukavasti.

Huonoa:

 • Lopulta: se lanka. Vaikka se on pyryharakkaminälleni erityisen sopivaa, en jostain syystä kuitenkaan välittänyt lopputuloksen neulepinnasta. Neuloin aika isoilla puikoilla, neljäpuolosilla tai vitosilla, en muista enää, mutta joku tuossa pinnassa nyt tökkii. Jälkikäteen mietin, olisiko vaikka ainaoikein ollut kivempi pinta tämän langan kanssa.


Voisin tehdä paidan uudestaankin, mutta eri langasta ensi kerralla.

Vaihtoehtoisesti otan oppimani ja sovellan sitä vaikkapa The Incredible Custom-Fit Raglan Sweateriin - konseptiin, jota olen tähän asti vain kaukaa ihaillut.

6 kommenttia:

 1. No, no, no, kerro nyt mitä sä opit ja hahmotit? Minäkin haluan oppia ja hahmottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään, että vastaukseni tulee olemaan tältä osin yhtä epämääräinen kuin postaukseni - kyse on ehkä jostain hieman vaikeasti artikuloitavasta, paidan konstruktioon liittyvästä jutusta. Ja ennen kaikkea siitä, että ei ole niin vakavaa.

   Mutta myös siitä, että jos ja kun aiot itse neulaista jotain tästä langasta, pienennä puikkokokoa tai valitse ainaoikein.

   Poista
 2. Juurikin samasta mallista tykkään myös (tosin luulen, että et kauheasti ylläty :) ) Ekan tein ohjeen mukaan (mutta vahingossa laitoin liian vähän silmukoita ja siitä tuli just mulle hyvä. Toisen tein samalla idiksella, ohuella alpakkalangalla, tiheys näyttää olevan suht. sama kun sun paidassa. On ollut ahkerassa käytössä. Ja hei, juuri noin, nyt voit kokeilla jollain superihanalla langalla uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä. Se on ihana malli, ja etenkin just siitä langasta - no opinpahan tästä, että tweedissä kannattaa pyryharakankin pysytellä :D

   Mä luulen, että teen tän kyllä pikimmiten uusiksi. Sen verran oli miellyttävä homma.

   Poista
 3. Anonyymi8/2/15 18:14

  Sehän on vallan hieno! Onko tuo kimallus muuten jotain pehmeää sorttia? Sain joululahjaksi pyjaman, jossa on ihan kultalankaraitoja, mutta ne ovat metallilankaa ja ihopistely on kauhea. Heti tuli huoli, että ei kai tuo tee sitä samaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kimallus on jotain metallilankaa kyllä, mutta se ihan kauheasti pistele - tai siis kun tuo alpakkahan on vähän karhean tuntuista muutenkin, että siitä ei mikään metallilanka hyppää esiin :D Pyjamaan en kyllä koklaisi, musta päivä- ja yövaatteen ihotuntumalla on vähän eri vaatimukset.

   Poista