Kesäyön unelma

Viime keväänä ilmoittauduin testineulomaan mm.:

 1. Kahden viinilasillisen jälkeen, ja unohtanut sitten koko homman, ja kolme viikkoa myöhemmin selannut hiki otsalla Instaa miettien, missä olen käynyt keulimassa.
 2. Nähtyäni projektista ensimmäisen 10 pitkän pätkän sosiaalisessa mediassa. Siitä on pakko tulla mahtava!
 3. Vartti sen jälkeen, kun vannoin, etten enää koskaan testineulo mitään.

Nyt käsittelemme kohtaa #2.


Tietenkin joskus, kuten tässä tapauksessa, on kerta kaikkiaan nerokasta ilmoittautua testineulomaan ensimmäisten 10 cm perusteella. Esimerkiksi, jos suunnittelijana on Suvi Simola, ja pääsee testineulomaan Midsummer-huivin.

Käsittelen projektin seuraavassa hampurilaismallin mukaisesti: hehkutan ensin mallia, sitten haukun langan ja lopuksi lopetan lopputuloksesta ilakoimalla.

Malli on just oikein. Siinä on täydellinen määrä yksityiskohtia, ja täydellinen määrä eleetöntä yksinkertaisuutta. Se on juuri oikean mallinen ja mittainen kaulalla ja se syö just sopivasti (eli lähes täsmälleen 2 vyyhtiä) lankaa. En ole ihan varma, voiko olla parempaa huivimallia. Luultavasti ei. 

Langaksi valitsin Hedgehog Fibresin sinkun värissä Bee's Knees. Väristä pidän vieläkin kuin hullu puurosta - sehän on kuin kesäinen auringonvalo päiväunilta herätessä - mutta siililangan sinkkupohja on vähintään yhtä visto kuin sukkalankapohja, eri tavalla vain. Se tuntui neuloessa kovalta ja puuvillaiselta, ja möykkyili ikävästi.


Neuloessa harmittelin useammin kuin kerran, että tein huivin tyhmästä siililangasta, kun malli olisi ansainnut jotain ... ehkä kashmiria ... mutta voi pojat, miten ihana valmis huivi joka tapauksessa on! Viittaan mallin täydellisyyteen. Oli ihan selvää, että Jyväskylän neulefestareille huitaistessani sonnustaudun juuri tähän huiviin, enkä muista, milloin olisi ollut huivia näin mukava käyttää.


Näen itseni neulomassa tätä uudestaan ja uudestaan - harmaana, väriblokeilla, kesälangoista, täydestä villasta. 

Niin, että vähänkö olin taas fiksu kun tuppasin testineulomaan heti kalkkiviivoilla. Auts. Meni olkapää sijoiltaan kun taputin itseäni selkään.

Malli: Midsummer Shawl
Lanka: Hedgehog Fibres Skinny Singles (Bee's Knees 198 g eli käytännössä tasan 2 vyyhtiä)
Puikot: 3,5 mm

-Liina

P. S. Wear your knits -kuvan allekirjoittaneesta voi nähdä, jos menee vilkaisemaan ystäväni Katrinen reportaasia neulefestareilta.

6 kommenttia:

 1. Jänniä on makuasiat. Oon samaa mieltä Siilin sukkalangasta, mutta ihan eri mieltä tästä sinkusta. Tosin mulla voi olla joku yleinen harha päällä, kun kaikki sinkut tuntuu ihan täydellisiltä just nyt. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan epäillä, että mulle sattui joku b-laatuinen pohjalankaerä, mutta jos vertaa vaikka Ilun Sinkkuun niin ei tällä ollut mitään jakoa :D

   Poista
 2. 1. Huivisi on ihana, väri on ihana! Neulon itsekin juuri tästä langasta puseroa ja tykkään väristä hulluna (värini on Daydream). Siililangan eri lankapohjien suhteen on vähän samat fiilikset kuin sulla.
  2. Joskus toivon että olisin hyvä kirjoittamaan, siis siinä mielessä että tuottaisin upeaa tekstiä tosta noin vain. En vain ole koskaan ollut hyvä siinä. Mutta kirjoittaisin jotenkin hienosti että kehusi lämmittivät todella, todella paljon! Enemmän kuin pystyn kirjallisesti ilmaisemaan :) Näiden hetkien takia tätä työtä on kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli niin kauniita sanoja, että hetken ne tuntuivat ei-ansaituilta. Me kaikki viestitään, miten parhaiten taidetaan - mulle kirjoittaminen on luontevaa, sulle design ja mitä ihanimmat valokuvat <3

   Kiva muuten kuulla, etten ole ihan ainoa, joka ei rakasta Siilin lankapohjia hullun lailla.

   Poista
 3. Ihana pitkula huivi! Siis just sellainen, että tuohan pitäisi tehdä. Niinku just nyt. En olekaan hetkeen neulonut huivia, joten olis jo korkea aika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ois just hyvä aika tämmöselle! Alkoi itseäkin taas kutkuttaa kun lupasin jeesiä kaverin alkuun tämän kanssa :D

   Poista