Moi, Airi

Se, miten tarkalleen ottaen päädyin saamaan Leenin suunnitteleman Airi-huivin testineulottavakseni on tarina, joka asettaa langanostokäyttäytymiseni jokseenkin kyseenalaiseen valoon, joten emme mene siihen nyt. Vain lopputuloksella on väliä: sain Airi-huivin testineulottavaksi.


Vaikein vaihe oli värien valinta. Valvoin öitä sopivaa komboa pohtien. No, tarkalleen ottaen valvoin muistaakseni yhtenä yönä, mutta kuitenkin.

Olin jo päätynyt kahden siililangan komboon kun tajusin, että 400-metrisille vyyhdeille suunniteltu Airi ja vanhan pohjan Hedgehog Sock eivät nyt kohtaa...


...mutta (ja nyt sivutaan sitä kyseenalaisessa valossa paistattelevaa käytöstä) yhtäkkiä keksin aloittaa uuden, korallinvärisen Sockin ja Leenin luotsaamaan LystigYarnsin sukkiksen vierekkäin. Siltä istumalta teki mieli rynnätä karkkikauppaan, mutta pistinkin huivin puikoille.


Hauskin vaihe oli tuo kuvissa vaalealla pohjalla oleva pinta ja sen neulominen. En ole varma, onko tämä virallinen termi, mutta ehkä sitä voisi kuvailla vaikka helmineulepatentiksi. Ohjeen termi taisi olla fluffy brioche, ja sitä se todella oli. Pinnasta tuli ihana - vaikka ei tuossa pitsissäkään moittimista ole.

Fluffy brioche, up close and personal
Kontrastiväriksi valkkasin jotain, mistä te ette tiedä mitään, sillä se ei tallennu kameralle missään olomuodossaan: Hedgehogia sekin, tummanvihertävää, sellaista koppakuoriaisen väristä lähes. Kuvissa sinistä. Valitan.

Malli: Airi
Lanka: Hedgehog Sock (Coral, Wish), LystigYarns sukkalanka (nimeämätön testierä, jota rakastan tulisesti)
Puikot: 4 mm
Langoista sen verran, että tuota LystigYarnsin yksilöä fanitan ehdoitta. Siinä ei ollut mitään liikaa. Hedgehogin Sock puolestaan yritti kiertyä alkukuituihinsa pienimmästäkin yllytyksestä, joten sille hieman varautuneempi suositus.

Lopputulos on ihana. Huivi, joka on ihan parhaimmillaan etenkin yhdistettynä luontaisen goottilaisiin väreihini - siis mustaan. Toki on todettava, että värien valinnalla tästä saa varmasti vaikka mitä muutakin.

- Liina

12 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos ja kiitos! ❤️ Toi näyttää ihanan väriseltä - tosin itseänikin himottaisi tämä joskus myöhemmin uudestaan eri mustina. Jotenkin erottuvilla siis, ju nou, tulisi sellainen musta leski -look 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Tätä oli eri hauska tehdä :D

   Kyllä ei musta leski -lookista enää voida paremmaksi pistää. Siis jotain hiilenmustaa ja kokomustaa piristävällä tummanharmaalla kontrastiraidalla? :D

   Poista
 2. On kyllä kaunis huivi!

  VastaaPoista
 3. No nyt on karkkifiiliksiä! Mut makee (heh hee) toi koralli ja fluffy brioche näyttää siltä, et voisin kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fluffy brioche oli tosi hauskaa tehdä, kokeile ehdottomasti.

   Karkkifiiliksistä tulee hyvä mieli :D

   Poista
 4. Kaunis huivi ja hyvät värit. Fluffy brioche kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näen vielä enemmän käyttöä huiville keväthulluuden aikana, vaikka kyllä nuo karkkivärit ovat syksylläkin käyttöön päässeet.

   Fluffy briochea suosittelen ILMAN MUUTA!

   Poista
 5. Oisko sen koppakuoriaisvärin nimi emerald? :D Kauniin keveän näköinen huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla Wish. Mutta nyt kiinnostuin tästä Emeraldista, kerro lisää!

   Kiitos kaunis :)

   Poista