Matemaattisesti viehättävä

Minä pidän varpaista aloitettavista sukista.

Pidän myös niistä perinteisemmistä. Perinteisemmistä pidän, koska ne - perinteiden lisäksi - vetoavat minuun matemaattisella eleganssillaan. Se hetki, jolloin ymmärtää kantapään kääntöperiaatteen, on kaunis hetki, josta ei jatka eteenpäin samana ihmisenä.

Varpaista aloitettavista sukista pidän osittain samoista syistä. Valitettavasti niitä en kuitenkaan ymmärrä. Teen yksinkertaisen perussukan aina Knittyn Baudelaire-sukan ohjetta mukaillen. Jos silmukkamäärä muuttuu, olen pulassa.

Tilanne on kestämätön. Haluan osata sen sisältä ulos, ulkoa sisään ja sivuttain joka suuntaan. Haluan osata varioida sukkaa ongelmitta isoille ja pienille jaloille, isoille ja pienille langoille.

Haluan funktion varpaista varteen aloitettaville sukille. Funktioihin minä rakastuin jo peruskoulussa, eikä rakkauteni ole sittemmin laantunut.

Alan epäillä/pelätä, että ainoa toivoni on muodostaa funktio itse.

6 kommenttia:

 1. Mä suosittelisin sulle tätä kirjaa: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524925427

  Siinä on jonkin verran sitä teoriaakin siitä miten neuletiheyden ja jalankoko pitää suhteuttaa että saa sopivan kokoiset sukat. Ja nättejä valmiita malleja!
  Onnea opetteluun. Mä oon neulojana semmoinen joka vaan posottaa eteenpäin ja jälkikäteen harmittelee että ois sitä nyt jonkin mallitilkunkin voinut tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kaisla, ää, toi AdLibriksen linkki ei nyt pelitä! Vika voi olla koneessani, mutta kuvauksesi perusteella olisin enemmän kuin kiitollinen, jos voisit vielä tulla vinkkaamaan kirjan nimen, jotta voisin kaivella sitä muualta.

  Niin, olen siis järjettömän ilahtunut siitä, että jollakulla on intoa auttaa minua funktioidenkaipuussani :)

  Itsehän en myöskään mitään mallitilkkuja harrasta. Kaikesta oppii, ajattelen, kun villapaidasta ei tulekaan ihan täydellinen. Valitettavasti mallitilkkua ei opi tekemään.

  VastaaPoista
 3. Googlaa mainitulla ISBN:llä. Löytynee tiedot opuksesta. Paula

  VastaaPoista
 4. No voi nyt hemmetti, olisin voinut vaikka vannoa, että viimeksi moinen ei toiminut. Kiitos, sanoo torvi, ja menee pöydän alle vähän häpeämään (ja tekemään kirjastovarauksia, kiitos, kiitos.)

  VastaaPoista
 5. Löytyikö kirja? Nyt pääsin katsomaan ja näyttää kyseessä olevan Morgan-Oakesin teos Varpaista varteen. Paula

  VastaaPoista
 6. Jep, löytyi! Kiitos! Nyt vaan haen sen vielä kirjastosta. Ja tappelen kynsin hampain muita kiinnostuneita vastaan!

  VastaaPoista