Havu

Olen huono neulomaan muille kuin itselleni, sen olen ehkä kertonut ennenkin.

Välillä tulee kuitenkin joku kohtaus.

Viimeksi kohtaus tuli loppukesästä, kun ajattelin koiramme (!!) kautta tapaamaamme pariskuntaa, tuntuvat ihan ystäviltä jo, vaikkemme ole pitkäänkään tunteneet. Ihmisten kohtaamisen rikkaus tuntui ihmeelliseltä.

Malli: Havu
Lanka: Tuulen tytär, väri Valaan laulu
Puikot: 4 mmJotenkin sitä juhliakseni neuloin huivin.

Tiesin, että väritoiveena oli petroli, jota ei juuri omista varastoistani löydy - mutta onneksi Snurresta löytyi täydellinen petroli yhdestä Tuulen tytär -vyyhdistä. Lanka ei neuloessa ei tuntunut siltä pehmoiselta ihanuudelta, jota odotin, mutta liottaminen onneksi paransi tilannetta.

Malliksi piti ehdottomasti saada Meiju K-P:n Havu, jonka Mirellan tontilta bongasin. Malli oli sillä tavalla nerokas, että huivia sai paukuttaa menemään just niin kauan kuin lankaa piisasi. Sillä tavalla ei ollut, että ohje oli tarjolla vain jossain vanhassa Taito-lehdessä, mutta niin vain kirjastolaitos taas pelasti, kun juuri tämä piti saada eikä mikään muu.

Neuloessa meinasin hieman kompastua siihen, että mielestäni silmukkamerkkien numeroinnit ohjeen sisällä muuttuivat, mikä aiheutti hämmennystä - mutta kun palautin jo lehden, en nyt asiaa voi tarkistaakaan, ja myönnän, että kyseessä saattoi olla vain tavallinen Stupid User Error.

Kun mallin idean sisäisti, saattoi rauhassa sooloilla muutenkin kuin koon vuoksi, joten neuloin pitsipilareita loppupuolella vähän miten huvitti. Ja kun homman sisäisti, tämä myös syntyi ihan hulvatonta vauhtia.

Bonuksena opettelin uuden tavan päätellä, ja siitä tulikin heti uusi suosikkini.

Olemme siirtyneet vaikeasti toistettavien värien kaudelle. Syksy, monesta sinua rakastan mutta tästä en.

Tykkään lopputuloksesta itse, toivottavasti huivin saajakin tykkäsi - tai jos ei huivi ollutkaan hänestä just toppen, toivottavasti ainakin ajatus taustalla välittyi.


- Liina

23 kommenttia:

 1. Vau - ihanasti nämä ideat kumpuavat edelleen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Kun näkee toisen hienon toteutuksen, sitä inspiroituu kunnolla! Että kiitos vain :)

   Poista
 2. Eihän vaan ole keskiyötä? Ihana sininen joka tapauksessa! Voi vitsit, kun olisin tiennyt, että etsit ohjetta Taito-lehdestä. Mulla on niitä hyllyssä aika monta vuosikertaa, Havun ohjekin niistä löytyy. :D Tuo on kyllä niin totta tuo syksyn aiheuttama valokuvauksen hankaluus. Ulkokuvaus vähän jeesii ja photoshop. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla Valaan laulu, lisäsin sen tuonne jälkikäteen. Yllättävän iisisti se lehti sieltä kirjastostakin löytyi - mutta sanopa, onko Taito-lehden tilaaminen kannattava veto?

   Mulle tuli kauhea kiire kuvata tämä huivi - kuulin, että huivin vastaanottaja on pyörähtämässä ovellamme noin tunnin päästä, joten siitä ei kun päättelemään, kuvaamaan ja paketoimaan :D Muuten olisin ehkä kipaissut ulos.

   Poista
 3. No mutta kiitos, minulla on tuo kyseinen Taito-lehti mutta tuon huivin hienous avautui minulle vasta nyt. Yksivärisenä tämä onkin tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä ihana kommentti! Voisiko kauniimmin sanoa? Kiitos!

   Minustakaan kovin kirjava lanka ei oikein pelaa yhteen pitsin kanssa, mutta makuasioitahan ne. Jos kohta mielelläni väitän, että juuri näistä ei voi kiistellä :D

   Poista
 4. I-ha-na! Niin simppeli ja niin kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta yksinkertaisuudesta - vähän jujua, mutta ei liiaksi!

   Poista
 5. Oletpa kiva! Varmasti ilahdutti lahja. Mulla on ollut pitkään jotenkin kummallista epäinspiraatiota ilmassa neulomisen suhteen. Ei muka huvita! Mun täytyy tulla tänne hakemaan fiilistä, koska täältä jos mistään se löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja meillä on se ompeluseurakin! Tule sinne! Ette kai te nyt enää potkupalloa potki maanantaisin? Siellähän on pakkasta!

   Poista
  2. Kenttävuoro loppuu pian eli 26.10. jälkeen jos saan liittyä seuraan, niin todellakin tulen!

   Poista
  3. No siis ilman muuta! Aina olet tervetullut!

   Poista
 6. Ihan hyvin mahdollista, että ne silmukkamerkkien numeroinnit menivät sekaisin. Testineuloin tuon huivin Meijulle ja meillä oli hieman hankaluuksia juuri noiden lukuisin silmukkamerkkien tulkinnassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella, ettei sitä ohjetta ollut ihan helppo kirjoittaakaan. Mun piti harjoittaa vähän matematiikkaa, että ymmärsin kuvion, mutta sehän on ihmiselle välillä vain hyväksi.

   Poista
 7. Ei voi kyllä olla niin, että olisi olemassa sellainen henkilö, jonka mielestä ei olisi just toppen.

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis, niin huivi kuin sävykin. Ja siitäpä mieleeni tulikin, että ystävälle olen tuumaillut tehdä juurikin huivin lahjaksi, sellaisesta leiskuvanpunaisesta Madelinetoshin langasta. Kiitos muistutuksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä muistutuksesta! Leiskuvanpunainen olisi ehkä ollut myös hyvä väri tähän - ja saajalle mieluisa - mutta sitä ei juuri nyt kävellyt vastaan. Onneksi tämä käveli :)

   Ja kiitos!

   Poista
 9. Valtavan kaunis huivi. Ei sinänsä yllätä, koska kaikki petroolin värinen on kaunista.
  Musta on ihan luontevaa tavata ihmisiä koiran kautta. Niin mä olen saanut parhaan (/parhaat) ystäväni elämäni aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en tällä hetkellä ole petrolin värisessä kaudessani, mutta tässä oli tosi hieno sävy, minusta.

   Ja joo, olet oikeassa, olihan se sitten todella luontevaa - tavattiin sellaisen koirakummipalvelun kautta. Olen tästä vieläkin aivan äimistynyt ja onnellinen.

   Poista