Channa

Tässä bloggaamisessa ja neulomisessa on nyt joku epäsuhta. Neulon kuin hullu, mutta blogitontut eivät vain hoida hommiaan. Tästä on ennenkin puhuttu.

No, nyt seuraa jotain, jota rakastan ja joka on pitänyt esitellä jo pitkään: Channa, jonka fluff and hustlen Liisa suunnitteli Twist Collectivelle, ja joka syystäkin sai paljon myönteisiä kommentteja.


Twistin julkaisema versio oli neulottu aika paksusta langasta, mutta koska sain kuulla, että alkuperäinen suunnitelma oli fingeringille en toki antanut minkään ohjepaksuuden hidastaa, vaan kaivoin stashistani BC Garnin Tussah tweedia. Sitä ei ollut tarpeeksi, mutta mallitilkkua vääntäessäni mumisin sellaisia sanoja kuin "kahdelta kerältä" ja "raidoitus" ja "webikaupat".


(Sittemmin kävi ilmi, että englantilaisesta webikaupasta tilaamaani jatkovyyhdit olivat täsmälleen samaa värierää kuin Snurresta taannoin ostamani. Go figure.)

Malli: Channa
Lanka: BC Garn Tussah tweed (väri 35 Tt, 210 g)
Puikot: 4 mm, 3,5 mm

Koko hommassa oli vain yksi ongelma, ja se on se, että yönsininen väri on mahdoton kuvattava. Kaunis, mutta mahdoton. Muutoin Channa oli yksi universumin helpoimpia neuleprojekteja. Ja palkitsevimpia kanssa.

Koska silkkitweed ei millään muotoa ole vanhenevien luideni mielestä enää talvikäyttöinen lanka, olen harkinnut tekeväni tämän uusiksi ohjelangasta - ajatus ei ole ollenkaan epämiellyttävä, kun ohjeen lanka on Fibre Companyn Acadia.

Vahva suositus joka tapauksessa.

- Liina

14 kommenttia:

 1. Millos sulta saa ostaa näitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kuulenkaan? :D Otan kohteliaisuutena, kiitos kaunis - mutta ei saa :D

   Poista
  2. Jos kuitenkin sattuis ylituotantoa pukkaamaan, niin pidä mielessä...

   Poista
  3. Voi olla, ettei tätä tarvitsisi käsitellä kovin perinpohjaisesti, mutta:

   En myy töitäni, koska en tiedä, mitä niistä pitäisi pyytää rahaa. Selvää on se, että tilaustyön hinta olisi rahana tai vastikkeellisina siivoustunteina niin korkea, ettei sitä kukaan viitsisi maksaa. Neulominen ei itsellekään ole halvempaa kuin kaupasta ostaminen, sillä usein jo langat maksavat ostoneuleen verran. Joskus enemmän kuin neule, jonka tulisi ostaneeksi.

   Jos nyt sattuisin neulomaan jotain, mikä ois tosi kivaa, mutta ei vaikka sopiskaan yhtään mulle, saattaisin antaa sen jollekulle. Silloin mun pitäis toisaalta olla aika tyytyväinen työhön ihan joka tavalla, ja lisäksi ehkä varma siitä, että se todella voisi olla toiselle aarre. En nimittäin halua kuormittaa toisten nurkkia roinalla, jota nekään ei tule käyttäneeksi.

   Tämä viimeinen prosessi on niin tuuripeliä, että todennäköisesti hutineuleesta tulisi mökkipaita :P

   Poista
 2. Ihana kuva susta! Vaikkei siitä neuleesta paljon näykään... Mutta kivalta näyttää ja tossa keskikuvassahan näkyy pinta ja lanka ihan hyvin. Miksi kivoimman väriset langat on just ne vaikeimmin kuvattavat?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hankala väri kuvattavaksi kyllä. Sama kuin mustaa lankaa kuvatessa. Mission impossible.

   Poista
 3. Mä aion nyt sitten tehdä tän, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Oon melko varma, että tykkäät!

   Poista
 4. Ihan on taas tämäkin upea malli mennyt multa kokonaan ohi! Onneksi toit tämän tietoisuuteeni:) Mulla on kans luut vuoden aikana vanhentuneet ehkä vuosikymmenen verran. Puikoilla onkin ihan ehtaa villaa, jos vaikka sitten pärjäisi tulevan talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että malli löysi otollisen yleisön! Se ansaitsee sen!

   Ja samis. Parin vuoden takaisen marinani villan ylettömästä lämpöisyydestä saa saman tien heittää roskiin. Villa on ihmisen paras ystävä.

   Poista
 5. Hieno! Pitipä napata tämäkin ohje heti talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Tämä on kyllä vaatekaapin tarpeellinen osio!

   Poista
 6. Kaunis pusero, varmaankin mukava päällä! Mulla on samaa lankaa 200 gr odottamassa, olenkin miettinyt, että tulisiko riittäämään puseroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi hyvinkin riittää! Mulla meni ihan himpun verran yli, taisin tehdä jotain M-koon luokkaa, mahdollisesti ja luultavasti siis koon 97 cm, mutta tämä pikku detsku on näemmä ainoa, jota en laittanut ylös mihinkään. Pienempiin kokoihin 200 g riittää varmasti!

   Poista