Uniform

Viime aikojen projektini on ollut opetella, miten ottaa puhuttelevat langat puikoille oitis eikä odotella universumin lämpökuolemaa (vaikka myöntää täytyy, että silloin villavaatteille lienee todellinen kysyntäpiikki.)Syksyllä ostin Helsingin kässämessuilta Isagerin Tweediä - olen ehkä ennenkin maininnut, mutta minusta tweed on jotenkin asia, jonka tuleekin kuulua vaatekaappiini, koska olen ketkuterrieristi. No mutta, niin. Lankakauppa Kerän tweed-hylly ei ollut entisensä, kun lauma bloggaajia pääsi sen kimppuun. Muille ei jätetty, mutta kaikki on sallittua sodassa ja lankakaupoilla.

Oma tweedini oli tätä herkullisen sinistä väriä - en haluaisi ajatella, että otan voimallisesti vaikutteita ympäristöstäni värien suhteen, mutta niin siinä nyt vain on käynyt, että syvät, tummat siniset kuiskivat nimeäni kuin seireenit.

Malli: Uniform
Lanka: Isager Tweed (240 g)
Puikot: 4 mm, 3,5 mm

Malliksi valikoitui aika pian Carrie Bostick Hogen Uniform, simppeli malli jonka avulla voi tehdä kuusi erilaista villatakkivariaatiota. Tykkäsin erityisesti lyhyestä ja vähän pappamaisesta versiosta, joten pistin hösseliksi.

Tiheys ei tietenkään ihan täsmännyt, ja ohjeen hartiaosa vaikutti epäilyttävältä, mutta matematiikan ja päättäväisyyden - noiden neulojan suurimpien apureiden! - avulla pääsin maaliin. No, sen verran kyllä muuttelin, että ainaoikein-reunuksista ja nappilistoista tein joustinneuletta, ne miellyttävät omaa silmääni vähän enemmän.

Tykkään sekä mallista että langasta aivan hurjasti. Kumman kehun ensin? Lopputulos on nimittäin täydellisen käyttökelpoinen, ihanista ihanin villatakki, joka antaa voimaa väsyneimpäänkin päivään. Tweedistä syntyi rouhea, mutta hengittävä pinta, enkä ihan heti keksi, miten tämän langan olisin voinut paremmin käyttää. Napitkin ovat täydelliset - en nyt tosin jaksa kuvata niitä, joten joudutte luottamaan sanaani, mutta minä olen tosi rehellinen ja haluaisin muuten myydä teille käytetyn auton.


Aion käyttää univormuani universumin lämpökuolemaan asti.

- Liina

16 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen takki, jonkun tuollaisen sitä voisi itsekin neulaista nyt kun ei ole mitäään puikoilla. Tosin vähän nyt epäilyttää tämä matematiikan käyttäminen taas tässä ohjeessa, että ehkä valitsen jonkun toisen mallin. Mutta iso peukku tweedille ja hymylle ja kynsilakalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihana! Matematiikan käyttäminen on ilomme, eikä tuossa oikeastaan ollut mitään ihan kauhean vaikeaa, raglan-kavennuksia sai vähän viritellä, mutta aika vähän lopulta niitäkin.

   Olen tästä niin onskuna :) (Ja toi kynsilakka on TODELLA oranssi. Rakstan sitäkin.)

   Poista
 2. Minäkin käyttäisin tuollaista aina, tai ainakin kesään asti! näppärää, että yhden ohjeen avulla saa useammankin erilaisen takin. Ja tweed nyt on aina ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei se ehkä sentään ole hellekelien takki!

   Mä olisin siltä ohjeelta kaivannut ehkä vielä enemmän jotain yleismagiaa, joka auttaisi saamaan aikaan ... ihan millaisen takin tahansa - mutta ehkä sellaisen oppimiseen ei ole oikotietä, pitäisi tehdä vain töitä. Mainio idea sinäsä.

   Tweed on ihan <3

   Poista
 3. Tweed, tweed, tweed. Se on ihanaa! Ja takkisi on ihan yyber ihana myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meitä yhdistää rakkaus tweediin, huomaan :D Tuota jäi vähän yli, siinä on taas yhden kerän ihme, josta voisi tehdä vaikka ne sun lapaset - JOS OLIS KONTRASTIVÄRI.

   Poista
 4. Kaunis ja erittäin käyttökelpoisen näköinen takki! Löysin vasta viime syksynä itse kunnolla tweedin maailmaan (mutta kesken on niin monta neuletyötä, ettei yksikään tweedikäs ole valmistunut vielä). Rakastan rentoa kotoisuutta, sitä nummillakäyskentelevyyttä, mikä tweedissä on, mutta menetän hermoni jos erehdyn hankkimaan lankaa, joka jättää t-paitaan nöyhtäkerroksen. Tämä ilmeisesti ei, kun ihan valkoisen paidan olet uskaltautunut alle pukemaan.

  Mutta takaisin asiaan: ihana takki! Olen silmäillyt tuota ohjetta pitkään, mutten toisaalta tiedä eroaako se hulluna yhdestä pappavillatakkiohjeesta, joka minulla jo on. Koetan varmaan ensin sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten kumma, ja jatkuvan pettymyksen aihe, miten neuleet ei yhtään edistä itseään.

   Nummillakäyskentelevyys on just sitä, mikä tweedissä on ihanaa. Ja jos nöyhdästä puhutaan, kerron jotain ihanaa: tästä ei irronnut mitään. Ei kertakaikkiaan mitään. Ei neuloessa eikä päällä pidettäessä.

   Ja kiitos! Yksi pappavillatakki on varmaan aika sama kuin toinen pappavillatakki. Varmaa on vain, että sellainen tarvitaan :D

   Poista
 5. Tykkään! (Villatakkikin on kiva.)

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava takki! Tweed vetoaa kyllä meikäläiseenkin, nytkin puikoilla Isagerin Aran Tweediä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko siitäkin Il Grande Favorito? Isagerin langat on kyllä järjestään todella laadukkaita, nyt vasta ehkä tajusin tuossa Riimin kommentin myötä, miten kiva tätäkin oli neuloa.

   Ja kiitos :)

   Poista
 7. MOHAIRvillatakki! Mitäs sun suhteelle villaan on oikein käynyt? Vuosi sitten tammikuussa kirjoittelit sensuuntaista, että tämä sekä tukutakki ovat näin ilmaantuessaan hiukan yllättäviä. Sikäli ei, että ihanat takit ja kiva tämä sininen väri. Vai olikos sinisyyskin jotain uutta suuntaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä ymmärrä! Ehkä olen muuttunut vanhetessani viluisammaksi - tai ehkä kyse on langan yhdistämisestä villatakkiin, tuohon vaatekappaleista parhaimpaan, jota saa tarvittaessa vähän auki.

   Sinisyyskin on kai vähän uutta suuntaa, mutta hyväksyn sen vähän niin kuin varaharmaaksi nykyään.

   PAKSUJA lankoja en hyväksy vieläkään. Muistuta tästä jos ensi vuonna olen taas kääntänyt villatakkini.

   Poista
 8. Kyllä terrierit ja tweed kuuluu yhteen, sanon! Muakin kiinnostaisi tweed ja olen sitä monesti hypistänytkin. Mutta liikaa pelottaa, että se näyttääkin pölyiseltä tumpposelta valmiina neuleena, mikä on tietysti ihan irrationaalinen pelko, koska esim. tää sunkin neule näyttää vaan ja ainoastaan täydelliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, yhteen kuuluvat. Mikä on oma terrieritilanteesi, kaipaako se päivitystä - jos se auttaisi tweed-blokkiin?

   Ja kiitos :D Tweedissä on varmaan aika paljon merkitystä kyllä langallakin. Ehkä. En tiedä. En kyllä muista koskaan neuloneeni kauheaa tweediä. Nyt vaan korkkaat jonkun tweedin ja katsot, miltä lopputulos tuntuu :D

   Poista