Lankajahdissa

Tuotatin itselleni tovi sitten (kiitos Liisa!) Sweet Georgian värikkäitä sukkalankoja:Mitä karkkikomboja! Aion raidoittaa ne jonkin synkeän kanssa, luulen. Siitä tulee hyvä.

Mutta addiktille ei toki riitä mikään. Alkuviikosta näin eräästä langasta unta: päivystin nettikaupassa uutta toimitusta. Mietin unessa, voinko todella maksaa lankavyyhdistä 70 euroa (alitajuntani liioitteli, oikeasti se maksoi kakskytviis) ja tulin siihen tulokseen, että todellakin voin.

Niinpä eilen illalla klo 23 kyttäsin lankaa Internetissä. Tuntui siltä kuin olisi seissyt ulkona haavi kädessä metsästämässä keijuja - siis yhtä älykkäältä.

Päivitin sivun kohtalokkaan myöhään. Klo 23:01 kaikki lanka oli jo loppunut - tai muiden asiakkaiden ostoskoreissa. Jos kuitenkin joku rohmuava rontti jättäisi ostoksensa maksamatta, minulla olisi vielä tilaisuuteni olla ... rohmuava rontti.

Hermoromahduksen ohella sain melkein jännetupin tulehduksen kliksutellessani lankaa ostoskoriin. Vaan kerrankin sinnikkyys palkittiin, ja Trailing Cloudsin Mind the Gap -sukkalanka on parhaan ymmärrykseni mukaan matkalla Suomeen.

Ainakin olen siitä maksanut. Kakskytviis euroa.

Nyt tässä on kyllä se riski, että menestys nousee hattuun ja rupean jahtaamaan Wollmeisea.

PS. Haluaisin kyllä kovasti esitellä jotain valmista, mutta lapselle tekemäni ns. itkuhuppari on nappeja, päättelyä ja omistajaa vaille valmis ja muutama kesätoppi - no, valokuvausta vaille. Sukatkin menivä jo käyttöön eivätkä ole enää uudenkarheat ikuistettavat. Mukavat silti. Mutta voihan tämä olla langankulutushysteerinenkin blogi, en halua sulkea itseltäni hyviä ovia!

12 kommenttia:

 1. Mihin syvyyksiin sinä minua oletkaan johdattamassa.

  Iik.

  (Ihan kivaa tuo Madelinetosh. Joskin Novita vielä kivampi kun se oli valmiiksi kerällä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerettiläinen! Mutta uskon siihen, että näet valon viimeistään sitä Madelinetoshia neuloessasi. Ja jos et silloin, viimeistään kun pidät sitä kaulallasi eikä se tunnu hiekkapaperilta :D

   Poista
 2. Oi miten ihanan värisiä lankoja ja kyllä tuo raitalanka on niin mahtavaa, että kannatti tuollaista vähän jonottaakin :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Siis nuo Sweet Georgiat. Ja kiitos, epäilin jo omaa älyäni siinä jonottaessani, joten sanasi merkitsevät melko paljon :)

   Poista
 3. Oijoi-joi-joi... Aika nameja, todellakin. Kakskytäviis oli aika vähän sen 70:n rinnalla. Kyllä alitajunta on kiva, kun se ikäänkuin poistaa syyllisyyden törsäämisestä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Totta, en ollut edes ajatellut tätä tuolla tavalla. Mun alitajunta ikään kuin antoi tilaisuuden säästää rahaa :D Suorastaan! Kiitos!

   Poista
 4. Mielestäni langankulutushysteeriselle blogille on todellakin tilausta! Vertaistuki kunniaan. Tosin itse kovasti olla ostelematta uusia, mutta ainahan sitä ei voi välttää, koska saattaa tarjoutua neulomaan lahjaksi ystävälle, jonka lempivärit ovat aivan erit kuin omat (ja päätyy siksi brittiläiseen lankanettikauppaan) tai käy Prismassa, jossa ei koskaan käy, ja löytää korillisen -50%-hinnoiteltuja Novitan luonnonkuitulankoja väreissä, jotka kivasti käyvät yhteen käsinvärjätyn langan kanssa, jota on kotona. Ja niin edelleen.

  Mutta olen kyllä vahvasti samaa mieltä kuin Johanna yllä, että ihanat ja pehmoiset käsinvärjätyt unelmalangatkin voisivat tulla kaupasta kotiin valmiiksi keritettyinä. Itse viime viikolla keritin yli puolitoista kilometriä lankaa yksi ilta tuolinjalkojen ym. apuvälineiden avulla ja yyh, siinä ei välttämättä ollut vielä edes kaikki.

  Herkullista lankaa kyllä, vaikken yleensä raitojen ystävä olekaan! Hyvin käytetyt rahat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mutta tuohan kuulostaa hyvältä! Tai siis. Ymmärrettävältä. Rahatilanteestasi riippuu, kuulostaako se oikeasti hyvältä vai ei :D Mutta vertaistuki on kyllä tässäkin hyvästä, paitsi, että joskus se lipsahtaa vertaisyllytykseksi.

   Mä oon opetellut kerimään silleen, että vyyhti on omilla käsivarsilla roikkumassa. Itse asiassa ei siinä mitään sen kummallisempaa opettelua tarvittu, riitti, että äiti kertoi, että niinkin voi tehdä. Siinä voi samalla katsoa telkkaria tai lukea, oma flownsa löytyy sit siihenkin :D

   Kiitos muuten. Mulla puolestani on nyt joku raitakausi, mitkään pitsisukat esim. eivät todellakaan kiinnosta. Jännää, miten tääkin menee sykleissä.

   Poista
 5. Älä vaan mene sinne Wollmeise -kauppaan, siellä on nimittäin ihan erilailla tarjontaa kuin männävuosina, toki lähinnä "yksivärisiä" :) Pitkään aikaan en käynyt katsomassakaan, kun ajattelin että rupeaa vain harmittamaan kun on vaan tyhjää tarjolla, ja pari viikkoa sitten olin ihan että mitä mitä, täällähän on ihan valinnan varaakin! Ja nyt olen käynyt siellä kuolaamassa vaikka kuinka usein, ja aina vaan on valinnan varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis paikan päälle? OIJOI kun pääsisikin sinne! Vaan ei ole Saksan matkoja tiedossa, niisk. Nyt iski vähän tällainen lievä kateus, anteeksi vain :D

   Poista
 6. Eipä, kun sinne pääsisi! Valitettavasti täältä Pohjois-Saksasta on sinne turhan pitkä matka myös :(, ehkä sitten joskus kun tulee muutekin joku lomareissu tuonne etelään? Mutta ihan verkkokauppaa tarkoitin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tietty kävin siellä verkkokaupassa nyt toiveikkaana, että oisko sitä pitsilankaa, josta voi tehdä Viajanten, mutta ei sitä ollut :D Ehkä pitää alkaa kyttäillä.

   Mitenkähän puoliso suhtautuis, jos sanoisin, että nyt pitäis lähteä Etelä-Saksaan lomalle, koska siellä on lankakauppa?

   Poista