Muistikirja

Facebookin neulontaryhmästä bongasin neulontamuistikirjan ajatuksen. Ajattelin prujata konseptin heti, kun löytäisin tarpeeksi yleismahtavan muistikirjan tähän tarkoitukseen. (Kyllä te tiedätte. Kansi, joka yhdistää klassista tyylikkyyttä tämän hetken trendeihin, oikea sidonta JA paperi, jolla kynä liukuu eteenpäin kuin taitoluistelijatar jäällä. Sellaisia on maailma vääränä.)

Eilen mainion Neuloo ja purkautuu -blogin Nyt kyllä otan ja -haasteen innostamana tartuin keskeneräiseen neulepuseroon.

Se on harmaa!
Tarkasteltuani työtä hetken ajattelin muistikirjaa. Ajattelin, että ehkä voisin toisaalta myös ostaa ensimmäisen lähikaupasta vastaantulevan vihkosen.

Olisi nimittäin kiva muistaa esimerkiksi se, mitä kokoa olin neulomassa.

Puikoilla nyt: Léger (sans raidat)
Lanka: Lang Yarns Lino Priimasta

4 kommenttia:

 1. Muistivihon ominaisuudet OVAT tärkeitä. Ja kynien. Miksi jotkut valmistaa kyniä, joissa on iso pallo ja kuivaa mustetta? Ihan kamalaa.

  Mikäs paita tuo oikein on tuommonen? Hirmu kiva se on, kun se on harmaa! Ja paljolti oikeaa.

  VastaaPoista
 2. Ps. Neulemakusi on pistämätön. Vaklasin sitä juuri Ravelryssä. Justhyvää!

  VastaaPoista
 3. Ennen käytin Ravelrya pelkästään neuleohjekirjastona, mutta nykyään hoidan tämän sen avulla. Vaatii toki viitseliäisyyttä enemmän kuin epämääräisiin vihkoisin rustailu, mutta minulta ne epämääräiset vihotpa hyvin pian hukkuvat, kun taas Ravelryssä muistiinpanot säilyvät niin kauan, kuin muistaa salasanan (niin helppo, ettei tarvitse etsiä epämääräisistä vihoista). Etenkin, kun joka ikinen neuleohjeeni on nykyään samasta paikasta löydetty, on linkittäminen helppoa. Suurin osa sinne laittamistani projekteista on vain itselleni ja niihin on merkattu vain ne asiat, joita uskon myöhemmin ihmetteleväni (millä tavalla lähdinkään sooloilemaan ohjeesta heti alkumetreillä, montako silmukkaa epähuomiossa loin) ja ihan niin, että vain itse ymmärrän. Ja sitten, kun puoli vuotta myöhemmin huomaa käyttäneensä hädin tuskin aloitetun huivin loppulangat epähuomiossa johonkin pipoon tms., on helppoa alkaa etsiä lankahaun avulla, mistä muusta sen voisi tehdä.

  Ja hyvästellä taas yhden tuotteliaan iltapäivän, siellä klikkaillessaan. Mutta toimii.

  Odotan kirjoitustasi neulomisen ja lukemisen yhdistämisestä yhä innolla! Ja kun kerran kekseliäs multitaskaaja ilmeisesti olet, voisit myös kehitellä tavan neuloa ja polkea polkupyörää yhtä aikaa (huom. en osaa ajaa ilman käsiä). Voisi työmatkatkin kivasti hyödyntää sillain. Laitahan korvan taakse.

  VastaaPoista
 4. Snna K, se on HIRVEÄÄ! Kynä on tärkeä, sen pitää olla hyvä. Oikeanlainen.

  Kohtahan se sitten nähdään, mikä paita se tämä on :D Toivottavasti siitä tulee kiva. Alkuperäisessä ohjeessa on raitoja, ja nyt mua melkein harmittaa, että mulla ei ole. Mutta ainakin on harmaata, niin, hah.

  Ja kiitos kehuista. Voin epäröimättä sanoa samaa omastasi, vaklaan sitä just parhaillaan. Sen ainoa ongelma on, ettei mulla yhtään millään ole aikaa neuloa noita kaikkia, voi nyt apua :D

  Riimi, tosi, Ravelryhän tähän auttaisi, ja vihkojen kanssa ongelmani on samanlainen kuin sulla. Mutta mulla on läheinen suhde paperiin joissain asioissa, enkä muista sitä Ravelryä ... mitenkäs tää nyt onkin näin vaikeeta kun mielestäni olen ihan diginatiivi :D Ja siis joo, juuri nuo listaamasi asiat on niitä, joita sinne muistikirjaan laittaisin.

  En kyllä halua ajatella niitä tuotteliaita iltapäiviä, jotka olen Ravelryssä käyttänyt :D

  Okei, mä otan ohjelmaan sen neuloo ja lukee -postauksen. Se vaatii ehkä vähän valokuvia, joten tänään enää ei, mutta josko alkuviikosta saisin moisen jo tulille. Polkupyöristä en tiedä mitään kun just nyt en fillaria edes omista ja vaikka omistaisin, tuskin uskaltaisin siitä käsiä irrottaa vaikka se seisoisi jalkansa varassa pyörätelineessä :D

  VastaaPoista