Pikku kyyhkynen



Tiukoista vastusteluistani huolimatta jalkani kuljettivat minut syksyllä Eiran Lankojen myymälän loppuunmyyntiin. Ostin muun muassa reilut neljä kilometriä vaaleansinistä tweediä (!) ja kaikenlaista muuta, mutta yksi ostos oli täysin harkittu. Nimittäin kevyesti kimalteleva, Louisa Harding Yarnsin Orielle. Kannoin sitä kotiin neljä 50 gramman vyyhtiä ihanassa kyyhkyn harmaassa tai hennon laventelisessa värissä. Napakkakierteinen Orielle oli ihanaa neulottavaa. Se on täyttä baby alpakkaa lukuunottamatta ohutta hopeanhohtoista polyamidisäiettä, joka sai nelivuotiaan tyttäreni huokailemaan.


Malli: Oma
Lanka: Louisa Harding Yarns, Orielle, väri ice, 191g / 420m 
Langat riitti juuri lapsen kokoiseen improvisaatiovillapaitaan. Tämän neulominen oli uskomattoman rentouttavaa puuhaa ja työ syntyi nopeasti. Langan vyötteessä suositeltiin puikkokooksi 3.75-4 mm puikkoja, mutta mä käytin 3 millistä pyöröpuikkoa ja neulepinnasta tuli sillä oikein hyvä. Jotenkin sain arvattua silmukkamäärät kerralla oikein ja kaikki meni nappiin. Tein jopa vähän muistiinpanoja, joten tästä ehkä syntyy simppelin lapsenneuleen ohje.

Tein paidan ylhäältä alas ja raglanhihaisena. Kaula-aukon takaosassa on muutama ekstrarivi saksalaisilla lyhennetyillä samoin kuin helman etu- ja takaosaa erottamassa. Mulla oli aluksi mielessä kierretyllä joustimella tehdyt yksityiskohdat, mutta totesin, että tällä langalla parhaalta näytti mahdollisimman simppeli pinta. Niinpä helma ja hihansuut on suorat, sileet ja i-cordilla päätellyt ettei ne kipristy liikaa. I-cord on kyllä mun lempijuttuja neuleen reunojen suhteen ja voisin tehdä sellaisen melkein kaikkeen. 



Vuoden alku on ollut jotenkin niin stressaava, että neuloskelufiilis on ollut hukassa ja illat on monesti menneet työhommissa kutimointihommien sijaan, mutta tämä neule saa nyt aloittaa uuden ajan! Monet puikoille pääsyä odottavat langat on lisäksi muuttuneet suunnitelmissani villatakeista yhtenä kappaleena neulottavaksi paidaksi, koska ainaoikea pyörönä - oh bliss!



Senni

19 kommenttia:

  1. Ihana pikkuneidin neule!

    VastaaPoista
  2. Ihana! Ja kuulostaa niin helpolta tuo neulominen ilman ohjetta. En ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan, kun pelkään että kaikki pitää purkaa useamman kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Useamman kerran on kyllä käynyt niin, että tekele menee purkuun monta kertaa ennen kuin lopputulos miellyttää. Tää meni kyllä täydellisesti putkeen.

      Poista
  3. Minäkin haluan hopealankapaidan! Tosi nätti ja simppeli malli ja miten kivat kuvat tässä postauksessakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule mäkin haluan! Ajattelin tehdä tästä myös itseni kokoisen samisteluversion.

      Poista
  4. Siitä tuli itse ihanuus! Voisin itsekin tykästyä gimmeltävään paitaan. Mulla on vielä i-cord-reunukset testaamatta. Täytyypä muistaa korjata sekin puute.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! I-cordilla saa musta tosi viimeistellyn mutta simppelin näköistä jälkeä. Tykkään! Kantsii kokeilla

      Poista
  5. Rentouttava ja stressitön neulonta on kyllä autuutta. Ja tuo pusero on kyllä ihan paras, gimalle kun tekee kaikesta aina vielä hitusen parempaa :)

    VastaaPoista
  6. Kerta kaikkiaan mukavan oloinen pusero pikkuihmisen pidettäväksi! Tai miksei isommankin. Olen kaivannut sellaista itsekin ja täten minulla on yksi vaaleanharmaa mukavuusneule jonossa tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on vaaleanharmaan mukavuusneuleen kokoinen aukko vaatekaapissani ja samoin kyllä lankavarastoissani...

      Poista
  7. Ei siis tullutkaan mekkoa :D Vaan kaunis se on paitana, parhaita on just tollaset simppelit mallit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut mekkoa :). Yksi vyyhti jäi uupumaan. Mä neuloin hihat kun olin edennyt vähän kainaloista alaspäin ja sitten annoin mennä helmaa kunnes lanka loppui.

      Poista
  8. Onpa suloinen! Ja täällä ilmoittautuu toinen i-cordista tykkäävä, itse asiassa parhaillaan olen kyseistä reunaa päättelemässä pellavaiseen Sparrow-paitaani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sun pellavapaidasta tuli hieno :).

      Poista
  9. Yksinkertainen on kaunista, myös lapsella.

    VastaaPoista
  10. Kyllä kiitos ohjeelle, tuo on just täydellinen! Se on kyllä mainio neuletunne, kun kerralla menee kaikki putkeen.

    Piti ihan miettiä, että olenko icordia tehnyt koskaan mihinkään. Olis ehkä kannattanut, niin ei eilen aloitetun väriblokkipaidan helma rullaisi toista väriä kokonaan piiloon X(

    VastaaPoista