3 color cashmere shawl

Malli: Joji Locatelli, 3 color cashmere shawl
Lanka: Hedgehog Fibres sock,
graphite, teacup ja ghost (256m/204m/176m)
Nyt on kuulkaa luvassa pitsiä, röpelöisiä reunoja ja pintaneuletta. Teitä on varoitettu. Ilmoittauduin muutama viikko sitten halukkaaksi kun Joji Locatelli, Argentiinan lahja neulojille, huuteli testaajia 3 Color Cashmere Cowlin huiviversiolle. Olen makustellut ajatusta kaulurista useampaan otteeseen, ja oikeastaan ainoa syy siihen, etten ole tehnyt sitä on sen kaulurius. Yllätyksekseni pääsin mukaan testaamaan ja ohje läsähti sähköpostiin. Lankalakkoa ei tarvinnut rikkoa, sillä stääshissä poltteli kolme vyyhtiä siililankaa, jotka tuntuivat heti malliin sopivilta. 


Neulontaelämys oli oikein miellyttävä. Ohje oli selkeä, silmukkamäärät täsmäsi ja pitsikin oli helppo neuloa joko auki kirjoitetusta ohjeesta tai kaaviosta sen mukaan kumpi tuntuu itsestä paremmalta. Picot bind off oli mulle uusi tuttavuus ja samalla se juttu huivissa mitä epäilin kaikkein eniten. Aika paljon krumeluuria. Mutta valmiissa huivissa tykkään siitä(kin) valtavasti. Tekniikkana se oli helppo, vaikka ajauduinkin filosofiseen pohdiskeluun siitä millainen silmukka on päätelty silmukka. Voi pojat. 


Olin ajatellut sijoittaa värit niin, että pitsi tulisi tuosta täplikkäästä vaaleasta, mutta jotenkin sekoitin kerät aloittaessa ja jossain tuon korostusväriraidan kohdalla hämmästelin, kun ohje käski vaihtaa pitsiin värin A, joka oli tuo tumma. Nyt mietitte siellä, että minkä korostusväriraidan. No voin kertoa sen olevan tuo laventelin värinen. 

Ja tästä pääsemmekin kätevän aasinsillan kautta väreihin ja lankaan. Vyyhdillä nämä Hedgehog Fibresin langat tuntuivat jumalaisen pehmeiltä ja sitä ne kyllä (onneksi) ovat nyt valmiissa huivissakin. Tummasta langasta en tosin voi montaa muuta positiivista asiaa sanoa. En tiedä mistä kummasta se johtui, mutta lanka säikeytyi tosi pahasti. Varsinkin alussa, kun silmukoita oli vähän ja niitä käänteli ja väänteli. Suunnilleen heti, kun olin ehtinyt tekstarimarista säikeytymisestä Liinalle huomasin, että vasen käteni oli värjäytynyt kauniin grafiittiseksi. Samoin puikot. Taisin valittaa Liinalle lisää. Ja valitin myös siitä, että lanka tuntui puuvillaisen karkealta. Vaaleat langat säikeytyi sen verran kuin lanka nyt joskus tekee, tuntui neuloessakin pehmoisilta eikä värien kanssa ollut ongelmia. Vähän jännitin liottamista, mutta onneksi tumma väri ei vuotanut valmiin huivin vaaleisiin osiin. Tämän hintaluokan lankojen pitäisi musta toimia melko lailla moitteetta. En siis voi ihan varauksetta suositella näitä lankoja - mielettömän upeasta värikartasta huolimatta. 

Valmis huivi on tosi iso, nelivuotias hukkuu sen alle kokonaan ja minä itse ajattelin käyttää sitä kesällä rantamajanani. 


PS. Kutimointia siirtyi viime vuonna myös valloittamaan Facebookia, meidät löytää sieltä tämän linkin takaa tai nimellä... Kutimointia! Tule sinäkin sinne.

- Senni

30 kommenttia:

  1. Onpa kiva lopputulos! Oikein onnistuneet värit valitsit.

    VastaaPoista
  2. Ou vau, aika uskomaton <3

    VastaaPoista
  3. Minä tykkään kans! Minusta väricombo on onnistunut, se on hempeä ja rokki yhtäaikaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hempeä ja rock on kyllä aika hyvä kombo.

      Poista
  4. Kylläpäs lanka käyttäytyi huonosti! Onneksi lopputulos on upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, vähän jännitti kuinka liotuksessa käy. Kiitos!

      Poista
  5. Voi kuinka kiva, kun olet merkinnyt langan menekkimetrit :) Ihana huivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Mulla meni ohjetta vähemmän lankaa ja pikaisella vilkaisulla varmaankin koko testaajaporukasta vähiten. Eli kannattaa suhtautua mun langanmenekkiin hyvin suuntaa-antavana jos harkitset itse tuota huivia. Mutta toisaalta mulla oli kokoa pienemmät puikot ja eri lanka kuin ohjeessa.

      Poista
  6. Minäkin tykkään tuosta väriyhdistelmästä! Just mietin, löytyisikö omasta takaa tähän sopivia lankoja. Niin ja sama kokemus tuosta grafiitista! Neuloin siitä neuletakin ja kädet oli viikkoja tummanharmaaksi värjääntyneenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Mulla lähti onneksi aika hyvin aina pois napakalla pesulla. Tai sitten käsien väri vaan muistutti hämäävästi sairastamisesta harmaata naamaa. Onko neuletakki muuten tuntunut päästävän väriä? Sitäkin mä mietin, että värjääköhän tuo mahdollisesti vaaleita vaatteita tai laukkuja jne.

      Ja kiitos kovasti!

      Poista
  7. Vau miten kaunis ja ihan nappivalinta noiden värien kanssa! Olen niin kateellinen aikaansaannoksestasi :OOO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omaa vaan puikoille, kävin vakoilemassa sun blogista, että sun lankavarastostakin voisi löytyä lankoja :D.

      Poista
  8. Upea huivi. Harmillinen lankakokemus. En oo aikoihin neulonut mustaa, mutta muistaakseni ihan jo markettilangoissakin musta tuppaa herkästi olemaan reippaasti muita värejä karheampaa. Värillä voi siis olla väliä, mutta toki sillä ei luksuslangoissa saisi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Mikähän se siinä mustassa on? Olisi kiinnostavaa tietää. Luksuslangoissa on kyllä vaikeampi antaa anteeksi tollaisia ongelmia.

      Poista
  9. Upea huivi, värit toimivat tosi hyvin yhteen. Onpa harmi että lanka ei ollut niin laadukasta kuin piti. Onneksi väri ei sentään levinnyt valmiissa huivissa.
    Vierailen nyt ekaa kertaa blogissanne ja tykkään kovasti! Olisin saman tien liittynyt lukijaksi mutta jostain syystä blogger ei päästä nyt liittymään. Täytyy kokeilla myöhemmin uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet löytänyt tänne! Tuo bloggerin lukija-plug-in on temppuillut meillä ennenkin, mutta syitä tai korjauskeinoja ei ole löytynyt. Toivottavasti se toimisi uudella kokeilukerralla.

      Ja kiitos kehuista!

      Poista
  10. Hurjan kaunis huivi!

    VastaaPoista
  11. Oijoi, mikä huivi-ihanuus, väritkin ihan täydelliset! Musta pitsi on mun mielestäni se the thing tässä. Onni, että värit vaihtoivat paikkaa.

    VastaaPoista
  12. Kiitos! Ja totta kyllä. Pitsi olisi paljon hempeämpi vaaleana.

    VastaaPoista
  13. Hurrrjan ihana! Voisko kaikki keskeneräiset valmistua maagisesti et pääsis aloittamaan itsellekin jotain. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kii-toos! Mä olen yrittänyt keskittyä multitaskaamisen sijasta yhteen juttuun ja saada sen valmiiksi. Onnistui tämän kohdalla, mutta nyt puikoilla on taas monta projektia samaan aikaan ja uudet mielessä. On niin palkitsevaa saada jotain valmiiksi, että monen työn tekeminen yhtä aikaa tuntuu siksi välillä ihan pöljältä.

      Poista
  14. Onpas muuten hyvän näköinen huivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään. Varsinkin kokomustan kanssa.

      Poista
  15. Hieno huivi! Oliko tuo vuotava musta Graphite? Siitä oli puhetta Westknitsin Doodler MKAL-ketjussa viime syksynä. Ilmeisesti kyseessä oli epäonninen erä, josta kai lupailtiin jotain korvauksiakin, jos siitä on aiheutunut harmia. Mulla on tuo värisävy (Stephen&Penelopesta ostettu) työn alla juuri ja kyllä sormeen jää selvä rantu. Samoin neuletuntuma on hieman rouhea. En jaksanut nähdä vaivaa, että olisin pessyt sen ennakkoon, sen jälkeen kun luin muiden kokemuksia. Ilmeisesti se vuotaa aika kovasti pesuvaiheessa mutta ei tahraa vaaleampia sävyjä. Varmuuden vuoksi soak ilman pesuainetta ja viileällä vedellä... Thumbs up!

    VastaaPoista
  16. Ooh, tän mäkin voisin tekaista. Ihana!

    VastaaPoista