Hattarapipo


Viime aikoina neulontahomma on tökkinyt pahasti. Paluu äitihommista työhommiin on vienyt kriittisen paljon aikaa kutimoinnilta. Ennen sain neuloskella lasten päiväunien ajan, mutta töissä saattaisivat katsoa pahalla, jos ilmoittaisin ottavani keskellä päivää pari tuntia omaa aikaa neulomista varten. Isot projektit ei oikein etene ja puikot on saaneet olla rauhassa, kun tuntuu niin tahmaiselta.


Malli: Oma (osin tämän pohjalta)
Lanka: Gepard Kid Seta, väri 460 flamingo
BC Garn Baby Alpaca, väri au11
Olen siis keskittynyt lankaan. Olen hiplannut lankaa, kerinyt lankaa ja vähän myös ostanut lankaa. Kävin pari päivää sitten Snurressa ja ostin lapselle pipolangat. Olen monesti katsellut pörheää Kid Seta-lankaa sillä silmällä ja nyt keksin! Yhdistin hötöisen silkki-mohair-langan pehmoiseen alpakkalankaan ja loin silmukat hirveästi enempiä miettimättä. Ihan vahingossa sain pipon valmiiksi kahden illan ja yhden palaverin aikana. Tämä yllättävä voitto sai aikaan ihan uuden innon neuloa muutakin. Valitsemani lankayhdistelmä oli mukava neulottava, mitä nyt saatan yskähdellä flamingon värisiä mohairvillapalloja seuraavat pari viikkoa. Kid Seta tarttui mukavasti kiinni toiseen lankaan mikä esti mukavasti puolittain neulotut silmukat.


Katsokaa, i-cord! 
Lapsi toivoi pipoa, joka peittäisi korvat, joten korvaläpät hän sai. Apinoin läppien silmukoiden suhdeluvut muuhun pipoon nähden Purl Sohon Garter Ear Flap Hatista, mutta muuten annoin oman luovuuden kukkia. Pipo on yhdistelmä sileää neulosta ja broken seed stitchiä. Reunaan neuloin i-cordin, niin pipo pysyy paremmin mallillaan eikä reunat rullaudu. Olen ihan hirmu, hirmu tyytyväinen! Tämän täytyy olla söpöin kässähomma, minkä olen ikinä tehnyt.

Katsokaa, broken seed stitch!

-Senni

14 kommenttia:

 1. Otsikko on kyllä täys nappi ja pipo niin ihana. Upea lankayhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Lankayhdistelmä on kyllä omasta mielestänikin aika onnistunut. Mietin, josko tällä yhdistelmällä tekisi jonkun kevyen villatakin.

   Poista
 2. Onpas ihanan höytyväinen pinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin kuikuilemassa sun blogia :).

   Poista
 3. Oi, se on ihana! Onnittelut kutimointi-innon uudelleenlöytämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos. Tämä on niin autuasta! Nähdään toivottavasti ompeluseurassa!

   Poista
 4. It's so fluffy - I'm gonna die! :D <3
  Jos ette tiiä mitä tarkotan nii tätä:
  http://m.youtube.com/watch?v=SNLJDR-XbVY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mun lapsi oli jotakuinkin tuollainen, kun esittelin hänelle langat!

   Poista
 5. No onhan tuo suloisuuksiensuloisuus :). Toi korvia suojaava osuus on kyllä hyvä ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollaiset korvaläpät on ihan äärettömän kätevät! Oon harkinnut sellaisia omaan pipooni, mutta mietin näyttäisinkö liian hoopolta.

   Poista
 6. Onpa söpön hattarainen pipo, ja kivan mallinen! Ja toi lankaan keskittyminen on kyllä tärkeä juttu, jos ei ehdi neuloa. Siis hypistely, haaveilu ja toki myös se ostaminenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä hypistellyt, haaveillut (ja ostanutkin) ehkä vähän liikaa. Saattaa olla lankalaihiksen paikka. Mutta ensin Tampereen messut :D.

   Poista
 7. Miten ihana! Olen varma, että korvaläpät sopisi myös aikuiseen tyyliin.

  VastaaPoista