Piece of Silver

Joko hommasitte Laine Magazinen? Jos ette, suosittelen juoksemaan kauppaan vähintäänkin ravia, vaikka väitän, ettei kiitolaukkakaan ole aivan huono idea.


En ole mikään neulelehtien suurkuluttaja - Ravelry enimmäkseen kattaa ne tarpeet - mutta Laine kyllä hemmottelee ihmistä. Lehdestä löytyy iso setti malleja, jotka todellakin aion toteuttaa.

Ensimmäisen mallin Lainen sivuilta tein nohevasti jo etukäteen, kun pääsin testaamaan Veera Välimäen Piece of Silver -paidan.

Piece of Silver on aika rento, vailla vyötärömuotoiluja, ja täydellinen paita just vaikka mekon päälle kiskaistavaksi. Savupiippukaulus vähän alkuun jännitti, mutta hyväksi on sekin käytössä osoittautunut.

Tämä taisi olla ensimmäinen paita, jonka olen tehnyt merinosinkusta. Valkkasin langaksi Ilun värjäämän kauniin, ihan inan verran punaiseen taittavan harmaan ja tein hihohin väriblokit ... harmaammasta (ja vähän tummemmastakin) harmaasta. Nämä Ilun värjäämät harmaat ovat niin käsittämättömän hienoja, että vaikea edes kuvata - olen tosi iloinen, että tulivat lopulta käyttöön ja näin hyvään käyttöön vieläpä. Tällaista lankaa hilloaa helposti vuosia.

Paita tehdään ylhäältä alas; se oli tässä tapauksessa paras mahdollinen suunta, sillä langan riittävyys vähän jännitti. Päädyin lopulta tekemään paitaa kolmelta rintamalta. Alkuun kaavailin väriblokkia helmaankin, mutta lopulta olen tosi onnellinen, etten sitä sinne tehnyt. Lopputulos olisi voinut olla pöljä.

Malli: Piece of Silver
Lanka: Ilun Sinkku
Puikot: 3,75 mm, 3 mm (kaulus)

Semmosta. Olen hurjan tyytyväinen.

Piece of Silverin jälkeen haluaisin neuloa Lainesta Lanes-villatakin, mutta koska stashissa ei ole siihen lankaa, enkä ole joulukuussa päässyt ansaitsemaan langanosto-optioita, taidankin valkata seuraavaksi Laine-ohjeeksi portviini-tonicin, jonka nautin uudenvuodenaattona vaatehuonetta siivotessani.

-Liina

8 kommenttia:

 1. Tästä tuli niiiin hieno! Ja kuvatkin ovat ihania, kuten taisin jo mainita. Itsekään en yleensä jaksa tarttua neulelehtiin ja toisaalta Kinfolk-osasto on minulle vähän turhan..jotain. Mutta tämä Laine osuu kyllä siihen väliin ja omaan hermoon ihan justiinsa!

  P.S. Lanes kiikarissa myös täällä. Jahka vähän näitä muita alta pois, esim. se raidallinen (joka sinun on sekin jo nyt hieno!)

  P.P.S. Ostin työpaikan Tallinnan reissulta lankaa omilla pisteilläni - eikös puhe ollut keristä niin minkä minä sille mahdan, jos kahdessa on yhteensä 484 grammaa lankaa?!

  P.P.S. Vetoan Helena Anhavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän tästä ihan hurjasti! (Ja kiitos myös kuvien kehusta, välitän kuvaajalle, joka myös aviomiehenä tunnetaan.)

   P.S. Mulla toki sama, ensin raidalliset alta pois. Sen kanssa ... ei nyt muuten silleen ole hätä ja hoppu, mutta haluaisin jo käyttää sitä. Odotan kuvia sun raidoista.

   P.P.S. Olet ymmärtänyt haasteen ytimen täydellisen oikein! <3

   Poista
 2. Tosi sievä. Mulla ei ole vuosiin ollut sileää poolokauluksista neuletta. Muistan, että joskus se oli mun luottovaate - tosin kaupasta ostettu. Vieläköhän sitä malttaisi jotain niin simppeliä neuloa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kokeilemallahan se simppelin viehätys selviää. Odotan jännityksellä tuloksia :D

   Mä oon yksinkertaisten asioiden nainen; tai ehkä yksinkertainen nainen. Simppelit vaatteet päätyy päälle ja käyttöön. Sitäpaitsi kovin monimutkaista tehdessä ei voi lukea, olen surukseni huomannut.

   Poista
 3. Jestas, miten hieno! Vähän kyllä houkuttais tuokin neuloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! Mä salaa haaveilen sun Lanes-takista.

   Poista
 4. On hommattu, ja kyllä kannatti! Upea lehti :) Ja upea on tämä paitakin, se meni jonoon aika monen muun Laineesta löytyneen ohjeen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, ihanaa, että se oli sustakin mainio! Mä ekaa kertaa elämässäni ymmärsin, miksi joku säilyttelee lehtiä vuosikaudet :D

   Mitä meinaat ekana tehdä?

   Ja kiitos!

   Poista